A Hit Gyülekezete miért filoszemita?
Elsősorban azért, mert a zsidóságból származik a Messiás.
Másodlagosan (vagy hát másodiknak említve, de egyébként ez az érv sem alábbvaló) a rasszizmus minden formája elítélendő, tehát semmi baj nincs azzal (legalábbis nem kéne hogy baj legyen vele), ha valaki nemcsak hogy nem utálja, hanem kedveli a zsidókat és Izraelt.
Végül pedig, vannak zsidók is a Gyülekezetben
Lehet onnan is pénzt kapnak, hogy promózzák őket.
Szerintem egyes nemzetek, népek ilyetén kiemelése semmivel se jobb, mint a rasszizmus. Pont az történik, csak másik irányba.
"...semmi baj nincs azzal (legalábbis nem kéne hogy baj legyen vele), ha valaki nemcsak hogy nem utálja, hanem kedveli a zsidókat és Izraelt."
Mikor mondtam én, hogy baj?
"Miért lenne hitbeli kérdés, hogy én kedvelek e egy mai politikai államalakulatot, vagy épp ellenszenves??"
A Hit Gyülekezetében mindenki tök véletlen filoszemita, de ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a Hit Gyülekezetének a tagjai?
A válasz a Hit Gyülekezete eszkatológiájában keresendő, amely szerint a zsidó népnek üdvtörténeti szerepe van. Mivel a prófécia szerint Izrael népe szétszóratik, majd az idők végének közeledtével ismét össze lesz gyűjtve. Tehát eszerint a nézet szerint a zsidók összegyűjtése fontos előjele vagy egyenesen előfeltétele a végidők eljöttének, Jézus Krisztus visszatérésének. A Hit Gyülekezete Izrael állam létrejöttét és fennállását ezzel a végső összegyűjtéssel azonosítja.
Plusz még az is benne van a filoszemitizmusukban, hogy az ószövetségi törvényt ugyanolyan súlyúnak tartják, mint a jézusi parancsokat, ezért a törvény szerint élő zsidókat egyfajta példaképnek tekintik.
Szent Pál apostol Rómaiaknak írt leveléből:
"Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen;"
"
25
Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne hitessétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen.
26
És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
27
És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.
"
A római katolikusok azt gondolják kevélyen felfuvalkodva, hogy Isten Izraelt végleg elvetette, és őket rakta be Izrael helyére, de Isten nem így gondolja, hanem úgy, ahogy a Szentírásban a fenti idézet szerint le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!