Miért mondják, hogy az nem üdvözül, aki öngyilkos lesz?
"Úgy látom te tényleg nem tudod felfogni a különbséget aközött hogy lelöknek a tetőn vagy leugrasz de ráadásul még bizonygatod is, hogy ugyanaz a kettő."
Éva leugrott.
"Ezért szorulnak vissza a vallások az ún. fejlett világban, mert az emberek már elérték azt az oktatási szintet ami fölött az ilyen érvelés már visszatetszést kelt, mert nyilvánvalóan hülyeség."
Én nem tehetek arról, ha nem érted.
"Ráadásul még a bibliának is ellentmondasz csak azért, hogy nehogy el kelljen gondolkodnod valami újdonságon."
Nem tudom, milyen újdonságról beszélsz, a Bibliának pedig nem mondtam ellent. Vagy ha már állítod, hogy ellent mondtam, azt úgy illik, hogy be is mutatod, melyik igerésszel mondok ellent, miben nyilvánul ez meg, mik az ellentmondó pontok, stb. Nem várom el, csak emlékeztetlek, hogy ezt így illik.
"Azt, hogy a sátán tette volna halandóvá az embert semmi nem támasztja alá ha nem az általad alkalmazott lóugrásokat követjük."
Nem a Sátán tette halandóvá az embert. A Sátán elvenni akarja az életet, az ember pedig odaadta neki, s ezzel saját magát tette halandóvá. Amit pedig lóugrásnak nevezel, azt úgy hívják kulturáltabb körökben, hogy bibliatanulmanyozás, szövegösszefüggés alkalmazása, meg ilyen hasonló csúnyaságok.
"Ki mondta, hogy nem bűn? Nem ez volt a kérdés hanem az, hogy üdvözülhet-e egy öngyilkos."
Ha ennyire nem vagy tisztában a dolgokkal, akkor nem értem, mit keresel vallás témában. Ha valaki bűnben hal meg, az nem üdvözülhet. Az öngyilkosság bűn, méghozzá olyan, aminek a következtében az elkövető életét veszti. Egyértelmű, hogy nincs üdvössége, mivel bűnben hal meg.
"Ha az ember nem épp kómában fekszik akkor tucatjával követ el a bűnöket minden nap."
A hitünk által pedig megtart minket Isten kegyelme, és így üdvösséget nyerünk Krisztus által.
"A keresztények kiemelnek egyet és arra kikiáltják, hogy az 100% kárhozat."
Nem mi találtuk ki.
"valaki meghal mielőtt megbánja, hogy kiskorában kilyukasztotta a szomszéd biciklijét"
Szerintem ennek nincs jelentősége Isten előtt, ha mégis van, akkor sem gondolom úgy, hogy ezért kárhozat járna.
"vagy megnézett egy jó segget az utcán"
Máté 5:28 Én pedig azt mondom nektek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
"vagy csúnyán szólt az anyjához"
2Móz 20:12 Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ad te neked.
"összeveszett a postással"
Témától függ. De témától függetlenül ha nem bocsátott meg a postásnak, Isten sem bocsát meg neki.
"Egyszerűen lehetetlen mindent megbánni, mert az ember nem képes mindent visszaidézni."
Nem is kell mindent visszaidézni. A múltbeli bűneinket nem egyesével bánjuk meg, hanem úgy, ahogy vannak, mindet.
"És ha követem az általad gyakran idézett - a bűn zsoldja a halál - mondást akkor a mennyország töküres."
Ha átadod az életed Jézusnak, az ő engesztelő áldozata Neked is kegyelmet nyer Isten előtt.
Róm 11:6 Hogyha pedig kegyelemből, akkor nem cselekedetekből: különben a kegyelem nem volna többé kegyelem. Hogyha pedig cselekedetekből, akkor nem kegyelemből: különben a cselekedet nem volna többé cselekedet.
Aki hisz a Fiúban, az nem a cselekedetei alapján üdvözül, hanem hit által, kegyelemből. Aki pedig nem hiszi a Fiút, az a törvény alapján ítéltetik meg, a cselekedetei alapján. A törvény alapján azonban tudjuk, hogy senki sem "igaz".
Többször kértem hogy támaszd alá a bibliából hogy a sátán tette halandóvá az embert de erre nem vagy képes mert nyilván nem igy van. Bemutattam Mózes könyvéből hogy mi a helyzet te csak szimplan nem vagy hajlandó elfogadni a bibliát mert ellenkezik a tündibündi istenképeddel.
Persze arra sem válaszoltál hogy mitől nagyobb bűn az öngyilkosság mint bármi más, nyilván nem is tudsz.
Ráadásul felhozod hogy nem cselekedetek hanem hit által üdvözül az ember akkor nem értem miért ne üdvozülhetne bárki aki bűnt követ el
"Többször kértem hogy támaszd alá a bibliából hogy a sátán tette halandóvá az embert de erre nem vagy képes mert nyilván nem igy van."
Én pedig leírtam, hogy nem Sátán tette halandóvá az embert.
"Bemutattam Mózes könyvéből hogy mi a helyzet te csak szimplan nem vagy hajlandó elfogadni a bibliát mert ellenkezik a tündibündi istenképeddel."
Abból nem következik, hogy halandók lettek volna. Először romlatlanságban éltek, majd a bűn által romlottságban, és Isten megakadályozta, hogy örök romlottságban éljünk. Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni. Gondold végig az előzőket, és tényleg gondolkozz el azokon, amiket írtam. Nem magamtól találtam ki, ezek benne vannak a Bibliában. Nem az én szavaim.
"Persze arra sem válaszoltál hogy mitől nagyobb bűn az öngyilkosság mint bármi más, nyilván nem is tudsz."
Én nem vagyok méltó arra, hogy mércézzem bármelyik bűnt. Majd megteszi az Igazságos Bíró, azon a napon.
"Ráadásul felhozod hogy nem cselekedetek hanem hit által üdvözül az ember akkor nem értem miért ne üdvozülhetne bárki aki bűnt követ el."
Az önkéntes behódolás a Sátánnak nem kérdéses eset. Nyilván nem üdvözülhet. Az ember követ el bűnöket, hibázunk sokszor, de Isten sohasem hagy el minket. Ha hiszünk, és bízunk Benne, Ő utat készít oda is, ahol semmi remény nincs. Aki megöli magát, annak se hite, se bizodalma nincsen, éppen azért követ el ilyesmit. Sőt, az Ige ezt mondja:
1Kor 10:13 "...de hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek..."
Ezek egyértelmű kijelentések, nem szorulnak magyarázatra.
Nem mutattál be az égvilágon semmit és a bibliában sehol sincs benne hogy a sátán tette volna halandövá az embert. Te csak spekulalsz a biblia ellenében.
Ja.. olyan alázatos vagy hogy nem vagy méltó a bűnök méricskélésére aztán egy mondattal később már írod is hogy az öngyilkosokkal mi lesz, mert te ugyan nagyon alázatos vagy meg igazsagos bíró meg ne ítélj hogy ne ítéltess de azért te TUDOD hogy ki jut a pokolba. A biblia az öngyilkosságról sem nyilatkozik.
Érdemben a felvetéseimre egyáltalán nem reagáltál csak hajtogatod a dogmáidat. Ezen egyáltalán nem lepődök meg mert a keresztények nagy része nem képes értelmezni a bibliát és csak azt darálja vissza amit mások mondtak neki. Emiatt viszont értelmesen beszélgetni sem lehet velük mert csak paneleket sütögetnek, mint ahogy te is. Ez hosszútávon nagyon unalmas még itt a GYK-n is úgyhogy mivel sehová sem haladunk én ki is szállok.
"Nem mutattál be az égvilágon semmit és a bibliában sehol sincs benne hogy a sátán tette volna halandövá az embert."
Elolvastad egyáltalán, amit írtam? Azt hittem legalább ennyivel megtisztelsz, ha már a stílusoddal nem.
"Te csak spekulalsz a biblia ellenében."
Még mindig nem mutattál be egyetlen olyan igerészt sem, amivel ellent mondanék. Vagy igazolod, vagy hagyd abba ennek a szajkózását. Unalmas.
"Ja.. olyan alázatos vagy hogy nem vagy méltó a bűnök méricskélésére aztán egy mondattal később már írod is hogy az öngyilkosokkal mi lesz"
Mert ez következik a Biblia teológiájából. Szemmel láthatóan nincs ezzel kapcsolatban ismereted, vagy ha van is, nem elegendő ahhoz, hogy Te megértsd, mennyire evidens, hogy nem üdvözül az öngyilkos. Velem hiába vitatkozol, a tények tények maradnak. Bármennyire is idegeskedsz, az öngyilkosság továbbra is bűn, és továbbra sem üdvözül aki ezt teszi.
"mert te ugyan nagyon alázatos vagy"
Mindenkinek ajánlom.
"ne ítélj hogy ne ítéltess de azért te TUDOD hogy ki jut a pokolba"
Tudod, vannak dolgok, amik egyértelműek.
"A biblia az öngyilkosságról sem nyilatkozik."
Ez így van. És nem is kell, hogy külön nyilatkozzon erről, mert magától értetődik (persze csak annak, akinek van egy kis teológia a zsebében).
"Érdemben a felvetéseimre egyáltalán nem reagáltál csak hajtogatod a dogmáidat."
Mindegyikre érdemben reagáltam, csak te nem akarod elfogadni. Nem tehetek annál többet, hogy leírom az igazságot.
35+
"Ezen egyáltalán nem lepődök meg mert a keresztények nagy része nem képes értelmezni a bibliát és csak azt darálja vissza amit mások mondtak neki."
Ezt úgy mondod, hogy feljebb fogalmad sem volt, mi az összefüggés az üdvözülés és a bűn között.
"Emiatt viszont értelmesen beszélgetni sem lehet velük mert csak paneleket sütögetnek, mint ahogy te is."
Nem tudom, másokkal mennyire értelmes a beszélgetésed, de velem nem az. Már csak alapjában a "hangnemed" miatt sem. Másrészt pedig a bibliával kapcsolatos tudáshiányod miatt.
"Ez hosszútávon nagyon unalmas"
Szerintem is.
"mivel sehová sem haladunk én ki is szállok."
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!