Másnak adtam ki magamat online, aki később elhunyt. Isten nagyon meg fog büntetni? Hogyan tudnám jóvá tenni a bűnömet?
Az a helyzet, hogy még kamaszkoromban (13-14 évesen) másnak adtam ki magamat egy barátomnak. Játszottam az érzelmeivel csak azért, hogy ne unatkozzak. Undorító volt amit tettem, tudom jól. Az a valaki, akinek kiadtam magam egy létező ember volt... annyit sírtam miatta és azmiatt, hogy milyen undorító vagyok hogy képes voltam ezt csinálni. Amikor az illető elhunyt, abbahagytam az egészet, rájöttem mekkora egy idiótaság volt amit csináltam. Sok év eltelt azóta és még mindig hatalmas a bűntudatom emiatt. Isten is biztos haragszik rám.
Mit tegyek? Hogyan tudom jóvá tenni ezt a hatalmas bűnt? Szépen lassan megemészt a nyoma ennek a tettnek, bár meg is érdemlem...
Lehet butaságnak tűnik, de az illetőtől próbáltam bocsánatot kérni... Hiszek Istenben és abban is, hogy az illető hallotta a bocsánatkérésemet. Remélem.
A barátom azóta se tudja hogy én voltam az az illető, bár vele már nagyon nem tartom a kapcsolatot (más gimikbe mentünk, stb...)
Ti is tettetek már valami olyasmit, amit nagyon megbántatok? Hogyan próbáltátok jóvá tenni?
Nem is a baratodnak okozott kar miatt aggodsz, hanem amiatt, aki meghalt?
Szerintem nem igazi megbanas ez, csak retteges a kovetkezmenyektol.
Nem halt meg senki:)
Nekem az exem halál hirét költötték pár évvel ezelőtt-2 nap múlva láttam, amint majdnem a kormányába harapott az idegességtől, és én sem haltam meg:D
Ha katolikus vagy, akkor gyónd meg! Imádkozz a megbocsàtàsért!
Mellékesen nem vagyok vallási fanatikus, vagy hittérítő, csak szimplán hívő, aki nem is hangoztatja, ha nem kérdezik.
Készülj fel lelkitukor segítségével a Szentgyónásodra. Írd össze egy lapra a bűneidet, száma és fajtája szerint. Ha így teszel, egy bűnöd sem fog kimaradni és “könyebb” lesz meggyónnod! :)
Keress számodra egy szimpatikus atyát. Ha úgy érzed, hogy egy olyan papnak nem tudnád minden bűnöd meggyónni, aki ismer téged, nyugodtan menj olyanhoz, akinek még a nevét sem tudod! :) Akár tanácsot is kérhetsz tőle.
Csak akkor járulj Szentgyónáshoz, ha ezentúl tényleg Isten parancsolatai szerint igyekszel élni, különben érvénytelen lesz a gyónásod! :)
Köszönöm a válaszokat!
#2: Sajnos félig igazad van. Félek, hogy ezt a bűnt majd később visszakapom valahogy az életben. Viszont igenis megbántam amit tettem. Rengetegszer gondolkodtam azon, hogy megbeszélem ezt a barátommal, de mostanra már alkalmam sincs rá. 2 éve nem beszéltünk úgy igazából. Mostanra csak ismerősök vagyunk, mintsem barátok. Na és most kérdezi magában az az illető, aki ezt olvassa, hogy ne de milyen barát voltam én, ha ezt tettem vele?! Rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!