Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem fordítanak kellő...

Miért nem fordítanak kellő figyelmet a hittanórákon az Ó Testamentum jobb megismertetésére?

Figyelt kérdés

Az Ó Szövetség szerves részét képezi a keresztény vallásnak. A kerersztény vallás ősi alapja magyar kultúránknak. A kereszténység alapja pedig a zsidó kultúra, mely az Ó Testamentumban fejeződik ki.

Azt gondolom, hogy jobb lenne, ha mélyebben megismernénk hitünk és életünk mélyebb rétegeit.

#kereszténység #Tóra #hittan #Ó Testamentum #Zsidó kultúra
2020. okt. 5. 15:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
44%
Igen... elég különös (ja nem), hogy a keresztények csak azokat a válaszokat tartják hasznosnak amik beleférnek a mostani keresztény erkölcsbe, a kilányok megfarkalását mint bibliai történetet sosem pontozzák fel.
2020. okt. 5. 20:09
 12/31 anonim ***** válasza:
23%
Hallod a keresztények nem mutogatnak gyerekeknek meztelen pedofilokat és transzfesztitakat köztévében.
2020. okt. 5. 20:30
 13/31 anonim ***** válasza:
2020. okt. 5. 20:32
 14/31 anonim ***** válasza:
48%
7# én csak megmutattam, hogy van az Ószövetségben olyan, ahol leírja, hogy a zsidók idegen istennek áldozták fel a gyerekeiket. A babiloni fogságnak ehhez semmi köze. Az Ószövetség ilyen durva és vannak benne még csúnyább dolgok is. Ha nem hasznos az, hogy én legalább ezt tudom, akkor legyen haszontalan. Nekem mindegy.
2020. okt. 5. 20:34
 15/31 anonim ***** válasza:
#12 nem, náluk a sekrestyében szokás
2020. okt. 5. 22:47
 16/31 anonim ***** válasza:
61%

"A babiloni fogságnak ehhez semmi köze."

Ha ezt gondolod, akkor attól tartok, csak "ilyen durva" részeket olvastál valahonnan, ahova ezeket mazsolázták.

"én legalább ezt tudom"

Ha csak ezt, ezeket tudod, az valóban haszontalan.

Ha ráérsz, próbáld elolvasni pl Jeremiás könyvét elejétõl a végéig, akkor megérted, hogy bizony arról szól, hogy a bûnök következménye a büntetés, vagyis a Szentély pusztulása és a babiloni fogság, amibõl majd megtérésük fejében fognak szabadulni.

Egyébként a Biblia legfontosabb része, alapja Mózes öt könyve, az ezekben leírt parancsok összeségét nevezte Jézus Törvénynek, amelyrõl azt mondta:

"amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből" - [link]

Hidd el, nem mindegy.

2020. okt. 6. 01:42
 17/31 anonim ***** válasza:
0%
A hittan óra az egyház része, ami nem akarja, hogy megértsd a mely üzenetét, mert akkor nem lenne többé szenvedés.
2020. okt. 6. 10:21
 18/31 anonim ***** válasza:
16# én arra a kommentre másoltam be, ahol az volt írva, hogy emlékei szerint ilyen rész nincs a Bibliában. És valószínűleg itt rajtam kívül más nem is tudta és mivel ezt szégyen nektek beismerni, ezért inkább úgy forgatod ki a szavakat, hogy ezen kívül mást nem ismerek. Nem vagy semmi.
2020. okt. 6. 11:07
 19/31 anonim ***** válasza:

"arra a kommentre másoltam be, ahol az volt írva, hogy emlékei szerint ilyen rész nincs a Bibliában."

Egy dolog, hogy a válaszoló emlékei hiányosak, viszont arra reagált, hogy "a harmadikos Pistikének a hittan tanár épp azt meséli el, ..." amit viszont Te írtál korábban, nyilván, mert úgy tudtad, hogy ez az Ó Testamentum lényege.

(Elnézést az iróniáért, valójában nem kétlem, ismered a Bibliát, legalább annyira, amennyire kell, viszont annál csúnyább, hogy pont ezt és az ehhez hasonló részeket emelted ki.)

Idézhetted volna pl "az Úr, a mi Istenünk, egy Úr, és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedbõl, teljes lelkedbõl, teljes elmédbõl és teljes erõdbõl. [5Móz 6:4-5], és "Szeresd felebarátodat, mint magadat.” [3Móz 19:18]" ( Márk 12:28-31, a negy közül három Evangéliumban: Máté, Márk, Lukács ).

A gyermekáldozatról: "És magzatodból ne adj, hogy tűzön átvezessék a Molokhnak, és ne szentségtelenítsd meg Istened nevét" (3Mózes 18:21)

Nem ezeket, vagy ilyeneket idéztél, hanem azt, amit. Nem volt szép.

Amúgy érdekelne, hogy mit tanítanál az Ó Testamentumból az ELSÕS Pistikének?

Ps: "ezt szégyen nektek beismerni" - hogy érted, hogy "nektek"?

2020. okt. 6. 13:57
 20/31 anonim ***** válasza:
és hogy érted, hogy "szégyen"?
2020. okt. 6. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!