Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit neveznek az egyházban...

Mit neveznek az egyházban átlènyegülèsnek?

Figyelt kérdés

2020. aug. 23. 20:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%

Konkrétan ezt:

"Miközben ettek, Jézus fogta a kenyeret, áldást mondott, megtörte, és odaadta tanítványainak e szavakkal: »Vegyétek és egyétek, ez az én testem.« Aztán fogta a kelyhet, hálát adott és odaadta nekik ezekkel a szavakkal: »Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, az új szövetségé, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára."

2020. aug. 23. 20:27
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

1 Nem ezt. Ez hamis.

Átlényegülésnek azt nevezzük, amikor egy ember személye, és a teljes lelke sátánivá alakul át.

Ameddig ez nem történik meg és nincs Szent Lélek káromlás rendszerint minden emberre vonatkozik Isten kegyelme. Amikor ez bekövetkezik onnantól kezdve vége a kegyelemnek. Nem lesz lehetősége rá. Elvesztette.

2020. aug. 23. 22:08
 3/17 anonim ***** válasza:
14%
1 Hamis. Nem igaz amit ír.
2020. aug. 23. 22:09
 4/17 anonim ***** válasza:
12%
1 Úrvacsorai áldást ne keverd az ítélettel.
2020. aug. 23. 22:10
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek van igaza. Az átlényegülés (transzszubsztanciáció) az Eucharisztiára vonatkozik. A katolikusok azt vallják, hogy a szentmisében a kenyér és bor átlényegül Krisztus testévé és vérévé, nyilván nem fizikai formában, de mégis valóságos módon a színek alatt jelen van benne Jézus.
2020. aug. 23. 22:24
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
5 Nem igaz. Sosem hívja azt így az Ige, amiről te beszélsz..
2020. aug. 23. 22:25
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Betöltekezést átlényegüléssel keverni-óriási hiba. Még akkor is ha ezt a katolikus tanok így tanítják. Nem véletlenül van az, hogy már a kulcsot sem találják Istenhez, a régi katolikusok. A mostani katolikusoknál csak az ébredők azok akik már elkezdték a valós tanítást alkalmazni kezdeni.
2020. aug. 23. 22:29
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

#6, nem szerepel a szó a Szentírásban, de mégis világosan le van benne írva, Jézus maga mondja ki, hogy a kenyérre, hogy az ő teste, a bor az ő vére, szóval mi a probléma?

Erre vonatkozik az átlényegülés szó a teológiában, szóval ez a megfelelő válasz a feltett kérdésre,nyilván nem kötelező vele egyetérteni. Láthatóan nem értesz a katolikus teológiához, annak nyelvezetéhez, ami egyáltalán nem gond, csak ne beszélj zöldségeket, inkább járj utána jobban. :)

2020. aug. 23. 22:36
 9/17 anonim ***** válasza:
79%

#2-3

LOL Ház ez már kész röhej amit művelsz. Én semmit se írtam, hanem idéztem a Szentírást, amit te művelsz, az Isten szent igéjének a gyalázása. Egyébként ellenben veled, én idéztem Isten szavát, te csak káromoltad azt.

2020. aug. 23. 23:14
 10/17 anonim ***** válasza:
17%
9 Jaj annak aki az Igazat hamisnak, a hamist igaznak mondja.
2020. aug. 23. 23:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!