Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúkat kérdezem!...

Jehova Tanúkat kérdezem! Hogyan reagálnátok ha a halálod után a Mennyben találnád magadat?

Figyelt kérdés

2020. aug. 29. 11:48
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
38%
Megvárnám hogy eljöjjön a reggel és felébrednék
2020. aug. 29. 12:02
 2/31 A kérdező kommentje:
Feltámadás mi? Bár sokan mondják, hogy amikor a Mennybe jut a jó ember, akkor az nem a végleges állapot, mert akkor csak lélekként létezel. Amikor eljött az Armageddon, akkor már igazi feltámadás lesz. A Földön több jutalom lesz, mint a Mennyben szerintem. Tehát a Földön lehet enni, termeszteni stb... De a Mennyben nagy boldogság van, beszélgetés stb.. én így gondolom.
2020. aug. 29. 12:05
 3/31 anonim ***** válasza:
31%

Egyébként honnan jött ez az Armageddon dolog? Érdekel csak, kíváncsi vagyok, nem sértegetni akarok.

Én nem Jehova Tanúja vagyok, de egy kicsit gondolj bele. Szerinted mindent a Földre adna Isten, eltávolítana a fizikai közelségéből, miután már egyszer a Mennybe jutottál? Nem az a célja minden Istent kereső embernek? Mert, ha ebbe belegondolsz, az nagyon fura lenne, hogy mindenki Isten közelségébe akar kerülni, aztán jön az Armageddon, és visszaküld a lehető legnagyobb boldogságból a Földre, ahol ugyanúgy jelen van, de Isten színelátásánál nem lehet nagyobb boldogság.

2020. aug. 29. 12:44
 4/31 A kérdező kommentje:

Armageddon = döntő csata, és Isten vs ember háborúja. Legalábbis így tudom.

[link]

itt érdekes infókat ír. Szerinted jó dolog az, hogy nincs bizonyíték a Mennyországra és a Pokolra?

2020. aug. 29. 12:47
 5/31 anonim ***** válasza:
0%

Azt nem tartom valószinünek. Jézus azt mondta, hoögy azok lesznek vele a királyságában, akik:

(Lukács 22:28–30) 28 De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban. 29 És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem, 30 hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael 12 törzsét.

Az apostolok a tökéletlenségük ellenére sok nehéz helyzetben kitartottak Jézus mellett. Ezért ezt mondja nekik: „szövetséget kötök veletek egy királyságra.

Ellentétben más szövetségekkel, amelyekben Jehova az egyik szerződő fél, ezt a szövetséget maga Jézus kötötte meg a felkent társaival. Nyilvánvalóan arra a szövetségre célzott, amelyet Jehova kötött vele, hogy „pap [legyen] örökre Melkisédek módja szerint”

Azonban nem csak a 11 apostol részesül ebben a megtiszteltetésben. A megdicsőített Jézus megjelent János apostolnak egy látomásban, és ezt mondta: „Aki győz, annak meg fogom engedni, hogy leüljön velem a trónomra, ahogy én is győztem, és leültem az én Atyámmal a trónjára”

Jézus tehát a Királyság-szövetséget az összes felkent kereszténnyel kötötte meg, akiknek a száma 144 000.

Hasonló ez ahhoz, amikor egy nemesi család lánya feleségül megy egy királyhoz. A házasságkötés után a feleség is részt vehet az uralkodásban

A Szentírás is úgy mutatja be a felkent keresztényeket, mint „menyasszonyt” vagy „tiszta szüzet”, akit Krisztusnak ígértek feleségül

Sajnos sokan ezt félreértik, ezért gondolják úgy, hogy fizikai szüzességről beszél. De Jézus nem nemi kapcsolat által utal ezekre az emberekre, ezért ez a szüzesség, a világtól való mentességet jelenti, vagy is nem részei a világ egyetlen vezetésének, vagy dolgainak.

Az ehhez a korlátozott számú csoporthoz tartozók lemondanak arról a reményről, hogy a földön éljenek örökké hús-vér emberként. Krisztussal fognak uralkodni az égben, trónokon ülve, hogy ítéljék az emberiséget

A Királyság-szövetség akkor lépett érvénybe, amikor Jézus tanítványai i. sz. 33 pünkösdjén fel lettek kenve szent szellemmel.

2020. aug. 29. 14:22
 6/31 anonim ***** válasza:
79%
3# ezt írja a Biblia, amit a kérdező ír, de ezt bitang sokan nem is tudják, számukra a halál után menny és pokol van, de azt, amiről a Jelenések könyve ír, azt nem ismerik.
2020. aug. 29. 15:06
 7/31 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező: ugye tudod, hogy a Biblia szerint Istenhez csak az megy, aki mellette döntött és ott akar lenni? A tanúk viszont nem akarnak ott lenni. Szerinted Isten fogja ezt erőltetni?
2020. aug. 29. 15:07
 8/31 A kérdező kommentje:
Ez jó kérdés. Kérdezz meg egy tanút :)
2020. aug. 29. 15:11
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha elolvasom az ötös választ, akkor úgy néz ki, hogy ők nem akarnak ott lenni.
2020. aug. 29. 15:49
 10/31 A kérdező kommentje:
Ők tudják. A filmeket amiket láttam ott semmi Jehova Tanú nem volt. Pl. Passió, Krisztus utolsó megkísértése, Isten fia stb...
2020. aug. 29. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!