Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A napi 5 ima az Iszlámba...

A napi 5 ima az Iszlámba kötelezo?

Figyelt kérdés

Ugye ok napi 5x imatkoznak.

Ez kotelezo?

Pl ejszaka meg napkeltekor ha kihagyja az bun?

Miert kell a napi 5 ima?

Egy ima hany perces?

2020. aug. 23. 22:56
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Nem, nincs napi 5 ima és egyáltalán nem kötelező az ima. Ahogyan a kereszténységben se kötelező.
2020. aug. 23. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Igen, kötelező. Igen, szándékosan kihagyni, lustaságbol pl. bün, de más esetekben be lehet pótolni, illetve alapbol van egy idosav, amiben lehet imadkozni az adott imát. Pl. a délutáni imát az esti ezanig (imára hívás) lehet. Ez több órás idősav.

Az ima nekünk, ertunk van. Egy kis kiszakadas a napi rutinból, stresszbol, illetve emlékeztet az igazán fontos dolgokra.

Ha megtanultad a szövegeket és már tudsz pár szúrát a Koránbol akkor pár perc (+előtte a mosakodas).

2020. aug. 24. 06:59
 3/9 anonim válasza:
46%
3 nap alatt megtanultam imádkozni rendesen. Most már sehol sem okoz gondot. Megtanultam minden szövehet, minden mozdulatsort. Ezelőtt azt hittem borzalmasan nehéz lesz és hosszú is. Ha normális tempóban csinálod akkor 2 rakát kb 5perc 4 meg kb 10perc. Ennyi ideje minden embernek van Istenre.
2020. aug. 24. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
A Korán sehol nem írja, hogy napi 5-ször kell imádkozni, ezt a Hadísz írja.
2020. aug. 24. 12:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A Koran tobb helyen is felszólít az ima pontos betartasara, illetve a napszakjait is leirja pontosan.
2020. aug. 24. 12:38
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem kötelező. Aki azt írja, hogy kötelező az valami forrást linkelhetne, mert akármit én is tudok írogatni. Leírom, hogy napi 20szor kötelező, akkor az lesz az igaz?
2020. aug. 24. 18:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ima az iszlám öt alappillérének egyike. Ezt még a magyar iskolákban is így tanítják, te pedig képes vagy azt állítani hogy az ima nem kötelező az iszlám vallásban?
2020. aug. 24. 19:05
 8/9 anonim ***** válasza:
69%
NAPI 5 ima volt a kérdés, nem az, hogy az ima kötelező-e.
2020. aug. 24. 19:12
 9/9 anonim ***** válasza:
És szerinted akkor napi hány ima kötelező? :D
2020. aug. 24. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!