Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Török származású házastársnál...

Török származású házastársnál muszáj áttérnem a vallására?

Figyelt kérdés
Ha összejönnék egy török fiúval lenne probléma közöttünk, hogy én keresztény vagyok és senki kedvéért nem fogok áttérni? Ha olyan komoly lenne a helyzet, hogy Törökországba összeköltöznénk mi az ami probléma lehet? A török mentalitásról tudtok valamit?

2020. ápr. 30. 22:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi nem tetszik ebben a vallásban? Hol akartok élni?

Szerintem sokban függ a helységtől is, mert gondolom van ott is ahol nem annyira szigorúak a hagyományok.

2020. ápr. 30. 22:06
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
A rabszolgája leszel, szóval igen, muszáj.
2020. ápr. 30. 22:14
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 egyszerűen kereszténynek neveltek és nem akarok áttérni más vallásra legyen az bármi más. 2# ettől félek én is.

Nem tudok sokat a török hagyományokról/vallásról csak amit még valamikor iskolába tanítottak és utána olvastam de nem tűnik valami jónak. Olvastam olyan cikket, hogy mindenben a férfi engedélyét kell kérnem. Ez nekem sehogy se menne, ha halálra vernének sem tudnék engedelmeskedni másnak nem tartom magam kutyának. Csak annyira szomorú, hogy a vallás így meg különbözteti az emberek életét. 2 esélyem van vagy szerencsés vagyok és kifogom a megfelelő férfit számomra vagy elkerülöm ilyen téren az országot. :/

2020. ápr. 30. 22:21
 4/10 anonim ***** válasza:
De akkor miért erőlteted, hogy neked török fiú kell? Úgy tudom turistaként is elég komoly szabályok vannak.
2020. ápr. 30. 22:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Csak egy feltételezés volt. Az egyik ismerősöm beleszeretett egy török fiúba. Csak angolul tudtak beszelgetni aztán barátnőm elkezdte tanulni a török nyelvet és azon gondolkozik, ha komolyodik a helyzet a vallást átkéne hogy vegye. Magamat is beleképzeltem a helyzetébe. Mi történik ha beleszeretek
2020. ápr. 30. 22:35
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy írták, nem mindegy Törökország mely részén nevelkedett az illető, illetve a családja. Például nekem vannak török ismerőseim és általuk sokszor voltam Töröországban. Isztambul (főleg az európai oldal) sokkal fejlettebb, mint sok európai nagyváros. Ott a gondolkodás is egészen európai. De ahogyan haladunk Ázsia felé, ahogyan egyre szegényebb és kisebb városokat, falvakat nézünk úgy a kultúra is egészen más, nagyon maradiak, vallásosak, és tényleg létezik az is amit írtál, sőt kényszerházasság, lányok nem tanulhatnak, stb... Hatalmas különbségek vannak ezen az országon belül!

Ja és még valami! Nekem volt nem magyar barátom, más vallás, más kultúra. Évek óta itt élt, a tesói is. Úgy tűnt fel tudta venni az itteni dolgokat, nem éreztem nagy kulturális különbséget. Aztán csak kibújt a szög a zsákból, és szépen lassan előjöttek a dolgok. Eleinte SEMMI nem tűnt fel ezekből, azt hittem hogy normális, felnőtt, értelmes emberek között áthidalhatóak a kulturális különbségek. Már nem hiszek ebben.

2020. ápr. 30. 22:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. ápr. 30. 22:45
 8/10 anonim ***** válasza:
23%

Nem Törökországhoz mégy hozzá, hanem egy török fiúhoz, nyílván nem vak randira, egy alkalom után. Pontosan tudnod kell, hogy hogyan élsz majd, hol és milyen ő maga. Miért kéne áttérni bárkinek is a vallására? Hallottál olyanról, ahogy vannak törökök, akik ateisták? Vagy ortodox keresztények?

És mi van akor, ha a srác akar Magyaroszégon letelepedni és veled élni? Akkor te arra kényszeríted, hogy keresztény legyen? Mi ez? Szerelem, szeretet, vagy csak szimpla akaratharc? Vagy csak unatkozol és provokálsz másokat?

2020. ápr. 30. 23:17
 9/10 anonim ***** válasza:
77%
En 5 eve Törökorszagban elve mindent láttam a skálán. Van barátnőm, aki a párjával egyutt ateista/nem erdekli a vallás, naluk szerintem a parja sikítva menekülne, ha baratnom kitalalna, hogy o akkor most kendos muszlima lesz, és innentől meg bojtolni is fognak. Aztan van olyan is, ahol a ferje konzervatív háttérben nevelkedett, de maga nem vallasos, ott se lenne nagyon mit atvenni. Aztan ott van az is, aki meg keresztény maradt, de az apósa meg a ferje elvarja tőle a kendőviselest, anelkul nem lephet az utcara sem, ha Törökorszagban vannak meg tarsai, és eléggé szenved, mert nem érti maga korul a dolgokat, csak próbál megfelelni. Szóval, itt neked kell látni, hogy a választottad milyen háttérbol érkezik, milyen a csaladi dinamikája (mert az is pl. lehet szituacio, hogy o maga nem vallásos, de melle ki fogsz egy autoriter, szigorú apost, aki ellen a ferjed nem mer kiallni, aztan hamar kendőben találod magadat, hiába nem erről volt szó), melyik városból jött, milyen háttérrel rendelkezik. Viszont, ha pl. azt mondja, hogy öt nem erdekli, hogy te mi vagy, de ö maga pl. imádkozik, böjtöl, tartja a vallast, akkor hagynám az egészet, mert egyszerűen nem vagytok kompatibilisek, mivel az iszlamot inkább egy életmódnak mondanám, amihez neked is muszáj lenne illeszkedni, hiszen a felesegekent tok mindegy mi vagy, elfoglaltad a helyedet ebben az életmódban, meglesznek a sajat feladataid ennek megfelelően, amik ha nem hiszel ebben, nagyon terhesek lesznek. En ezt 'megkeresztelt ateiestabol' lett muszlimakent írom.
2020. máj. 1. 03:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Törökországban élek, széles a skála. A férjem és a családja kiröhögnének, ha holnaptól attérnék ( amúgy ateisták vagyunk) és kendőt hordanék.

Van, aki meg nem is állna szóba velem, ha nem veszem át a vallását.

Teljesen egyénfüggő.

2020. máj. 4. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!