Minden napra van dolgom Isten imádatát illetően. Ez nem csak abból áll, hogy beszélek Isten szándékáról, de idősebb embereknek is segitséget nyújtok.
Ezek között vannak akik a Hitben is testvéreim, de vannak akik nem, Pl: a szomszédom, vagy ismerősöm, segitséget kérnek időnként, Pl bevásárlás területén.
Nem vagyok anyagilag eleresztve, de soha nem vontam meg az élelemet senkitől, ha kért. Sajnos a tapasztalat, hogy a pénzt kérik, hogy káros dolgokat vásárolhassanak, igy az élelmet elutasitják. Volt, hogy a szemem láttára kidobta az ételt a kukába, amit vettem neki.
Egy másik pedig látva ezt ki vette, neki jó volt, hogy ehet.
Minden nap elkerülöm azt, hogy néhány gy.k.-s trollt kivégezzek.
Csak még abban nem vagyok biztos, hogy ez jó, vagy rossz cselekedet?
Nem rád, ne félj.
Viszont arra gondolok, hogy a jó cselekedet, az nem úgy néz ki, hogy elhatározod, hogy 1 nap = 1 jó cselekedet, vagy 2. Aztán, ha megvan, akkor kipipáljuk, és örülünk, hogy megint jók voltunk.
A jó cselekedetnek magától kell jönnie, ha a helyzet úgy hozza.
Pl. Örökbefogadtam egy kutyát, amit elaltattak volna...
Régebben elhajtottam a multiknál bevásárló kocsit kéregetőket, mostanában odaadom nekik a kocsit a pénzzel, sőt volt amelyik még egy csokit vagy olcsó dobozos sört is kapott tőlem (de azt csak azért, mert az egyik ásványvizem kérte, irtó meleg volt, meglepődött, hogy a sört adom oda, de örült).
Kedvesen, türelmesen kommunikálok a sok idiótával a munkahelyen, szemben a sokszor türelmetlen, néha lekezelően beszélő kollégákkal szemben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!