Van itt olyan, aki nem várt a szexszel a házasságig és megbánta?
Ha igen, akkor miért? Miért jobb várni?
Én szűz vagyok még, 24 éves, és így nagyon nehéz elképzelnem, miért jobb ha várok. Így nincs összehasonlítási alapom, hogy miert jobb az, ha csak házasságon belül el nemi életet valaki. Ha lenne szexuális tapasztalatom, akkor tudnám, hogy esetleg miért lett volna jobb várni.
Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Szia
Nem tudom, segit-e, en ellenkezo tapasztalatot tudok mondani: nem vartam es nem bantam meg.
Tulajdonkeppen nem is tudok olyan okot mondani, amiert erdemes lett volna varni.
Persze, ezt abszolut neked kell eldonteni.
Én is a másik oldalról tudok példát hozni. Nem vagyok szűz, még nem házasodtam meg, de nem bántam meg. A legjobb dolog a világon! Pláne ha olyannal csinálod, akit szeretsz. Anélkül is isteni és élvezetes, de nagyobb boldogságot ad a szerelem.
Ahogy az 1-es írja, ha szűz leszel és csak ő lesz, akkor nem fogod tudni, hogy ő most esetleg nem tud bánni vele, vagy ha igen, akkor is mennyire...
Az elmúlt 6-8 évedben számos alkalommal fosztottad meg a tested és a lelked minden jótól.. Vagy azért maszti, vibrátor vagy barátnők besegítettek?
Nem jobb várni.
A bibliai időkben csak pár évet (2...4) kellett várni, azt ki lehet bírni. Azon kívül fontos is volt a nemi betegségek és az oldalági gyerekek miatt.
Ma ezek a veszélyek gyakorlatilag nincsenek, de cserébe évtizedeket kellene várni.
24 évesen normálisan már minimum 2, vagy akár 5 gyereked lenne, ha pár ezer éve születtél volna.
Igazából a hatékony fogamzásgátlás elterjedése tette szukségtelenné azt, hogy a házasságig várjunk. Ez a XX. sz. kozepétol van.
Ha a nemi betegségek ellen is felelosséggel védekezik valaki, szeretik egymást és vigyáznak egymásra, akkor nem látok okot, miért kellene várni.
A Bibliában sincs leírva ez a szabály sehol, bár vannak, akik belelátják.
Akkoriban (okori Kelet, par ezer eve) egyertelmu volt, hogy nagyon fiatalon hazasodtak (14-16), es altalaban nem szerelembol: a szulok egyeztek meg egymast kozt, es ha ez megvolt, megvolt gyorsan az eskuvo is. Nem is "jártak egyutt", a szerelem a házasságban alakult ki inkább. Kettesben nem is maradhattak a jegyesek (meg a XIX. századi Európában sem!).
A vallás és a világi erkolcs is a szuletendo gyermek biztonságát védte azzal, hogy házasságban biztosította a szuletését.
Ha 24 éves vagy, akkor a Biblia korában már valószínuleg 8-10 éve férjnél lennél (mindenképpen férjhez adtak volna valakihez téged), és azóta szexuális életet élnél. Fogamzásgátlás híján lenne 5-6 gyereked, és 50 évesen, ha akkoriban megéred egyáltalán ezt a kort, oreg néninek számítanál. Látod, nem lehet egy szokást átvenni egy másik korból, ha nem látjuk a tobbit, ami mellette volt.
A keresztény felekezetek sem mind mondják már, egy jó ideje, hogy a házasságig várni kell. Olyan lelkészt is ismerek, akinek terhes volt a menyasszonya, mikor osszeházasodtak, és senkinek szeme sem rebbent. 30 évvel ezelott.
Neked sem nagyon tolonganak a jelentkezok a kérdésedre, aki "nem várt és megbánta". Egy valaki írta elonyként, hogy ha borzalmas lesz a férjed szeretkezes terén, akkor nem fogod tudni, de o sem tapasztalatból írja (sztem).
És szerintem észrevennéd! :-)
"szerintem észrevennéd"
Az igen.
De ha közepesnél gyengébb, vagy netán "gyengécske" - azt hogyan?
Mihez képest?
Egyébként, ha vár a házasságig, akkor jó esélye van erre.
Ez több dologtól függ:
Mennyire igyekszel betartani a tízparancsolatot ? Mennyire igyekszel Istennek tetsző életet élni?
Milyen férjet szeretnél?
Én komolyan gondolom a hitemet, teljesen tisztában vagyok vele, hogy Isten a legjobbat akarja nekünk és Ő jobban tudja, mint mi. :)
Én szeretnék házasságig várni a szexszel, tudom, hogy megéri és egyáltalán nem fogom megbánni! :) Egy fiúval alakulgat a dolog, aki szintén így gondolkozik, és nagyon örül neki, hogy még megvan az “ártatlanságom”! :)
Szóval ezt neked kell eldönteni, hogy mennyire fontos neked Isten, mennyire bízol benne és hogy milyen férjet szeretnél! :)
Nézz utána, hogy miért bűn, miért káros a házasság előtti szex (YouTube-on is van fent egy rakat videó ilyen témában), aztán tégy ahogy jónak látod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!