Keresztények! Ha egy ateista csúnyát mond Istenre, akkor Isten miért nem bünteti meg egy fájó hassal?
Noha én agnosztikus ateista vagyok, de remélem nem gond, ha válaszolok.
Szerintem Isten - létezik egyáltalán - szeretné, ha bizonyos hívei olyan szinten lennének mint némely ateisták. Bizonyos keresztények ugyanis annyira ostobák, annyira hülyék, hogy az Isten csak szégyenkezhet miattuk.
Szóval nem hinném, hogy minket kellene büntetni. Közülünk sokan Isten nélkül is megvannak, mi felnőttünk. A keresztényeket kellene büntetni, akik szégyent hoznak rá (tanúk hitgyülisek, adventisták stb...)
a kérdés nem ez 3-as (bár egyet lehet érteni)
a kérdés a méltatlan, és bővebben a töltelék, a csúnya, a trágár szavak használatáról szól -. a beszéd tisztasága védelmében Fontos ez, szólények vagyunk.
és ez a válasza az evangélistának:
"Mondom nektek: az emberek az ítélet napján minden fölösleges szóról számot adnak, amit kiejtenek a szájukon. Szavaid alapján igazulsz meg, és szavaid alapján vonsz magadra ítéletet.” (Mt12,36)
igen, az eredetiben: FÖLÖSLEGES ez a jó fordítás.
πᾶν ῥῆμα ἀργὸν
ἀργός hivalkodó, tétlen, kárba veszett, haszontalan
Hát vigyázzunk a beszédünkre, szavainkra és a fecsegést szüntessük be.
Azért nem, mert nincs. :)
Isten/vallás emberek által kitalált mese, hogy nehéz helyzetekben reményt adjon, magányban legyen egy társ.
Segíts magadon, Isten is megsegít. = igazából te magad vagy "isten", ha te nem teszel semmit, senki nem fog, ha te teszel "isten" is segít, aki nincs, hanem ugye te teszel magadért :) Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!