Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én hittem azt hogy jézus...

Csak én hittem azt hogy jézus olyan mint a mikulás?

Figyelt kérdés
soha nem jártam hittanra és hasonlók csak tudtam , hogy karácsonykor a "jézuska" hozza az ajándékot, hatodikán meg a mikulás. azthittem ez is ilyen jelképes dolog mint a mikulás, erre tizenéves koromba rájöttem hogy tényleg vannak emberek akik komolyan veszik ezt az egészet és templomba járnak meg imátkoznak naponta XD

2020. szept. 18. 18:04
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Nézd, azért a szellemi szinted nem túl magas, ez elég jól látszik. Egyébként mind a kettő valós történelmi személy, tehát "Jézuska" és a "Mikulás" is komolyan vehető. De nem baj, hátha 2x éves korodra még több dologra rájössz.

"Mikulás":

[link]

"Jézuska":

[link]

2020. szept. 18. 18:30
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Ugyan az, csak átöltözik.
2020. szept. 18. 18:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem meg sem fordult a fejemben, már babként templomba vitték.
2020. szept. 18. 19:34
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
A Mikulás csak átverés, hogy azt hidd a Jézus is átverés. Ezt a trükköt szokták használni a bűvészek. Azt akarja hogy a karjára figyelj és a lába közül előhúzza a virágcsokrot vagy a hátából kirepül egy galamb.
2020. szept. 18. 20:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Meg a mikulásnak fehér a szakálla....
2020. szept. 18. 20:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen Jézuska és Mikulás annyira szeret téged, mint szüleid akik az ajándékot adták neked.

Szüleidet is annyira szeretik, hogy mai napig tudják és hiszik, volt legalább két ember, aki példaképe lehet gyermeküknek.

2020. szept. 19. 07:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Más a jézuska és jézus. Nem értem a jézuskás dolgot. A babajézus hoz fizikális ajándékot. Ennél nagyobb istenkáromlást ritkán látok.

De jézus meg volt. Egy ember aki régen élt. Vagy a bibliai jézus, ami egy szimbólum a jóságra.

2020. szept. 19. 10:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérlek engedélyezd a kettőt egyben.

Például Jézuska nem istenkáromlás, ha gyerekeknek mondod.

Például egy ember aki régen élt és a jóság szimbóluma lett.

2020. szept. 19. 19:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező: "Csak én hittem azt hogy jézus olyan mint a mikulás?"

Nem vagy ezzel egyedül! Mindenki vár valamiféle felülmúlhatatlan csodát Jézustól, ahogy a Mikulástól is!

Felnőtt fejjel és gondolkodással el kell ismernünk, hogy Isten, Jézus, nem a mesebeli 3 kívánságot teljesítő mesebelei hős!

Teljesít ugyan kívánságokat, de mind azt összhangban Isten akaratával, a környezetel, az idővel stb.

Valóságában az életről van szó és nem a meséről!

2020. szept. 20. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!