Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják, hogy az nem...

Miért mondják, hogy az nem üdvözül, aki öngyilkos lesz?

Figyelt kérdés
Isten lenne az utolsó, aki belerúg egy szenvedőbe. Aki eljut az öngyilkosságig, annak a halál megváltás, mert már nem bírja ezt az életet, és egyáltalán nem jobb szenvedni, csak hogy azt mondhassuk el, hogy életben vagyunk. Nem hiszem, sőt, tudom, hogy Isten pontosan tudja mennyit szenved az öngyilkosság előtt az ember, ő biztos hogy nem bántja őket.
2020. aug. 24. 17:48
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
54%

"Elolvastam már párszor, de én az semmi olyat nem láttam bennük, hogy az első emberpár halhatatlan lenne."

A bűn zsoldja a halál. Mivel a bűnbeesés előtt nyilván nem volt bűn, ezért halál sem volt. Tehát ha az első emberpár nem bűnözik, akkor mai napig élnének. De mivel bűnösek lettek, ezért meg kellett halniuk, mint mindenki másnak utánuk. A halállal Sátán azt hitte, győzött. Hiszen aki bűnben hal meg, az nem kerülhet Istenhez, tehát automatikusan Sátánhoz került a lelkük. De Isten megteremtette ebből a kiutat, Jézus Krisztus engesztelő áldozatán keresztül. Ő bevállalta helyettünk a halált, magára vállalta a bűneinket azért, hogy ha meghalunk, újra visszakerüljünk, a bűntelen, halhatatlan, romolhatatlan állapotba, amelyet eredetileg tervezett az embernek.

"A 3Móz 22-24-ben le van írva, hogy Isten elzárta Ádámék elől az utat az élet fájához (amiről eddig amúgy nem is volt szó) azért, hogy nehogy örökké éljenek."

És milyen jól tette, hogy elzárta. Amúgy nem a 3Móz írja.

"Vagyis ezek szerint Ádámék halandóak voltak már a teremtésüktől fogva"

Nem voltak halandóak. A romolhatóságot a bűnbeeséssel vonták magukra. Ha a bűnbeesett állapot örökre tartott volna, az nagyon nagy baj lett volna, mert örökre a Sátán kezébe rendelte volna magát az ember.

2020. aug. 25. 10:20
 22/36 anonim ***** válasza:

Előbb még azt mondtad, hogy olvassam el azt is ami előtte van. Mivel előtte ezek szerint szerinted sincs semmi ezért most előhozol valamit az újszövettségből. Erre mondják, hogy lóugrás. Azért örülök, hogy csak abba tudtál belekötni, hogy nem 3Móz hanem 1Móz3

"A bűn zsoldja a halál. Mivel a bűnbeesés előtt nyilván nem volt bűn, ezért halál sem volt."

Kb mintha azt mondanád, hogy a cigarettázás zsoldja a halál és mivel a cigeratta feltalálása előtt nyilván nem volt cigaretta ezért halál sem volt. Egyáltalán nem következik egyik a másikból.

A biblia SEHOL nem írja, hogy az első emberpár halhatatlan lett volna de egyébként kicsit eltértünk a tárgytól mert ennek a vita szempontjából nincs is túl nagy jelentősége. Ha addig halhatatlanok voltak is akkor sem a Sátán tette őket halandókká hanem Isten. Vagyis a halandóság nem a Sátán műve. Én csak ennyit mondtam és ezt a Szentírás is bizonyítja.

2020. aug. 25. 10:48
 23/36 anonim ***** válasza:

A Biblia álláspontja az, hogy a halál a bűn következménye. Ha elolvastad azt is, ami előtte volt, akkor láthatod, hogy Isten kétszer is kiemeli a halált, mint következményt. Az újszövetségben pedig el is van magyarázva az egész bű-halál-megváltás kapcsolat, sokkal mélyebbre menően, mint az előző válaszombam.

"Ha addig halhatatlanok voltak is akkor sem a Sátán tette őket halandókká hanem Isten."

Isten mondta, hogy essenek bűnbe?

2020. aug. 25. 12:23
 24/36 anonim ***** válasza:
50%

Nem értem miért tereled el a beszélgetést ilyen kérdéssel, hogy "Isten mondta, hogy essenek bűnbe?". Nyilván nem, de ezt én sem mondtam.

Te azt állítottad, hogy a halandóság a Sátán műve, pedig ez nem igaz. Vagy ha szerinted az övé, akkor akár azt is mondhatod, hogy a Sátán űzte ki Ádámékat az édenkertből ami pont ugyanúgy nem igaz, mint az előző állítás. A sátánnak komoly szerepe volt abban ami történt de nem ő dobta ki az embereket a paradicsomból és nem is ő tette őket halandóvá.

Értem, a bűn zsoldja a halál nem kell minden hozzászólásodban leírni. Sem a biblia sem a keresztény teológia szerint nem a sátán ítéli üdvösségre vagy pokolra az embereket hanem az Isten. Ez is többször, feketén fehéren le van írva a Bibliában. kb sátán az ügyész, Jézus a védő, Isten a bíró. Nem a sátán mondja ki az ítéletet és ugyanígy nem is a sátán tette őket halandóvá.

2020. aug. 25. 12:49
 25/36 anonim ***** válasza:

"Nem értem miért tereled el a beszélgetést ilyen kérdéssel, hogy "Isten mondta, hogy essenek bűnbe?". Nyilván nem, de ezt én sem mondtam."

Én nem terelek. Mondtál egy butaságot: "Isten tette halandóvá az embert." Nem, Isten örök életre teremtette az embert, méghozzá szabad akarattal. Előre el lett mondva, hogy ha esznek arról a fáról, akkor vége szakad az örök létnek. Éva ennek tudatában, tudatosan választotta azt, hogy eszik a fáról. Egyértelmű, hogy nem Isten akarata volt, hogy romlandóak legyünk, az első emberpár szabad akaratából választotta ezt az utat.

"Te azt állítottad, hogy a halandóság a Sátán műve, pedig ez nem igaz."

Pedig ez pontosan így van. Sátán megteremtette a halált, az ember pedig - sajnos - él(t) vele.

"Vagy ha szerinted az övé, akkor akár azt is mondhatod, hogy a Sátán űzte ki Ádámékat az édenkertből ami pont ugyanúgy nem igaz, mint az előző állítás."

Nincs okom, amiért ezt állítanám, hiszen le van írva világosan, hogy Isten űzte ki őket.

"A sátánnak komoly szerepe volt abban ami történt de nem ő dobta ki az embereket a paradicsomból és nem is ő tette őket halandóvá."

Nem attól lettek halandóak, hogy ki lettek dobva az Édenből.

"Értem, a bűn zsoldja a halál nem kell minden hozzászólásodban leírni."

Nem írtam le minden hozzászólásomban.

"Sem a biblia sem a keresztény teológia szerint nem a sátán ítéli üdvösségre vagy pokolra az embereket hanem az Isten."

Pontosan.

"Nem a sátán mondja ki az ítéletet és ugyanígy nem is a sátán tette őket halandóvá."

Az ember saját magát tette halandóvá. A halál Sátán műve, az ember pedig úgy döntött, belesétál ebbe.

2020. aug. 25. 13:05
 26/36 anonim ***** válasza:

"Pedig ez pontosan így van. Sátán megteremtette a halált"

Sajnálom, hogy - mint gondolom hívő keresztény - a szentírással vitatkozol. Az életet és a halált is az Isten teremtette. Értem, hogy a sátán gonosz meg minden, de nem minden az ő műve ami nem tetszik.

"Az ember saját magát tette halandóvá."

Ez nem igaz. Ahogy az ember halhatatlanná sem teheti magát ugyanúgy halandóvá sem. A halandóság a tetteinek a kövekezménye de nem ő tette magát azzá. Olyan mintha azt mondanád, hogy a bűnöző önmagát zárja a börtönbe. Nagyon plasztikus a kép, hogy persze tudja mi lesz a tetteinek a következménye de ettől függetlenül egyáltalán nem igaz, hogy saját magát zárná börtönbe, vagy hogy saját maga ítélné el önmagát. A bíró mondja ki az ítélet a törvény alapján és utána a BV végrehajtja.

2020. aug. 25. 13:29
 27/36 anonim ***** válasza:

"Sajnálom, hogy - mint gondolom hívő keresztény - a szentírással vitatkozol."

Nem szoktam, most sem teszem.

"Az életet és a halált is az Isten teremtette."

Mert mi is a halál?

"Olyan mintha azt mondanád, hogy a bűnöző önmagát zárja a börtönbe."

Természetesen. Ha gyilkolok, kirabolok vkit, stb., az egyenrangú azzal, ha azt mondom, "vállalom a börtönt". Tudom, hogy tiltja a törvény, tudom, hogy mivel jár, és mégis megteszem. A törvény tudatos megszegése jelentkezés a büntetésre. Egyszerű.

2020. aug. 25. 13:59
 28/36 anonim ***** válasza:

Mégsem annyira egyszerű ha szerinted az a mondat, hogy "elkövetek valamit és vállaom a bíró ítéletét" és az a mondat, hogy "önmagam ítélem börtönre" ugyanazt jelenti.

Habár a következménye mindkettőnek a börtön de az, hogy ki hozza az ítéletet az teljesen más. Ezért nem igaz az, hogy az ember önmagát tette halandóvá.

2020. aug. 25. 14:31
 29/36 anonim ***** válasza:

"Mégsem annyira egyszerű ha szerinted az a mondat, hogy "elkövetek valamit és vállaom a bíró ítéletét" és az a mondat, hogy "önmagam ítélem börtönre" ugyanazt jelenti."

Megennél 4 db barackot fél liter tejjel? Nem, mert tudod, hogy hasmenésed lesz tőle. Ha mégis megeszed, akkor annak tudatában eszed meg, hogy hasmenésed lesz, vagyis bevállalod azt, hogy hasmenésed legyen. Persze, nem te csináltad a hasmenést, hanem a barack meg a tej együttes munkája, de Te vitted be a szervezetedbe, Te vállaltad a hasmenést.

Isten azt mondta, hogy "ha eszel erről, meghalsz", nem pedig azt, hogy "ha eszel erről, megöllek". Nem Isten tette halandóvá az embert. Isten szava és intése helyett a Sátánra hallgattak, ezáltal Sátán teret nyert az életükben, és befolyással bírt rájuk. Ebből kifolyólag magától értetődő, hogy nem élhettek tovább Isten jelenlétében, mivel Isten szent.

A halált nem Isten "teremtette". Mivel a halál nem valami, hanem valaminek a hiánya, ezért nyilván nem is lehet halált teremteni, csak az ellenkezőjének a megszüntetésével. Sátánnak megvolt a terve arra, hogyan szüntesse meg az ember örök életét, végre is hajtotta, látjuk is a következményét. Aki pedig önként jelentkezik erre, az egyértelműen Sátánt választja. Ezért bűn az önként halálbavonulás.

2020. aug. 25. 15:28
 30/36 anonim ***** válasza:

Úgy látom te tényleg nem tudod felfogni a különbséget aközött hogy lelöknek a tetőn vagy leugrasz de ráadásul még bizonygatod is, hogy ugyanaz a kettő.

Ezért szorulnak vissza a vallások az ún. fejlett világban, mert az emberek már elérték azt az oktatási szintet ami fölött az ilyen érvelés már visszatetszést kelt, mert nyilvánvalóan hülyeség. Ráadásul még a bibliának is ellentmondasz csak azért, hogy nehogy el kelljen gondolkodnod valami újdonságon. Azt, hogy a sátán tette volna halandóvá az embert semmi nem támasztja alá ha nem az általad alkalmazott lóugrásokat követjük.

"Aki pedig önként jelentkezik erre, az egyértelműen Sátánt választja. Ezért bűn az önként halálbavonulás."

- Ki mondta, hogy nem bűn? Nem ez volt a kérdés hanem az, hogy üdvözülhet-e egy öngyilkos. Ha az ember nem épp kómában fekszik akkor tucatjával követ el a bűnöket minden nap. A keresztények kiemelnek egyet és arra kikiáltják, hogy az 100% kárhozat. Nem tudom miért, ettől jobban érzitek magatok?

Ha valaki meghal mielőtt megbánja, hogy kiskorában kilyukasztotta a szomszéd biciklijét, vagy megnézett egy jó segget az utcán, vagy csúnyán szólt az anyjához, vagy összeveszett a postással akkor az is kárhozat? Egyszerűen lehetetlen mindent megbánni, mert az ember nem képes mindent visszaidézni. És ha követem az általad gyakran idézett - a bűn zsoldja a halál - mondást akkor a mennyország töküres.

2020. aug. 25. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!