Jézusról tudjuk a Bibliából, hogy Isten fia ha neki ez a származása és pozíciója akkor róla azt lehet mondani hogy Isten ?
Hogy tudod definiálni a kezdetet az időtlenségben? Tehát amikor még nem létezett idő, mit jelent a kezdet?
tgt!
Nézzünk egy emberi példát az embert az apja nemzi tovább ad egy életet, és ez az élet hordozza az apja természetének a tulajdonságait genetikáját vagyis ember csak embert képes reprodukálni létrehozni.
Nem lovat, kutyát majmot vagy madarat hanem embert ugyanúgy Istenből is csak Isteni természet származhat.
Az már más teológiai kérdés, hogy Jézusban megtestesülése után volt emberi természet is a mi érdekünkben kellett eljönnie testben, mivel ő volt az utolsó Ádám és a második ember is a megváltás munkájának elvégzése céljából.
1Kor 15:45-50:
45 Így is van megírva: az első ember, Ádám, „élő lélekké lett” - az utolsó Ádám pedig megelevenítő szellemmé
46 De nem a szellemi az első, hanem a lelki, azután következik a szellemi.
47 Az első ember a föld porából való, a második ember az égből.
48 Amilyen a földből való, olyanok a földből valók is - amilyen az égből való, olyanok az égiek is;
49 és ahogyan a porember képmását viseltük, úgy fogjuk viselni az égi emberét is.
50 Azt pedig állítom, testvérek, hogy test és vér nem örökölheti Isten királyságát, és a romlandó sem örökölheti a romolhatatlant.
Utolsó Ádám annak a bizonyos Ádámi rendnek a vége betöltötte azt a küldetést amit Ádám elmulasztott és egyben a második ember is egy új ember és egy új faj feje ő mindkettő.
Egészen bizarr elképzelés, hogy Jézus egy kentaur szerű, félig isten félig emberi lény lett volna. Az is bizarr elképzelés, hogy az Isten szaporodik, csinál egy gyereket, és akkor majd ketten istenkednek, plusz a Szentlélek, akit ide-oda lehet küldözgetni.
Több Ószövetségi olvasmányt javaslok, hogy megismerd Ábrahám, Izsák, Jákob és Jézus Istenét.
Nem tudom kinek írtad, mert ha az én hozzászólásomra, egyáltalán nem ezt kérdeztem.
tgt!
Nem az elképzeléssel van a baj hanem a fejedben van a baj és ezt nem sértésnek szánom,
Mivel ezek a bizarr gondolatok csak a te fejedben jöttek létre
egyébként az egész Bibliai kinyilatkoztatás történet Jézust helyezi középpontba a teremtéstől elkezdve a Jelenések könyve végéig bezárólag és mind a 66 Bibliai könyvben ki lehet mutatni Jézus személyét vagyis az egész üdvtörténeti korszakban
ő van középpontban.
Köszönöm a javaslatot de már évek óta tanulmányozom az Írásokat és ismerem az Istent mert ő kinyilatkoztatta magát nekem akit te még nem ismersz ezen a szinten.... de bizakodom benne hogy majd valamikor meg fogod ismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!