Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha mennybe ezt megcsinálnám...

Ha mennybe ezt megcsinálnám mi lenne?

Figyelt kérdés
Amikor lucifer a paradicsomba megkisértette Ádámot és Évát akkor a tudás gyümölcséből adott neki. Mi van akkor ha én a mennybe random gondolok 1et és beleharapok a halhatatlanságéba is? Akkor én is elpusztithatatlan leszek. Azaz Isten általi teremtett halhatatlanságot és egyenjóguságot fogom élvezni. Akkor onnan nem tud majd elpusztitani Isten sem?
2020. szept. 28. 21:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%
Sajnos a fantáziád is pont olyan nulla, mint a bibliai ismereted. Látszik, hogy soha nem olvastad még.
2020. szept. 28. 21:26
 2/13 A kérdező kommentje:

Vagy művelt vagyok.

#Ember tragédiája.

2020. szept. 28. 21:29
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

Szia,

Ezek egyszerű gyümölcsfák voltak. A jó és a rossz tudása tapasztalati ismeret, az élet pedig Isten ajándéka.

Üdv. Péter

2020. szept. 28. 21:44
 4/13 anonim ***** válasza:
47%
Bibliai kérdésben miért az Ember tragédiája a mérvadó? Én azt írtam, hogy nulla a bibliai ismereted, mivel ez bibliai kérdés. Kár, hogy ennyire szájbarágósan kell elmagyaráznom, hogy mi a különbség a bibliai kérdésnél a Biblia és az Ember tragédiája között.
2020. szept. 28. 22:13
 5/13 anonim ***** válasza:

"Ha mennybe ezt megcsinálnám mi lenne?"

Nem lesz kétszer veszedelem. Ami azt jelenti de ez most fiktiven, ha megtennéd Isten azonnal megsemmisitne, mivel a bűn titka már kitudódott.

2020. szept. 29. 01:24
 6/13 anonim ***** válasza:

"Amikor lucifer a paradicsomba megkisértette Ádámot és Évát akkor a tudás gyümölcséből adott neki."

Mielőtt felteszel egy abszúrd kérdést anyi fáradságot vehetnél "keresztény" létedre. (az is lehet hogy a provokativ ateisták közzül vagy),

hogy előbb tájékozódsz. Lucifer nem adott sem Ádámnak sem Évának semilyen gyümölcsöt hanem Éva leszakitott egyet a fárol, saját tetszéséből és akaratábol.

Az nem a tudás gyümölcse volt hanem az engedelmesség titka.

Az engedelmesség titka pedig, Isten a jó, ha engedelmeskedsz neki szeretetből az a jó tudása(amit tudtak addig is), a gonoszság titka ennek az ellenkezője. Ezt addig nem tudta se Ádám sem éva. Amikor ettek vagyis tetlegesség akkor lépett életbe a kettőnek a gonosznak a relációja.

2020. szept. 29. 01:38
 7/13 anonim ***** válasza:
53%

Ennyi hülye választ. Ti nem olvastok Bibliát? Ez egy teljesen jó kérdés.

Nincs benne, hogy mi lett volna, mert nem történt meg. De attól még elgondolkodtató a lehetőség. Menjetek aludni, késő van.

2020. szept. 29. 02:19
 8/13 A kérdező kommentje:
6os. Az ördög azaz a kígyó vette rá őket. Szaaaal...
2020. szept. 29. 06:14
 9/13 anonim ***** válasza:

A menyország a lelkek csarnoka. A menyország maga isten. Menyország = végtelen számú tudat egyként.

Nem tudsz csinálni, vagy nem csinálni a menyországban, mert az egy létezési állapot, amiben benne létezik az idő, így nem hat rá.

2020. szept. 29. 11:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha az "Ember tragédiájában" hiszel, akkor sajnos már a falanszter fejezet felé sodródunk és jönnek a droidok is, majd a jégkorszak, nem olyan örömteli jövő...
2020. szept. 30. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!