Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják, hogy az nem...

Miért mondják, hogy az nem üdvözül, aki öngyilkos lesz?

Figyelt kérdés
Isten lenne az utolsó, aki belerúg egy szenvedőbe. Aki eljut az öngyilkosságig, annak a halál megváltás, mert már nem bírja ezt az életet, és egyáltalán nem jobb szenvedni, csak hogy azt mondhassuk el, hogy életben vagyunk. Nem hiszem, sőt, tudom, hogy Isten pontosan tudja mennyit szenved az öngyilkosság előtt az ember, ő biztos hogy nem bántja őket.
2020. aug. 24. 17:48
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
38%

Mivel 1. az öngyilkosság bűn a keresztény felfogás szerint.

2. ha az öngyilkos meghal, már nem tudja megbánni ezt a bűnét

3. ezért esélyes, hogy nem üdvözülhet

2020. aug. 24. 18:14
 2/36 anonim ***** válasza:
70%

Nem te adtad az életedet, nem te veheted el. Az Alkotódnak van egyedül joga.

A lázadással meg még jobban le fogsz csúszni.

2020. aug. 24. 18:21
 3/36 A kérdező kommentje:
Szerinted aki teljesen padlón van és nem lát más kiutat, az gonosz?? Inkább te vagy az.
2020. aug. 24. 18:35
 4/36 anonim ***** válasza:
74%

ha csak személyeskedésre telik, fölösleges kérdezni..

Kérdeztél, válaszoltak.

2020. aug. 24. 18:39
 5/36 anonim ***** válasza:
28%
3 Judás gonosz volt amikor ezt az ítéletet kapta a mester elárulása után?
2020. aug. 24. 18:40
 6/36 A kérdező kommentje:

Neked ez a legnagyobb bajod, hogy gonosznak nevezlek, mert szívtelen vagy? Jézus is ezt teszi. Nem személyeskedtem, csak tényt állapítottam meg. Isten óvja azokat a szerencsétleneket tőletek, akiknek éppen arra lenne szüksége, hogy valaki szeretettel megértse őket!

Mi van Júdással? Te tudod hol van? Mert nem írja a Biblia, vagy neked már a bővített változat van?

2020. aug. 24. 19:13
 7/36 anonim ***** válasza:
65%
6 Judás öngyilkos lett, de előtte eldobta a pénzt, amit kapott az árulásáért, utána öngyilkos lett. Tehát: pokolban van, ahogy minden öngyilkos is ott van. Ha megtartotta volna a pénzt, akkor gyilkossá vált volna a Mózesi törvény értelmében, így viszont, mivel egy darabig hűséges volt Jézushoz, kapott arra kegyelmet, hogy ne a pokol legmélyebb bugyrában legyen hanem pár szinttel feljebb.
2020. aug. 24. 19:17
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
* hanem pár szinttel feljebb-de a poklon belül.
2020. aug. 24. 19:18
 9/36 anonim ***** válasza:
60%
Luther Márton nem osztotta az álláspontot, miszerint az öngyilkosok mind elkárhoznak. Ezt azzal indokolta, hogy öngyilkosok mind áldozatok (a saját démonaik áldozatai), úgy ahogy valaki akit megöl egy rabló az erdőben.
2020. aug. 24. 20:24
 10/36 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező!

Az öngyilkosság egy menekülés. Nem megyek bele, hogy mi minden elől, de minden esetben menekülés. Egy kétségbeesett ember kilátástalan helyzetből való menekülése. Isten nem az az Isten, aki a kilátástalanságban azt mondja, "Ne szenvedj tovább, inkább öldd meg magad!", hanem Ő azt mondja, "(Ézs 41:13) Mivel én vagyok Urad, Istened, aki jobb kezedet fogom, és aki ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek!".

Miért bűn az öngyilkosság?

A halandóság a Sátán műve. Sátán célja volt az, hogy az embernek a földi életében meg kelljen halnia, mert azt hitte, így elnyeri az emberi lelkeket magának, és kedvére kínozhatja azokat. Isten azonban feláldozta az egyszülött fiát azért, hogy ha valaki meghal is, ne Sátánhoz kerüljön automatikusan, hanem Istenhez.

Tehát ha valaki önként választja a halált, akkor magát a Sátánt választja. Önként adja át magát Sátánnak. Ezért bűn az öngyilkosság. Nem Isten küldi pokolra az öngyilkosokat, ők maguk jelentkeznek oda.

2020. aug. 24. 20:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!