Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztus mit mondott a...

Jézus Krisztus mit mondott a halál utáni életről? Légyszí csak keresztények írjanak, és nem a Jehova Tanúira gondolok!

Figyelt kérdés

2020. szept. 3. 17:09
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

29

Sajnos nem így van, ahogy írod. A halál után megszűnik a tudat, az ember semmivé lesz. Maga a Biblia írja. A seol az a halál, nem pedig valami hely. Ha olvastad Jób történetét, tudod, hogy Jób azt kérte Istentől, hogy rejtse el őt a seolba (a sírba, tehát haljon meg), hogy véget érjenek a szenvedései. Vajon ha a pokol gyötrelmeiről lenne szó, kívánta volna ezt? Bármely feltámasztott személy a Bibliából mesélt bármit is a halál utáni életről? Nem. Mert olyan mint egy alvás, megszűnik a tudat és te olyan vagy, mintha egy mély álomba merültél volna.

A Biblia ezt írja: Amely lélek vétkezik, az meghal. Az emberi lélek nem valami természetfeletti dolog, ami tovább él ha meghaltál. Mi vagy te, buddhista?

2020. szept. 10. 23:06
 32/52 anonim ***** válasza:

"És amikor már haldokolsz, akkor hogyan kerülsz pl. a Mennybe, azonnal? A nem hívőkkel mi lesz? És azokkal akik nem ismerték, vagy nem volt idejük tanulni? :)"

Nem kerülsz sehova. A Menny nem egy hely, hanem a tökéletes örök életet jelenti, azt a mindent betöltő szellemi teret, amely magába foglalja az angyalokat és magát Istent is. Nekik sincs külön testük, fizikumuk.

A Biblia azt írja, hogy feltámadásuk lesz mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Akik nem ismerték, ugyanúgy feltámadnak majd és lesz esélyük megismerni.

2020. szept. 10. 23:10
 33/52 A kérdező kommentje:
2020. szept. 10. 23:24
 34/52 anonim ***** válasza:

33

Ezt ki írta? Nyilván olyan aki ebben hisz. Olvasd el a Bibliát és meglátod, mit mond a halálról.

2020. szept. 10. 23:27
 35/52 A kérdező kommentje:
Melyiket? Szólok előre, hogy én nem Tanú vagyok, hanem hívő. Jézus kezdő tanítványa, mint Péter.
2020. szept. 10. 23:30
 36/52 anonim ***** válasza:
„Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket.” „Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy” (Prédikátor 9:5, 10).
2020. szept. 10. 23:30
 37/52 anonim ***** válasza:

35

Hívő? Milyen kezdő hívő? Akkor egy tanú mi? Hívetlen? Aki hisz Jézusban, mint megváltóban az keresztény hívő. Használják a hívő szót, az egyes felekezetekre is (pocait) mint pl Jehova tanúi, Baptista egyház, Adventisták, stb

2020. szept. 10. 23:32
 38/52 A kérdező kommentje:
Akkor én keresztény hívő vagyok, mert hiszem, hogy Jézus feltámadt és csodákat csinált. Például vakok gyógyítása. De azt nem hiszem, hogy Jézus oszlopon halt meg, hanem azt hiszem, hogy kereszten és hogy a születésnap nem bűn.
2020. szept. 10. 23:35
 39/52 anonim ***** válasza:
Ok, a te dolgod. Abban hiszel, emiben akarsz.
2020. szept. 10. 23:40
 40/52 A kérdező kommentje:
És én úgy tudom, hogy a halálalvást csak a szektások tanítják. És 100%-ra volt értékelve a válasz. Ha akarod elküldhetem a linket.
2020. szept. 10. 23:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!