Mit nyerne egy ateista azzal, ha mégis megtérne?
"Senki nem mondja, hogy nincs lélek."
Akkor én mondom hogy nincs. Szerintem a lélek csak egy ilyen ezoterikus tündérmese. Az embereknek tudata van, amit az agyi funkciók tartanak fent.
..és arra húzzák rá hogy az a "lélek". Csak hát a tudat az addig létezik amíg élünk vagy amíg nem csökken olyan szintre az agyi funkciója az embernek, hogy még él, de kb szobanövényként szinte tudat nélkül.
Itt kezdődik a tündérmese, hogy a lélek a halál után is él bla bla, miközben az amit léleknek neveznek, igazából csak az ember tudata, ami az agyi funkciók drasztikus csökkenésével, vagy a halállal örökre elvész.
"Olyan nincs hogy átvitt értelem fogd már fel."
Van. A pszichológia tudománya így használja ezt a szót:
De te egy buta hívő vagy, tipikus példája annak, hogy a vallás mit tesz az emberekkel.
A lélek az nem a tudat!
Tudattalan állatnak is van lelke, köszöni szépen. Jól elvan vele, például a kutya is.
Tgt? Jól átvágtak téged szerinted ez nem blaszfémia, segítek olvasni:
Mi van például, ha stimmel az egész sztori, de a Megváltó nem ember volt, hanem a szárazföldi csupaszcsigák alrendjébe tartozott?
Erre a választ Csiga Pálnak a korinthusbeliekhez írt első levelében találjuk:
Mi van például, ha stimmel az egész sztori, de a Megváltó nem ember volt, hanem a szárazföldi csupaszcsigák alrendjébe tartozott?
"Mikor lárva valék, úgy szóltam, mint lárva, úgy gondolkodtam, mint lárva, úgy értettem, mint lárva: minekutána pedig kifejlett példánnyá lettem meszes héjjal, elhagytam a lárvához illő dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret
A lelked örökéletűvé teheted Krisztus megvallásával.
Krisztus azért jött le hozzánk, hogy megváltson minket a halálból, és megnyissa az égi paradicsom kapuját. Isten megmutatta nekünk Krisztus feltámadásával van élet a halál után.
Az apostoloknak és hitetlen Tamásnak is bebizonyitotta él a halál után.
Ez egybeesik avval a véleménnyel, hogy az ateisták úgy vélik nincs élet a halál után. Miért? Mert szabad akaratot adott Isten, mindenkinek az lesz a sorsa amiben hitt. Tehát az ateista véleménye saját magára vonatkozik, maga határozza meg sorsát és a hívő is.
Aki hisz üdvözül, aki nem az nem,... Sajnos.
(elnézést az 55 válaszomat nem ide akartam irni)
"És miért is nem? Az ateisták többsége racionális ember, azért nem hisznek Istenben, mert nem tapasztalják. Ők amint megtapasztalják Isten létezését és szeretetét, ugyanúgy fogják imádni, mint a hívők."
És ha mégis van Isten? Akkor majd ott mondod Jézusnak, hogy ja te voltál a képzelt személy akiben hinni kellett volna. Most már elhiszem hisz látlak. Jézus meg azt mondja, hogy ja a Földön kellett volna hinned, volt erre 80 éved, cseszdmeg.
Egyébként az nem fér a fejembe, ha pl. a 12 tanítvány tudta, hogy kamu a Jézus feltámadása, akkor miért haltak meg ezért a hazug hitért? Most tudsz mondani nekem egy tucat embert, aki szegénységben él egy hamis hit miatt és ezért a hazugságért meg is hal?
Szerintem a 12 tanítvány létezése a bizonyíték Isten létezésére.
"Most tudsz mondani nekem egy tucat embert, aki szegénységben él egy hamis hit miatt és ezért a hazugságért meg is hal?"
A keleti iszlám világ nagy része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!