Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus követői! Mit gondoltok...

Jézus követői! Mit gondoltok arról, hogy az ember is csak egy másik állat? Mit kellene mondani ezeknek akik ezt mondják? Szerinted milyen lény vagyunk, ha nem állat?

Figyelt kérdés

2020. okt. 7. 19:22
1 2 3
 11/23 Mansour ***** válasza:

*de szerintem nem létezik olyan értelemben, ahogy...

Ja, és a kérdésedre még nem válaszoltam:

Persze, az ember egy az állatok közül, de valamiben mégis több az állatoknál. Abban, hogy van neki tudata. Valószínűleg a fejlettebb állatoknak is van, csak az emberé összehasonlíthatatlanul fejlettebb azokénál. Ez pedig vagy azt jelenti, hogy az ember valamilyen isteni tudatban részesül, jóval nagyobb mértékben, mint az állatok, vagy, ha materialista szempontból nézzük, akkor azt, hogy az emberben valahogyan (pontosan nem tisztázott evolúciós folyamatok révén) kifejlődött egy olyan tudat, ami evolúciós szempontból egy bizonyos szintig előnyt jelentett, de ez a fejlődés "túlpörgött" és a tudatnak olyan aspektusai jelentek meg, amik evolúciós szempontból nem jelentenek előnyt, hanem legjobb esetben is csak "melléktermékek", viszont nekünk rengeteg szenvedést és örömet, meg persze "fejtörést" okoznak.

2020. okt. 8. 10:30
 12/23 anonim ***** válasza:
Az ember( homo sapiens sapiens) egy emlős állat.
2020. okt. 8. 10:55
 13/23 anonim ***** válasza:
Egyébként mi a jelentősége / konzekvenciája ennek a kérdésnek?
2020. okt. 8. 10:59
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Mansour te milyen vallásos vagy? Szerintem az állat szó emberre nézve sértő.

Szerintem az ember egy tudatos, felsőbbrendű állat. És szerintem most már nem állat. Az csak régen volt. És amúgy olvastam és videót is néztem, hogy sok jel van arra, hogy van valami odaát nem csak örök semmi. Ha kell küldök forrást.

2020. okt. 8. 12:20
 15/23 Mansour ***** válasza:

Római katolikus vagyok, de nem igazán gyakorlom a vallást.

Lehet sértő az állat szó, szövegösszefüggéstől is függ egyébként, de szerintem mindenképp számolnia kell az embernek azzal, hogy van egy állati része. Enélkül nincs helyes önismeret.

2020. okt. 8. 12:24
 16/23 A kérdező kommentje:

Szerinted Isten erre mit mondott?

Például Isten állatnak teremtette az embert?

2020. okt. 8. 13:09
 17/23 Mansour ***** válasza:

"Szerinted Isten erre mit mondott?"

Semmit

"Például Isten állatnak teremtette az embert?"

Állatból formálta emberré. Úgy, hogy közben megmaradt részben állatnak, részben pedig isteni lett (teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra). Az állatinak és az isteninek ez a keveréke az ember.

2020. okt. 8. 13:13
 18/23 A kérdező kommentje:
Az evolúciót használta fel mi? :) Amit elfogadok.
2020. okt. 8. 13:58
 19/23 anonim ***** válasza:
Sok ember tesz olyat dolgokat, hogy kicsit sem lep meg, hogy sokan így látják az embert.
2020. okt. 8. 14:13
 20/23 Mansour ***** válasza:

"Az evolúciót használta fel mi? :)"

Nem tudom, hogy felhasználta-e, hogy Isten az evolúció útján teremtett-e vagy ilyesmi. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy Isten teremtette a világot, legalábbis a hagyományos keresztény értelemben.

Abban biztos vagyok, hogy van evolúció, mert ez egy tudományos tény. Istenben nem vagyok biztos, de mondjuk bizonyos megfontolásokból úgy gondolom, van Isten. Viszont ezzel kapcsolatban minden további csak spekuláció, illetve hit kérdése. Például én nem gondolom, hogy a Biblia lenne az egyedüli és kizárólagosan igaz forrás Istennel kapcsolatban. De el tudom fogadni, és meg is tudom érteni azt, aki így hiszi.

Az emberre visszatérve: az embernek kétségtelenül van egy állati része (ösztönén), és van egy tudata, amivel képes uralkodni az ösztönén felett. Szóval ez az önmagánál alacsonyabb létszintet uralni képes tudat isteni természetű, akkor is, ha esetleg nem Isten "teremtette". Az, hogy az evolúció útján kifejlődött állat és az isteni tudat mikor és hogyan kapcsolódott össze, az ember hogyan és miért "kapta meg" ezt a tudatot, azt nem tudom. De én együtt tudok élni azzal, hogy bizonyos dolgokra nem tudom a választ.

2020. okt. 8. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!