Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem akarok templomba járni de...

Nem akarok templomba járni de apa azt akarja hogy igen mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az van hogy lesz egy új laptopom és apa azért vissza akarja mondani mert nem akarok templomba járni.

Az apukám az nagy vallásos de én soha sem voltam imádkozok este és ennyi templomba nem szeretek járni

Mit tegyek?

Nem tudom megérteni vele hogy nem szeretnék járni!! Sos

2020. aug. 26. 22:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Bár nem hiszem mivel konkrétan pozitiv dolgokat hoztam fel mellette.

20 as voltam.

2020. aug. 27. 06:48
 22/31 anonim ***** válasza:

Plusz a katolikus nem újrakeresztelő, legalább is nem ebben a korban. És a ráerőltetés miatt nem is tudható be annak.

Legalább tud mi mikor alakult meg... khm egyház szakadás.

2020. aug. 27. 06:58
 23/31 anonim ***** válasza:
87%

19

Attól hogy valaki nem jár templomba még lehet hívő és ettől még tisztelheti a szüleit.

"Én is unom a munkát, mégis járok," csakhogy a munka meg a vallásgyakorlá két teljesen más dolog. Az, hogy az ő szülei azt kérik tőle hogy a laptop miatt menjen templomba nem gondolnám jónak, mert a hitet nem szabadna erőltetni vagy méginkább eltaszítja az embert az egyháztól az is lehet a hittől. De ettől független azt gondolom, hogy ha egy két alkalomról van szó akkor ez nem nagy probléma. Nagyon jó példa erre a legtöbb egyházi iskola. Én is ilyenbe jártam 9. osztályba aki bekerült általában járt templomba szorgalmasan, aztán aki olyan hittan tanárt kapott aki csak a szokásos ítélkező, más vallásokat lenéző, tipikusan középkori módon gondolkodott, azok többnyire 12. osztályra nem jártak már templomba (persze voltak akik igen ) de volt olyan is aki ateista lett.

2020. aug. 27. 10:08
 24/31 anonim ***** válasza:
79%
23as. Tiszta én csak én velem általánosba volt hasonlóxd
2020. aug. 27. 10:14
 25/31 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolnám, hogy ha alaptop csak szórakozáshoz kell, akkor lehet feltételekhez kötni.

Ha viszont iskolához kell, és a régi gép már nem alkalmas, akkor ez nem kérdés.

A kérdező ezen úgy tudna segíteni, ha diákmunkát vállalna (jó lett volna előre gondolni rá), és akkor be tudna szállni a vételbe, és nagyobb súllyal esne a latba a kérése is.

2020. aug. 27. 17:23
 26/31 anonim ***** válasza:
78%
Menj templomba, de olyan hekyre, amit élvezel is, pl én sem szeretem annyira csak, ha sima orgona van, de, ha gitáros mise van, az teljesen betölt vmi erővel, szeretettel, úgyis mondják mások Szentlélekkel, pl Oceans-t ismered (magyarul) azt is szoktuk énekelnu, az egyik kedvencem. Apukád nem akar rosszat neked, hidd el az egyik legszebb dolog ebben a világban Isten házába belépni, én pl mindig kicsit hamarabb megyek, s mise előtt imádkozok: megköszönöm a hetet, megköszönöm a sok jót, s a fájdalmat is, melyen átsegített, elgondolkozok azon mire kérjek segítséget a következő hétre, az egyik legbensőségesebb elmélyülés.
2020. aug. 27. 20:01
 27/31 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Az a helyzet, hogy neked nincs személyes kapcsolatod Istennel. :)

Kezdetben kezdhetnél azzal, hogy elkezdesz figyelni a Szentmise alatt. Figyelj arra, mit beszél a pap a prédikáció alatt. Egy prédikáció is lehet izgalmas, magával ragadó! :)

És akkor mi van, ha 5 éves korod óta jársz templomba? :) Suliba is kb 6 éves korod óta jársz, ha akarsz, ha nem. :)

Mi a helyzet a Szentségekkel? Szoktál pl. gyónni járni? Ha jársz, lelkitükör segítségével, írd össze a bűneidet, fajtája és száma szerint. Így tényleg jól fog sikerülni a Szentgyónásod! :) Ha nem jól végzed a gyónásod és súlyos bűnnel a lelkeden veszed magadhoz Jézust, az már szentségtörés!

Gondolom van egy rakat kérdésed, amit nem értesz pl. miért “kell” templomba járni, miért bűn a házasság előtti szex stb. A neten is rengeteg videó és olvasnivaló van fent, járj utána mindennek, hogy letisztuljanak benned a dolgok. Az is nagyon jó lenne, ha tudnál valakivel ilyenekről beszélni. :)

Ha gondolod, nekem is írhatsz nyugodtan! :)

2020. aug. 27. 21:46
 28/31 anonim ***** válasza:
62%

Hat ez nehez kerdes, mert a vilagnezetet egy 16 eves eseteben mar nem nagyon lehet eroltetni, es ez egy kicsit zsarolas-szeru, hogy ha nem mesz, nincs laptop.

Masreszt a romai katolikusoknal kotelezo a vasarnapi szentmise, es apukad szuloi kotelessegenek tartja, hogy teged elvigyen - ahogy ezt az egyhaz el is varja tole. Ezzel a laptoppal akar teged motivalni.

En istenhivo vagyok, es pont van 16 eves gyerekem - sosem mondom, hogy jojjon templomba: ha akar, jon, ha nem akar, nem. De nem romai katolikus vagyok, ugyhogy ez sokkal konnyebb eset.

Nem tudom: esetleg nem birnad ki meg ezt a 2-3 evet, amig otthon elsz?

Vagy nem tudnal apukaddal leulni es elmondani neki oszinten, mit erzel? Egy olyan pillanatban, amikor nem faradt, nem rohan, nem faj semmije? szoval jobb kedveben van? nem csak egy mondatban, hanem kicsit "elokeszitve"? Hogy tudod, neki ez fontos, es ugy erzi, a te erdeked - de te hiszel Istenben es este imadkozol, csak a miset unod? Nem lehetne megegyezni, hogy 2-3 hetente mesz, kozben nem? Vagy nincs masik templom, kicsit erdekesebb pappal?

En ilyenkor ugy erzem, pont az eroltetes veszi el esetleg a gyerekek hitet, de ertem apukadat is, mert ez a katolikus elvaras.

Bar az en katolikus barataim nem szoktak a nagy gyerekeiket misere vinni, ha nem akarnak menni.

Lehetoseg meg, hogy azt mondod, jo, akkor nem kered a laptopot, de akkor ne kelljen misere menned tobbet soha. De ez lehet, tartosan megmergezne a hangulatot.

2020. aug. 27. 23:15
 29/31 anonim válasza:
Nekem muszáj volt, Apu kötelezett. Vasárnap délelőtt mentünk 4-en: Apu, 2 bátyám és én. Ahogy telt az idő volt, hogy egyik bátyám nem jött vagy a másiknak volt dolga. Nekem ezt nem lehetett, az összesre el kellett mennem. Engem Apuci sokkal rövidebb "pórázon" tartott mint a 2 bátyust. Mindig ki kellett öltöznöm: fehér csipkés-fodros inget, fekete rakott szoknyát és fehér harisnyanacit kellett viselnem, hajamat be kellett fonnom. Emlékszem nyáron megsültem, télen megfagytam. Apu a bátyáimtól nem várta el a kiöltözést, elég volt ha én voltam ünneplőben. Amikor vége lett mentünk nagyszülőkhöz ebédre. Szinte mindig húsleves volt meg rizs csirkehússal. Megáldottuk az ételt, majd étkezés után fel kellett állnom és a Bibliából fel kellett olvasnom egy részt (minden vasárnap másikat).
aug. 9. 09:41
 30/31 anonim ***** válasza:

A kérdező már 20 éves.

Kérdező, mi a helyzet azóta?

aug. 9. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!