Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem akarok templomba járni de...

Nem akarok templomba járni de apa azt akarja hogy igen mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az van hogy lesz egy új laptopom és apa azért vissza akarja mondani mert nem akarok templomba járni.

Az apukám az nagy vallásos de én soha sem voltam imádkozok este és ennyi templomba nem szeretek járni

Mit tegyek?

Nem tudom megérteni vele hogy nem szeretnék járni!! Sos

2020. aug. 26. 22:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%
10es. Nemtudom hogy keresse meg. 15 éves kortól lehet szülői engedéllyel és 18éves korig kell oda a szülő is. Azaz szintén függ a srác. Illetve korona hiszti után minden újra kezd, de alig van állás. Jó magam is alig tudtam 19 életélvemmel elhelyezkedni diákszövetséggel, akkor sem tudtam vállogatni hogy jó fizetőset vagy ne. És alacsony óra szám mellet megközelitőleg 800as nettó/órában tudtam lenni. A mostani helyzett miatt ha akart se tudott volna se menni. Nagy a megkülömbőztetés a 18év kor alattiaknál is.
2020. aug. 26. 23:35
 12/31 anonim ***** válasza:
69%

10es. igazából az zavar hogy mindeképp rá akarja erőltetni még ha nem is megy.

És amit álitottam a szankciót stb... ugyan ekkora erővel történik.

2020. aug. 26. 23:37
 13/31 anonim ***** válasza:
94%

16 éves, tehát diákmelót vállalhat már. Persze attól is függ, hogy hol lakik, de az nem derült ki, hogy egyáltalán keresett-e. Én vidéken lakom, a helyi fb csoportban hirdette egy szintén 16 éves srác, hogy vállal nyári munkát ház körül, legyen az fűnyírás, kerítésfestés, stb... Szerintem ha látja az igyekezetet az apa, akkor templomba járás nélkül is kipótolná a hiányzó részt.

De a srác nem ír sokat, így csak találgatunk persze.

Mindenesetre, a gyereknevelés nem valami demokratikus dolog és nem is jó, ha azzá válik. Sajnos tudok több rossz példát is ismerősi körből, rokonságból így nevelt gyerekekre.

2020. aug. 26. 23:44
 14/31 anonim ***** válasza:
84%

16 éves az illető 13.as.

Az alapértékrend ami nem veleszületett benne van. De mostmár vannak saját gondolatai is hogy eldöntse akar e menni vagy nem.

Diákmelós témát meg zárjuk le amíg nem érkezik a kérdezőtől erre reakció.

2020. aug. 26. 23:48
 15/31 anonim ***** válasza:
Személy szerint ha innen is rá erőltetés lesz akkor visszahúzodottság alakulhat ki. Pl kamasz akar menni bulizni korosztályával. Szóval szociális életet élni. Aztán kérdezen rá apjánál hogy elmehet e esetleg stb? Ha rágörcsöl akkor a gyerek fog automatikusan nemet mondani.
2020. aug. 26. 23:50
 16/31 A kérdező kommentje:

Római katolikus vagyok

A diak melót már próbáltam de a nyáron nem előző évben próbáltam

2020. aug. 26. 23:58
 17/31 A kérdező kommentje:
Én hiszek istenben az esti ima nem kín nekem csak unalmas a templomba járás már mert már 5 éves korom óta járok.
2020. aug. 27. 00:02
 18/31 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem fontos, hogy ez önálló döntés legyen. Megértem apukádat, hogy át akarja ezt adni, én magam is tapasztaltam ezt, csak nekem anyukám volt ilyen. Visszagondolva nagyon szerette volna ha első áldozó lennék és megígérte, hogy utána már tényleg én döntök megyek e templomba vagy sem (én nem igazán ragaszkodtam az elsőáldozáshoz) de megtettem és emlékszem hogy nagyon örült neki. Gimnáziumot egyházi iskolában töltöttem és ekkor alakult ki egy személyes hit. Szerinetm próbáld meg elmondani neki, hogy te mit gondolsz istenről mi is a te hited (nekem pl annyi hogy isten mindekit szeret és amelyik mondat ennek ellent mond azt nem igazán veszem komolyan, illetve pár bibliai dolggal, történettel kapcsolatban szkeptikus vagyok de nem mondom hogy mesekönyv.) Emellett nem tartom fontosnak a templomba járást. Próbáld meg ezt neki elmondani, én is ezt tettem és ma már abszolút elfogadja, hogy én ezt gondolom.
2020. aug. 27. 00:16
 19/31 anonim ***** válasza:
36%

7# na ennyit a te általad annyira károsnak vélt "újrakeresztelőkről". Lám, lám, római katolikus...

Én is unom a munkát, mégis járok, ezt hívják felelősségnek. A kérdezőben pedig ha lenne minimális tisztelet a szülei iránt, akik megdolgoztak az imádott laptopjáért, akkor már a kérdés sem született volna meg, de neki csak más munkájának a gyümölcse kell, tenni nem akar.

2020. aug. 27. 05:58
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

19es. Szöveg értelmezés hol marad? Így a bibliai történeteket sem értelmezheted valami jól xd

Nem véletlenül van raktam külön mondat szerkezetbe. Ellenpéldaként hoztam fel mi szerint sokkal szabadabb vallási ágazat és a keresztény vallásban a legszabadabb ágazat.

Lehet azért kaptam erre leértékelést mert hozzád hasonlók rosszul fogták fel?

2020. aug. 27. 06:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!