Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent hogy az ember...

Mit jelent hogy az ember útjaiban tökéletes?

Figyelt kérdés

2020. aug. 28. 14:58
 1/8 KZitus ***** válasza:
41%

Szia

Hogyan érted azt, hogy a tökéletlenséget örököl ember, útjaiban tökéletes?

2020. aug. 28. 15:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Példabeszédek 13:6 HUNK

Az igazság megőrzi azt, a ki útjában tökéletes; az istentelenség pedig elveszíti a bűnöst.

Ezt hogyan kell ertelmezni?

2020. aug. 28. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok 1vallásos ember de ezt én is tudom koövetkeztetni.
2020. aug. 28. 17:41
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Érdemes többféle fordítást összehasonlítanod. Az áéltalad idézett szöveg a Károli fordításban található, de pl így adja vissza ezt a verset az Újfordítású Revideált Károli Biblia: "Az igazság megtartja a feddhetetlenül élőt, a bűn pedig elbuktatja a vétkest"

A Magyar Bibliatársulat Újfordítású Bibliája (1990) szerint: "Az igazság megtartja a feddhetetlenül élőt, a bűn pedig elbuktatja a vétkest."

A Káldi Neovulgata ford. szerint pedig: "Az igazság óvja a feddhetetlennek útját,a gonoszság ellenben elejti a bűnöst."

Ha összeveted,látod a lényeget, hogy ahogyan élsz, annak a következményeit visened kell. Egy közmondásszerint (aminek szintén bibliai alapja van) Ki mint vet, úgy arat.

2020. aug. 28. 19:57
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 tehát ha egészségtelen kajákat zabálok úgy hogy túlsúlyos vagyok akkor betegséget és halált aratok?
2020. aug. 28. 22:52
 6/8 KZitus ***** válasza:

Szia

Köszönöm az idézetet. Így már értem mire gondoltál.

A kajával kapcsolatosan nem csak a Bibliából vonhatsz le ilyen következtetést de a táplálkozással foglalkozó szakemberek véleményéből is. A Biblia nem egészségügyi szakkönyv, de amikor tanácsot ad, akkor az mindig megegyezik a tudomány által később felfedezett dolgokkal.

"...zabálok...." = ezt falánkságnak nevezi a Biblia

Az étkezés azon kívül, hogy fönntartja a testet, az ember élvezetére van.

Prédikátor 8:15

"Azt javasoltam, hogy az ember örüljön, mert nincs annál jobb a nap alatt, mint ha eszik, iszik és örül. Örömmel végezze kemény munkáját életének a napjain, amelyeket az igaz Isten ad neki a nap alatt."

A falánkság a komoly bűnök közé sorolták a mózesi törvényben: "...és mondják ezt a város véneinek: »Ez a fiunk makacs és lázadó. Nem fogad szót, falánk és részeges.« Akkor a városában élő összes férfi kövezze a fiút halálra. Így távolítsátok el magatok közül, ami gonosz. Hallani fog erről egész Izrael, és megijed." 5Mózes 21:20,21 Bár mi nem vagyunk a törvény alatt, de megtudhatjuk belőle, hogyan gondolkodik Isten a falánkságról.

Példabeszédek 28:7

"Az értelmes fiú betartja a törvényt, de aki falánkokkal tart, szégyent hoz az apjára."

2020. aug. 29. 11:57
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 tehát ha mondjuk reggel nem ettem de délbe többet ettem és akkoris gyümölcsöt az már falánkság? tehát sokat mozogtam előtte
2020. aug. 29. 12:54
 8/8 KZitus ***** válasza:

nem, az nem falánkság...de akkor mi a falánkság?

Az angol nyelvű Webster-féle Új Nemzetközi Szótár (második kiadása) szerint a „falánkság” „túlzás az evésben, az étvágy iránti rendkívüli engedékenység; telhetetlenség”. A szótár úgy írja le a falánk embert, mint „aki mohón és válogatás nélkül eszik vagy túlzott mértékben fal; aki nagyétkű; aki bármilyen módon, de teletömi magát”.

2020. aug. 29. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!