Jézus követői! Mit gondoltok arról, hogy az ember is csak egy másik állat? Mit kellene mondani ezeknek akik ezt mondják? Szerinted milyen lény vagyunk, ha nem állat?
* fáról :D
És az érzelmeket, az öntudatot is Istentől kapta, ahogy a bűnt is és társait. Mert a Sátánt akarták követni. Ezért van az, hogy a Sátán uralkodik most. Egy darabig. :) Érted?
Én úgy gondolom, hogy az Éden az nem egy hely, hanem egy tudatállapot, amiben az eredeti ember volt, vagy kellett volna lennie. Egy Istennel kapcsolatban álló, a világgal teljes harmóniában lévő tudatállapot. De abban nem vagyok biztos, hogy az emberi történelem során volt-e egyáltalán olyan ember, aki ebben a tudatállapotban volt. Lehet, hogy ez csak egy lehetőség, a teljes, tökéletes ember lehetősége, amit az ember talán soha nem ért el el és nem is fog elérni, de lehetőségként ott kell hogy legyen előtte.
Hát igen a Sátán uralkodik, ezt én is így gondolom. Abban nem vagyok biztos, hogy a Sátán egy önálló léttel bíró szellemi entitás-e, vagy inkább csak az emberben élő gonosz megszemélyesítése. Inkább az utóbbi felé hajlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!