A párom török és Törökországban van egy felesége.Magyarországon én vagyok a barátnője.Lehetek második felesége ebben az országban ?
Figyelt kérdés
Ő a munkája miatt ingázik a két ország között.Kitalálta,hogy szeretné ha hozzámennék feleségül.Második felesége lennék.Törökországban hozzá is mehetnék,de mivel én hazajönnék gondolom itt nem lenne érvényes a házasságunk.Vagy igen?2020. szept. 2. 00:28
11/39 A kérdező kommentje:
Törökországban kb 500 000 második és harmadik feleség él törvényesen.Bizonyos területeken ez tök normális.Hozzám engedélyt kért a feleségétől,tud rólam,megismert.Kedves nő.Az elején rossz dolognak tartottam,de már nem.Mind a kettőnket szeret.39 éves vagyok és még nem találtam olyan férfit aki ennyire öszinte lett volna, kedves és hűséges.Náluk nem divat a vállás.A feleségével 18 éve van együtt és szereti.Ha nálam lakik akkor is minden este felhívja.Ha otthol van engem hív fel.Nem problémázunk ezen.Ő egy török nő én magyar.Nem hasonlítunk semmibe.Mind a kettőnket másért szereti,de ugyan úgy.Nem vagyok vallásos csak nem találtam a megfelelő kategóriát a kérdésemnek.
2020. szept. 2. 12:42
12/39 anonim válasza:
Egy kicsit kiegyensúlyozottabb válasz. Hivatalosan nem lehetsz a felesége, úgyhogy kénytelen vagy megelégedni a szerető státusszal. De szerintem nem olyan rossz a helyzet, mint sokan hőbörögnek. A többnejűség teljesen természetes életforma egyes kultúrákban, és ha szereted és boldog vagy vele, miért ne?
13/39 anonim válasza:
"Törökországban kb 500 000 második és harmadik feleség él törvényesen.Bizonyos területeken ez tök normális."
Ez biztos hogy nem igaz. Ahogy többen is írták, a török törvények tiltják a többnejűséget. Törökország keleti részén a kurdok között még előfordul a többnejűség, de nem hivatalosan, törvénytelenül. Valószínűbb hogy ez a férfi kurd, nem török.
14/39 anonim válasza:
Nezd, en Kelet-Törökorszagban élek, vallásos, konzervatív anatoliai családdal, és nem, nem elfogadott törökök között ez amit ez a férfi akar. Az az 500 ezer nö, akit te emlegetsz nagy esellyel kurd vagy rendkívül rossz, alja társadalmi korulmenyek kozul származó szerencsétlen. És nem meg itt se mehetnel hozzá, mivel torvenyileg is tilos, is rengeteg imam sem vállal második hazassagot, hiába vallasilag megengedheto, de a társadalomban nem elfogadott.
15/39 anonim válasza:
Hát ha van 2 nője akiket váltogat, akkor miért ne lenne hűséges? Majd lesz egy harmadik is 😃
16/39 anonim válasza:
Nézz kevesebb török sorozatot Kemal..
17/39 anonim válasza:
Bizarr fogalmad van a hűség ről.
18/39 anonim válasza:
Ha hivatalosan ( nem csak imam adta őket össze) hàzas akkor soha az èletben nem tudtok összehàzasodni. Remèlem kamu, ha nem akkor pedig semmi önbecsülèsed.
Török a fèrjem btw.
19/39 anonim válasza:
Muszlim férjem van, manapság már nagyon kevés fejledtebb helyen van többnejűség. Törökországban biztos, hogy nincs törvényesen. Az a legnagyobb baj ahogy làtom, hogy az ő kultúráját csak úgy ismered ahogy ő azt előadja. Így meg ki tudja mi mást össze nem hazudozik neked.
20/39 anonim válasza:
Ha nem is törvényesen, de nemhivatalosan van ugyan többnejűség náluk, de hogy is mondjam, jellemzően nem a műveltebb rétegre jellemző, és tényleg gyakoribb a kurdok között. Ha a pasid nem ebbe a rétegbe tartozik, akkor két lehetőség van: 1) annyira liberális, ami még nálunk is ritka, és nyitott házasságban élnek, 2) örül, hogy talált egy libát, aki annyira nincs képben a török törvényekkel, hogy minden hülyeséget el lehet vele hitetni. Rád bízom a döntést, melyik valószínűbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!