Ha mi fizikai elemekből állunk, de a lelkünk mennyei elemekből állnak, akkor miért kell a Mennyország előtt meghalni?
A lélek, az maga az élőlény.
Egy rabbiképző egyetem munkatársa, H. M. Orlinsky kijelentette: „A Biblia nem azt mondja, hogy lelkünk van, ugyanis a »nefes« maga az ember, akinek szüksége van élelemre; az ereiben folyó vér; a lénye” (The New York Times. 1962. október 12.).
Egy római katolikus fordítás, a The New American Bible a bibliai kifejezések szójegyzékében (27–28. o.) ezt írja: „Az Újtestamentumban a ’megmenti a lelkét’ (Mk 8:35) kifejezés nem azt jelenti, hogy megmenti az ember »szellemi« részét, ellentétben a »testével« hanem az egész személyt menti meg, ezzel hangsúlyozva, hogy a személy – azontúl, hogy valós és fizikai – él, vannak vágyai, van benne szeretet, akarat stb.”
(P. J. Kenedy & Sons, New York, 1970).
Az embernek nincs külön élőrésze, ami túl éli a test halálát.
Az ember a vétke miatt meghal, ellenben ha nem lenne bűn, nem halna meg.
Akkor minek tett volna Isten egy más életformát egy testbe, ha nem volt szándékában, hogy a halál része legyen az életnek.
Nem azért hozta létre az életet.
Pont ezért.
Mert Isten nem a fizikai síkon van.
Át kell alakulni.
6:
"A keresztény tanítás szerint az ember testből és lélekből áll."
Isten nem igy vélekedik erről.
Az ember élete vagy másnéven a lelke a vérben van. Hogy ki mit tanit, az egy dolog, Isten az aki megmondja az igazat:(3Mózes 17:11) 11 Mert a test lelke a vérben van, . . .
"Isten nem igy vélekedik erről."
Nem, legfeljebb te vélekedsz másként. Viszont te legfeljebb valami hamis isten lehetsz.
Isten szavában ez áll:
"Megalkotta tehát az Úr Isten az embert a föld agyagából, az orrába lehelte az élet leheletét, és az ember élőlénnyé lett."
Elég egyértelmű, hogy a föld agyaga a test, az élet lehelete a lélek.
Nem tudom megfigyelted-e, hogy Isten ihletett szavából idéztem.
A Bibliát nem Én ihlettem, vagy irattam, nem nekem mondasz ellent.
"az orrába lehelte az élet leheletét,"
Igen, ami azt jelenti, hogy elinditotta a test életfunkcióit, a szervek müködése elindult. A lehellet pedig nem élőlény, hanem Isten éltető ereje.
Gondolj bele amikor valakinek mesterséges lélegeztetést adsz?
Akkor lelket lehelsz belé, vagy is egy másik életformát?
Vagy életet szeretnél újrainditani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!