Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lesz valaki manapság...

Hogyan lesz valaki manapság Jehova tanúja?

Figyelt kérdés
Az oké hogy megpróbálnak meggyőzni téged a tanításaikkal, de én például olvastam erről a vallásról a neten, persze a saját honlapjukról is szereztem infót, és elolvastam/megnéztem pár volt tanú történetét is, és így összességében már visszataszít ez az egész.

2020. aug. 28. 02:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%

Több dolog miatt:

Látszólag összeszedett tanítás és látszólag igaz. Az ember vagy utánanéz vagy nem. Akik nem, azok elhiszik.

Az ember ráadásul szereti magát kiváltságosnak hinni, ilyen pl az is, hogy azokból lesz szerintük tanú, akiket ez a jehova szó vonz, mert érdemesnek tart rá.

Szimpla pszichológia az egész.

Az is más sztori, ha a család van bent, mert ott hamarabb elhiszi az ember, hogy igaz vallás, csak épp utána már nem jöhet ki, mert akkor bukja a családot, ha azok maradnak tanúk, és ezt nagyon jól tudják. Ez pl megfél említés és zsarolás.

2020. aug. 28. 04:10
 2/18 anonim ***** válasza:
36%
Általában a tudatlanokat szokták behúzni a szektájukba, ez úgy működik mint minden vallásnál...
2020. aug. 28. 04:41
 3/18 anonim ***** válasza:
41%

"tudatlanokat szokták behúzni"

Na ja, ezért vannak a Tanúk között orvosok, Tudósok, jogászok, Mérnökök.

Biológusok, Tanárok, stb.

2020. aug. 28. 08:46
 4/18 anonim ***** válasza:
42%

Úgy hogy megvizsgálja a Biblia Tanitásait, és ha úgy dönt, hogy meggyőződött annak hitelességéről, akkor megkeresztelkedik.

A Tudatlanok között, vannak a fent soroltakon kivül, elismert volt zenészek, volt Politikusok, olimpiai bajnokok....

2020. aug. 28. 08:48
 5/18 anonim ***** válasza:
54%

Az élete valamelyik területével elégedetlen, hiányérzete van, keres valamit, és tévesen azt gondolja, hogy ezt az űrt majd egy szektába belépés eltünteti. Akiknek teljes az élete, és képesek tisztán, józanul gondolkodni, azoknak nincs szükségük ilyen pótcselekvésekre.

És most lehet nyomni a kövér piros x-eket. :)

2020. aug. 28. 09:52
 6/18 A kérdező kommentje:
#4 Sajnos a biblia és a Jehova tanúi nem egy és ugyanaz. Nézz nézz utána a Jehova tanúi történelmének, annak hogy hányszor meglett jósolva az armageddon, vagy Jézus földi uralma idióta számolásokkal. Az meg nem érv, hogy folyton jön nektek a megvilágosodás, mint ahogy mondjátok hogy a biblia manapság is helytálló, akkor már ha a vallásotok igaz akkor a kezdettől fogva is az legyen. És még mennyi területen korlátozzák a hívők életét folytonos bűntudatot keltve bennük.
2020. aug. 28. 10:11
 7/18 anonim ***** válasza:
37%

Nem lett megjósólva. Ez egy téves hiresztelés, amit Te tovább adsz másoknak, de nem néztél utána, úgy van-e

Én megtettem, és a fele sem igaz. Az tény, hogy ahogy az apostoloknak is volt téves várakozásaik úgy a Testvéreknek is, de Jézus nem oszlatta fel az apostolokat azért, mert azt hitték, hogy akkor Fogja Jézus helyreállitani a királyságot.

(Cselekedetek 1:6) . . .: „Uram, mostanában állítod helyre Izraelnek a királyságot?”

(Lukács 19:11) . . .ők azt hitték, hogy Isten királysága nyomban meg fog jelenni.

(Lukács 24:21) 21 Pedig mi azt reméltük, hogy ő az, aki meg fogja szabadítani Izraelt. . . .

2020. aug. 28. 10:25
 8/18 A kérdező kommentje:

"1878 áprilisában nem következett be a Megváltás – ahogy azt Barbour, Russel és követői megjósolták."

"Russell kiszámította, hogy 1874 Krisztus Második Eljövetelének napja, haláláig úgy tanította, hogy e dátum elteltével már láthatatlanul jelen is van és a Mennyből uralkodik."

"Azt jósolta, hogy a meghatározott idő 1914-ben telik be, amikor is Krisztus átveszi az uralmat a Föld eseményei felett."

"Elutasította a megszokott Bishop Usher-féle bibliai időszámítást; egy közvetlen megközelítést alkalmazott, deduktív oksági bizonyítási módszert; így beosztotta Ádámtól napjaiig eltelt 6000 évet. Ezt a próféciákkal összevetve úgy találta, hogy 1874. jelentős év; Krisztus Második Eljövetelének időpontja."

"Úgy gondolta, hogy az olyan kifejezésekkel, mint az évenkénti (angol)hüvelyk, a piramisok segítségével ki lehet számítani azokat a nevezetes dátumokat, amelyeket a bibliai próféciákból már kiszámolt: 1914, 1874, 1948 (részletek a [link] weboldal függelékében)."

Most eleget idéztem ebből az egy cikkből, a többit te megnézed: [link]

2020. aug. 28. 10:49
 9/18 anonim ***** válasza:
68%

Sokan vannak, akik nem hívő családban nőttek fel, de történik valami az életükben, ami miatt elkezdik keresni Istent. Aztán ha pont ilyen állapotban betalál náluk néhány jehovista, akkor könnyen azzá válhat. És egy idő után el fog nekik hinni mindent szó szerint.

"Általában a tudatlanokat szokták behúzni a szektájukba, ez úgy működik mint minden vallásnál..."

Jó, de azért minden vallást ne vegyünk már egy kalap alá a jehovákkal.

2020. aug. 28. 12:10
 10/18 anonim ***** válasza:
10%

Tisztelt kérdező.

Sajnos még mindig egy témán lovagolsz, hogy az igazadat erősitsd.

1875?

2020-at irunk.

Akkor Én is vád alá helyezhetném az apostolokat, a tévedéseikért.....

hosszú évezredeken keresztül.

2020. aug. 28. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!