Miért adnak a katolikus hívőknek a mise végén a kezükbe kis fehér korongot?
Az ostya. Hitünk szerint Krisztus teste és azért vesszük magunkhoz, mert ezzel Krisztus utolsó vacsorájára emlékezünk, sőt egész pontosan ebből részesülünk, mert Krisztus titokzatosan, de valóságosan jelen van a kenyér (itt ostya) és bor színe alatt.
Ha érdekel a szentmise, akkor ajánlom a Misevlog-ot. Fent van youtube-n. Itt elmagyarázzák, hogy mi micsoda és miért van.
Kizárt dolog, hogy erről soha életedben nem hallottál/olvastál korábban!
Kivárom, mit akarsz kihozni ebből a provó kérdésből....
Istenük testèt eszik ès vèrèt isszák...
Elmebaj.
"Nem volt hátsó szándékom, sajnálom."
Akkor megkérdezted volna az ismerősödet, akit elkísértél vagy beírod a gugliba.
"Andizsuzsi nem értem, hogy mi bajod van."
Nem szeretem, amikor a feszültséget keltik mások hite körül. Jól mutatja, hogy valaki töröltette a hozzászólásomat, amivel semmilyen szabályt nem sértettem meg. Nézd meg az ötös válaszolót. És változatlanul életszerűtlennek gondolom, hogy elmész életedben először misére, kérdések merülnek fel benned és nem attól kérdezed meg, akivel mentél, hanem hetekkel később eszedbe jut kiírni a gyakorira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!