Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elragad minket az Úr?

Baranyi Artur kérdése:

Elragad minket az Úr?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én már többször írtam ide, keresztény vagyok, nekem az Istenem teremtőm a Mennyei Atya! És a Megváltóm az Isten Egyszülött Fia Jézus Krisztus! Ebben hiszek, Atya, Fiú, Szent Lélekben!! A gyülekezetes hívők mondták hogy 2020 után sok rossz fog jönni, csapások stb! És hogy Istenünk Fia Urunk Jézus vissza jön a földi atmoszféráig és kiragad minket míg élve, életünkben egyenesen a mennybe! Hát erre azt mondom ilyen nincs hogy eljön és kiragad minket innen és pont elve, ilyen sose volt hogy elve valaki elragadtatik! Én azt mondom majd ha meghalunk vagyis el alszunk egyszer ebben a Testben majd akkor tudunk meg mindent, nem pedig hogy elragad minket elve, pl most én épp fekszem, tvzem és hirtelen el ragadtatok és más világba na ilyenben nem hiszek, csak majd halál után jutunk oda! Ti mit gondoltok!? Evangélista, Római Katolikus, Református, Baptista vagy Hit gyulis hívő válaszát várom!! Jehovak kíméljenek! Köszönöm áldjon az Úr titeket! A családom minden tagja hisz Istenben és Jezusban de azt mondjak egy termést feletti lényről pontosan nem tudunk semmit hanem agymosas és nincs ilyen hogy elragadtatas.
2020. aug. 27. 05:49
 1/6 anonim ***** válasza:
10%

Szia!

Ezeket a videókat találtam a youtube-on a két első rövidebb válaszolós videó a harmadik pedig egy hosszabb hangvételű tanítás.

[link]

[link]

[link]

2020. aug. 27. 07:23
 2/6 anonim ***** válasza:
26%

Elég furán fogalmaztál kérdező, de csak a halál után támadhatunk fel,és láthatjuk meg Őt színről színre.

Honnan szedsz ilyen dolgokat hogy "kiragad minket?"

2020. aug. 27. 09:02
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

Sziasztok,

Az elragadtatás egy valós teológiai fogalom, több bibliai ige alapján beszélhetünk róla. Különböző elképzelések vannak ezzel kapcsolatosan, főképp azért, mert sokan azt gondolják, hogy a hívők elragadtatnak a nagy nyomorúság elől.

Először is két emberről tudunk a Szentírásban, akit Isten élve vitt el innen a Földről.

Az egyik Énok:

"Énók az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert Isten magához vette őt." (I.Móz. 5:24).

"Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves." (Zsid. 11:5)

A másik Illés:

"Amikor azután beszélgetve továbbmentek, hirtelen egy tüzes harci kocsi jelent meg tüzes lovakkal, és elválasztotta őket egymástól. Így ment föl Illés forgószélben az égbe." (II.Kir. 2:11)

"És íme, megjelent előttük Mózes és Illés, és beszélgettek Jézussal." (Mt. 17:3)

Pál apostol ír részletesen az elragadtatásról:

"Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk." (I.Thess. 4:15-17)

Ez az esemény az apostol szerint akkor következik be, amikor "maga az Úr fog alászállni a mennyből" - vagyis Krisztus második visszajövetelekor, amikor feltámadnak a halottak is.

Nem véletlen, hogy az előbb idézett Máté 17:3-ban az Úr Jézus Krisztusnak Mózes és Illés jelenik meg.

Mózest az Isten feltámasztotta:

"Pedig még Mihály arkangyal sem mert káromló ítéletet kimondani, amikor az ördöggel vitatkozva küzdött Mózes holttestéért, hanem azt mondta: „Dorgáljon meg téged az Úr!”" (Jud. 1:9)

Mózes a feltámadók előképe a Bibliában.

Illést Isten elragadta, ő az elragadtatásban részesülők előképe a Szentírásban.

Tehát - a kérdésedre válaszolva - van ilyen, hogy elragadtatás a Bibliában, mégpedig azoknak akik élve élik meg az Úr Jézus Krisztus második eljövetelét.

Üdv. Péter

2020. aug. 27. 09:42
 4/6 anonim ***** válasza:
59%
Ha a Biblia írja akkor úgy van,ha nem írja máskèppen van.
2020. aug. 27. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2020. aug. 27. 20:53
 6/6 John4 ***** válasza:
0%
A sok ostoba, bornírt vallási fanatikust tényleg elragadhatná már valaki vagy valami.
2020. aug. 29. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!