Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus követői! Mit gondoltok...

Jézus követői! Mit gondoltok arról, hogy az ember is csak egy másik állat? Mit kellene mondani ezeknek akik ezt mondják? Szerinted milyen lény vagyunk, ha nem állat?

Figyelt kérdés

2020. okt. 7. 19:22
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Értem. És amikor lejött a fára az első mai egyenes ember, az volt az Éden kert. És nem szó szerint volt az egész, Isten gondolatban beszélt hozzájuk, ahogy a kígyó is csak éppen a Sátán volt. És ha jól tudom voltak más emberek is az Éden kerten kívül is. Mit gondolsz az elképzelésemről? Így történt Ádám és Éva szerintem.
2020. okt. 8. 15:51
 22/23 A kérdező kommentje:

* fáról :D

És az érzelmeket, az öntudatot is Istentől kapta, ahogy a bűnt is és társait. Mert a Sátánt akarták követni. Ezért van az, hogy a Sátán uralkodik most. Egy darabig. :) Érted?

2020. okt. 8. 15:56
 23/23 Mansour ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy az Éden az nem egy hely, hanem egy tudatállapot, amiben az eredeti ember volt, vagy kellett volna lennie. Egy Istennel kapcsolatban álló, a világgal teljes harmóniában lévő tudatállapot. De abban nem vagyok biztos, hogy az emberi történelem során volt-e egyáltalán olyan ember, aki ebben a tudatállapotban volt. Lehet, hogy ez csak egy lehetőség, a teljes, tökéletes ember lehetősége, amit az ember talán soha nem ért el el és nem is fog elérni, de lehetőségként ott kell hogy legyen előtte.

Hát igen a Sátán uralkodik, ezt én is így gondolom. Abban nem vagyok biztos, hogy a Sátán egy önálló léttel bíró szellemi entitás-e, vagy inkább csak az emberben élő gonosz megszemélyesítése. Inkább az utóbbi felé hajlok.

2020. okt. 8. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!