Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz velünk ha meghalunk? ...

Mi lesz velünk ha meghalunk? Bv is írj

Figyelt kérdés
2020. aug. 20. 22:22
A kérdező szavazást indított:
Mennyország,pokol
Semmi
Feltámadás
V más
29 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

Nem jól tetted fel a szavazást:

Mert mindenki feltámad+mennyország

Szóval kettő az igazi válasz ill. tipp.

2020. aug. 20. 22:25
 2/10 A kérdező kommentje:

Bocs

A bibliában a feltámadottak a földre támadtak fel

Pl Lázár

2020. aug. 20. 22:40
 3/10 anonim ***** válasza:
16%
2 Látszik, hogy nem ismered a Bibliát.
2020. aug. 21. 00:16
 4/10 anonim válasza:
100%
Az a baj, hogy mindegy melyik eredmény fog győzni a szavazásban, mint elő emberek úgyse fogjuk tudni mi lesz, csak remélni/hinni lehet.
2020. aug. 21. 00:43
 5/10 pelgrim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de sejtem, hiszem, hogy az ön-tudat, vagy amit a vallások léleknek neveznek a halál alkalmával nem szünik meg létezni, ugyanis a tudat nem anyag, nem sejtekből épült fel. Azt tehát, hoggy semmi nem történik velünk kizártnak tekintem.

A pokol és a mennyország pedig nem földrajzi helyek, hanem a tudat szélsőséges állapotai, melyekből már itt a jelen életünkben is kaphatunk némi kóstolót.

A feltámadás elképzelésem szerint pedig azoknak van félre téve, akik a jelen életükben elérték a tudatnak azt a magas színvonalát, melyen a halál elkerülhetővé válik, de egy nemes cél érdekében hajlandók elszenvedni, mint ahogy Názáreti Jézus tette.

Marad tehát a harmadik lehetőség: valami más. Ez a valami más szerintem a reinkarnació. A halál alkalmával az elhunyt tudata vagy lelke mérlegeli az éppen végzett életét és idővel lehetőséget kap egy ujabb megtestesülésre, egy uj szerepre, a további szellemi fejlődésre.

2020. aug. 21. 01:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Bv? Az mi?
2020. aug. 21. 08:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom kik találták ki a mennyországot, az igazi keresztények a feltámadásban hisznek, az ateisták meg abban, hogy nem lesz semmi.
2020. aug. 21. 10:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Bv - biblia vers
2020. aug. 21. 12:23
 9/10 KZitus ***** válasza:
89%

Szia

1Mózes 3:19

"Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”

Zsoltárok 146:4

"Kimegy a szelleme(vagy lehelete), ő pedig visszatér a földbe, még aznap semmivé válnak gondolatai."

Prédikátor 9:5, 10

"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket....Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség."

János 11:11

Miután ezeket elmondta, hozzátette: „Lázár, a barátunk elaludt, de odamegyek, hogy felébresszem.”

2020. aug. 21. 19:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Érdekes hogy legtöbben a mennyországra szavaztatok,ám pont ehhez nincs egyetlen egy biblia vers sem.

Míg a másik oldalon van 4 bv is és az összes reakció a lepontozás és nem az érvelés.

2020. aug. 26. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!