Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha mi fizikai elemekből...

Ha mi fizikai elemekből állunk, de a lelkünk mennyei elemekből állnak, akkor miért kell a Mennyország előtt meghalni?

Figyelt kérdés

2020. szept. 12. 10:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
50%
A lelked is fizikai elemekből áll, konkrétan az agyban lévő neurotranszmitterekben van. Lehet lepontozni, de attól a tények nem fognak megváltozni.
2020. szept. 12. 10:37
 2/23 anonim ***** válasza:
Ha!!! És ha nem?
2020. szept. 12. 10:37
 3/23 anonim ***** válasza:
38%
Ha a spagettiszörny szeme húsgolyó, lehet vele végezni úgy hogy sajtot reszelek rá?Kb ennyi értelme van ennek a kérdésnek.
2020. szept. 12. 10:41
 4/23 A kérdező kommentje:
Nem érdekelnek azok amiket paródia emberek hoztak létre. Én az igazi vallásokat kérdeztem.
2020. szept. 12. 10:49
 5/23 anonim ***** válasza:
21%

A lélek, az maga az élőlény.

Egy rabbiképző egyetem munkatársa, H. M. Orlinsky kijelentette: „A Biblia nem azt mondja, hogy lelkünk van, ugyanis a »nefes« maga az ember, akinek szüksége van élelemre; az ereiben folyó vér; a lénye” (The New York Times. 1962. október 12.).

Egy római katolikus fordítás, a The New American Bible a bibliai kifejezések szójegyzékében (27–28. o.) ezt írja: „Az Újtestamentumban a ’megmenti a lelkét’ (Mk 8:35) kifejezés nem azt jelenti, hogy megmenti az ember »szellemi« részét, ellentétben a »testével« hanem az egész személyt menti meg, ezzel hangsúlyozva, hogy a személy – azontúl, hogy valós és fizikai – él, vannak vágyai, van benne szeretet, akarat stb.”

(P. J. Kenedy & Sons, New York, 1970).

Az embernek nincs külön élőrésze, ami túl éli a test halálát.

Az ember a vétke miatt meghal, ellenben ha nem lenne bűn, nem halna meg.

Akkor minek tett volna Isten egy más életformát egy testbe, ha nem volt szándékában, hogy a halál része legyen az életnek.

Nem azért hozta létre az életet.

2020. szept. 12. 10:52
 6/23 anonim ***** válasza:
52%
A keresztény tanítás szerint az ember testből és lélekből áll. De ez a kettő szorosan összetartozik, nem valami két külön entitás.
2020. szept. 12. 11:08
 7/23 anonim ***** válasza:
48%

Pont ezért.

Mert Isten nem a fizikai síkon van.

Át kell alakulni.

2020. szept. 12. 11:11
 8/23 anonim ***** válasza:
0%

6:

"A keresztény tanítás szerint az ember testből és lélekből áll."

Isten nem igy vélekedik erről.

Az ember élete vagy másnéven a lelke a vérben van. Hogy ki mit tanit, az egy dolog, Isten az aki megmondja az igazat:(3Mózes 17:11) 11 Mert a test lelke a vérben van, . . .

2020. szept. 12. 11:15
 9/23 anonim ***** válasza:
59%

"Isten nem igy vélekedik erről."

Nem, legfeljebb te vélekedsz másként. Viszont te legfeljebb valami hamis isten lehetsz.

Isten szavában ez áll:

"Megalkotta tehát az Úr Isten az embert a föld agyagából, az orrába lehelte az élet leheletét, és az ember élőlénnyé lett."

Elég egyértelmű, hogy a föld agyaga a test, az élet lehelete a lélek.

2020. szept. 12. 11:17
 10/23 anonim ***** válasza:
12%

Nem tudom megfigyelted-e, hogy Isten ihletett szavából idéztem.

A Bibliát nem Én ihlettem, vagy irattam, nem nekem mondasz ellent.

"az orrába lehelte az élet leheletét,"

Igen, ami azt jelenti, hogy elinditotta a test életfunkcióit, a szervek müködése elindult. A lehellet pedig nem élőlény, hanem Isten éltető ereje.

Gondolj bele amikor valakinek mesterséges lélegeztetést adsz?

Akkor lelket lehelsz belé, vagy is egy másik életformát?

Vagy életet szeretnél újrainditani?

2020. szept. 12. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!