Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Dávid miért szerette ennyire...

Dávid miért szerette ennyire a fitymákat?

Figyelt kérdés
A mesekönyvben irva van róla h megölt több száz embert és elhozta fitymájukat(gyengébbek kedvéért biblia)

2020. okt. 6. 13:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Akkor meg ne vetítsd ki másokra a saját vágyaidat (?).
2020. okt. 6. 21:16
 12/19 A kérdező kommentje:
En nem vetitettem ki senkire semmit asd :D
2020. okt. 6. 21:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Aha. xD Oké.
2020. okt. 6. 21:41
 14/19 anonim ***** válasza:

"Biztos hetero szokás volt két ferfinak csokolgatni egymast :)"

Igazság szerint az volt. Ha belegondolsz, mikor Júdás elárulta Jézust megcsókolta. Tehát szokás volt. Ha végig gondoljuk a szöveget, itt is mi történik? Dávid tiszteletből meghajol Jonatán előtt, majd üdvözlésképpen megcsókolják egymást, után pedig együtt keseregnek. (A Biblia tele van szomorkodó, sírdogáló férfiakkal, szóval ez sem kiugró viselkedés.) Én ebben semmi különöset nem látok. Mostanában születtek olyan modern értelmezések, hogy talán volt köztük valami plátói homoszexuális vonzalom, de igazság szerint erre semmi nem utal. Az eredeti héber szavakból nem lehet ilyesmire következtetni. Szerintem a barátja volt és ennyi.

2020. okt. 6. 22:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Fitymálta a fitymákat
2020. okt. 7. 00:21
 16/19 A kérdező kommentje:
#15 You dead in hell
2020. okt. 7. 00:50
 17/19 anonim válasza:

Outsiderként azt mondanám;nem kicsit beteg állatok voltak az ószövetségi figurák.

(Mondjuk ki bátran:ha létezett,ha nem;de nagyon nagy szüksége volt a zsidó vallásnak a reformra.)

Kétszer is olvastam a teljes írást,de ez valahogy kimaradt. Szerintem egyébként valami komoly pszichés zavara lehetett. Ugyanis a csonkítás kialakult hagyománya után,felnőttként( a hetedik nap törvényét megszegve)jatszadozott el a késsel meg a pöcörőjével.

Innentől kezdve, bármit kinézek a fószerből.

2020. okt. 7. 02:59
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 egesz egy mesekonyv raadasul abbol is a morbidabb fajta
2020. okt. 7. 07:22
 19/19 anonim válasza:

Btw,körülmetélés.

Ha isten tökéletes alkotása az ember,és tévedhetetlen; mi a jó fenéért van levágandó darab a népén?

2020. okt. 9. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!