Adventisták miért törte meg vagyis miért hatálytalanította a szombatot ebben az esetben Jézus, van e olyan eset amikor ti is hasonló képpen tesztek?
Ján 5:8-9:
8 Jézus így szólt: - Kelj fel, emeld föl a hordágyadat, és járkálj!
9 Erre ez az ember azonnal fölépült, fölvette a hordágyát, és fel-alá járkált. Csakhogy aznap szombat volt
Az adventisták szerint szabad szombaton jót cselekededni, ez is benne van az evangéliumban.
A szombatünneplés esetében ők a munkát, az iskolai tanulást, és a "kedvtelést" tartják bűnnek.
Üdv, egy ex-adventista
Ma már agnosztikus ateista
"A szombatünneplés esetében ők a munkát, az iskolai tanulást, és a "kedvtelést" tartják bűnnek."
Illetve mikor mi szükséges az önigazolásukhoz.
Én is ex-adventista vagyok. Bár zsidó szombatot tartanak papíron, mégsem tartják ... Ki sem mozdulhatnának otthonról, de aznap van a gyülekezeti nap és a szombat-iskola is.
"Ki sem mozdulhatnának otthonról, de aznap van a gyülekezeti nap és a szombat-iskola is."
Ez azért nem így van. A zsidók is elmentek a zsinagógába szombaton, ki lehet mozdulni.
Jézus nem tört meg a szombatot, ő maga mondja el, miért:
" – Nos hát: Mózes adta nektek a körülmetélkedést (nem mintha Mózestől származna, hanem az ősatyáktól), és ti szombaton körülmetélitek az embert. Ha a körülmetélést megkaphatja az ember szombaton, hogy Mózes Törvénye ne sérüljön meg, miattam dühöngtök, hogy egy egész embert helyreállítottam szombaton?! Ne a látszat után hozzatok ítéletet, hanem igazságosan ítélkezzetek!”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!