Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek mi a célja ezzel?

Istennek mi a célja ezzel?

Figyelt kérdés

Hiszek Istenben ! Hiszem azt, hogy minden ami velünk történik okkal van, Isten akarata és célja szerint.

Tudom azt is, hogy sokszor hálátlanok vagyunk, hisz nem köszönjük meg neki, hogy van családunk, van hol élnünk, egészségesek vagyunk stb...

Általába, ha rossz történik próbálom mindig úgy felfogni, hogy Isten látja ennek az értelmét és majd énis meglátom, de ez sokszor nem megy.

Ez az Alsóörsi tragédia is felkavart a rendőrgyilkossággal és egy ártatlan fősulis srác halálával, és az elkövető öngyilkosságával. Nem ismertem egyiküket sem. De nemtudok rájönni miért vannak ilyen dolgok ? Istennek mi a célja ezzel? Kiborítanak ezek az esetek... és sajnos mostanába egyre több van belőlük :O

L/18

2010. aug. 4. 21:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Mi köze? Kérdezd meg őket, én honnan tudjam? Nem én kapok a semmiért milliókat. Nekem csak feltűnt, hogy azóta egyre több az ilyen eset.
2010. aug. 4. 22:56
 12/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Megértem, hogy milyen kétségekkel küzdesz, én is voltam tinédszer. Viszont a lényeg, hogy jól akarod felfogni a dolgokat, csak egy kis segítség kell. Én adok egy pár linket elolvasásra, ahol majd remélhetőleg válaszokra lelsz:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. aug. 5. 00:19
 13/22 anonim ***** válasza:
39%

"Nem Isten akarja ezeket a szornyu dolgokat, hanem mi, emberek."

- Igen, biztosan az a rendőr és az az egyetemista akart meghalni. Ugye ezt nem gondoltad komolyan?

Vagy azt csinálunk, amit akarunk, az meg, akinek köszönhetjük létünket, mossa kezeit? Ja, persze csak addig, amíg meg nem halunk, és a kezei közé nem keveredünk... akkor persze bűntet. Hol itt a szabad akarat? Illetve mitől szabadabb, mintha az anyagi világban is volna már bűntetés?

2010. aug. 5. 06:32
 14/22 anonim válasza:
nem vagy azon a színvonalon, hogy vitatkozzam veled.
2010. aug. 5. 08:02
 15/22 anonim ***** válasza:
06:32 - Tudod, erre én csak azt mondom, hogy hiába tudod te jól a kreszt és hiába tartod be, és sose szerzel büntetőpontokat, ha akár csak egyszer is jön veled szembe egy hülye, aki csak azért kapta meg a jogsiját, mert volt elég pénze, hogy lefizesse az oktatót, és neked megy, elgázol, esetleg úgy, hogy bele is halsz. Ugyanez a gyilkosságokra is. Nyilván nem az áldozat akaratáról van itt szó, hanem a tettesről. Nem csak olyan emberek léteznek, akik betartják az élet szabályait.
2010. aug. 5. 08:23
 16/22 anonim ***** válasza:
44%

Istennek miért kellene közbeavatkoznia?

A történtek az emberi gonoszság következményei, s ezek által tanulhatjuk meg a bűnök súlyosságát.

Ha Isten minden bűnt azonnal helyrehozna, az emberek nem jöhetnének rá bűneik súlyosságára, tehát az emberek lassanként lezüllenének.

2010. aug. 5. 10:03
 17/22 anonim ***** válasza:
44%

Emberi szemmel nincs értelme, ez lehetséges, viszont ez pont arra világít rá, hogy Isten eszméje nélkül sincs sok értelme a létezésnek. Az emberek önzése az, ami korlátot rak saját magunkra, ezen pedig lehet változtatni, csupán nyitottnak kell lenni egy olyan világszemlélet felé, amivel megérthetsz mindent ami történik, emberek mibenlétét, Istent, és a világegyetemet(emberi szinten persze). :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 5. 10:10
 18/22 anonim ***** válasza:
50%
Hittem Istenben sokáig. Aztán lett egy Jehova tanúja barátnőm. Megutáltam még csak az Isten szót is. Minden nap megkaptam, h a báttyám azért gyógyíthatatlan beteg, mert nem hisz Jehovában. És, h ha nem kezdem el tanulni a Bibliát nem kerülhetek majd a paradicsomba, ő pedig majd ott él felhőtlenül boldogan. De könyörgöm h lehetne felhőtlenül boldog ha mondjuk a szülei vagy a barátai nem lesznek vele? És amúgy is milyen isten az aki megöl ártatlan gyereket? Találjátok már ki h mi vagyunk a bűnösök Ádám és Éva miatt.
2010. aug. 5. 20:18
 19/22 anonim ***** válasza:

Szia! Nem tudom, hogy ez mennyire ad választ a kérdésedre, de pont ma jutott eszembe egy keresztény ember, akinek hallottam a bizonyságtételét Istenről és érződött belőle, hogy tényleg közeli kapcsolatba lehet Istennel. Voltak tervei is, családja is, aztán nagyon hirtelen meghalt. Nagyon rosszul érintett és teljesen nem értettem és ma ahogy ezen tűnődtem egy ilyen igét találtam a szabotelep.hu-n. Úgy éreztem, hogy választ adott a kérdésemre és talán a te kérdésedhez is kapcsolódik:

ISTEN REJTÉLYES HÍVÁSA

"...és beteljesedik minden, amit megírtak a próféták az ember Fiáról... Ők pedig ezekből semmit sem értettek" (Lk 18,31.34).

Isten olyan valamire hívta el Jézus Krisztust, ami helyrehozhatatlan tragédiának látszott. Jézus Krisztus pedig elhívja a tanítványait, hogy meglássák, hogyan ölik meg Őt. Arra a helyre vitte őket, ahol a szívük összetört. Jézus Krisztus élete mindenféle szempontból teljes kudarc volt - kivéve Isten szempontját. De ami az ember előtt kudarcnak látszott, az Isten szemében hatalmas győzelem volt, mert Isten szándékai egészen mások, mint az emberek elgondolásai. A mi életünkben is felhangzik Istennek ez a rejtélyes hívása. Az Ő hívását nem lehet pontosan meghatározni, mert mindig csendben jelentkezik. Isten hívása olyan, mint a tengeré; senki más nem hallja meg, csak akiben a tenger természete benne van. Nem lehet pontosan meghatározni, mire hív el Isten, mert az az igénye velünk szemben, hogy az Ő rejtett céljai érdekében lépjünk vele munkaközösségbe. A mi próbánk pedig az, vajon valóban hisszük-e, hogy Isten tudja, mit akar elérni. Amik történnek, nem véletlenek, hanem rajtuk át Isten véghezviszi akaratát. Ha közösségben vagyunk Istennel és felismerjük, hogy Ő saját terveibe kapcsol bele minket, akkor már nem próbáljuk kitalálni a célját. A keresztyén életben továbbhaladva az mindig egyszerűbb lesz, mert egyre kevésbé adunk helyet ilyen kérdéseknek: "Miért engedte ezt meg Isten?" Az egész dolog mögött az Ő szuverén akarata van. "Van Isten, aki irányítja dolgaink kimenetelét" (Shakespeare). A keresztyén ember Isten éleslátásában és bölcsességében bízik meg, nem a magáéban. Ha saját célunk van, ezzel megrontjuk azt az egyszerűséget és nyugalmat, ami Isten gyermekeinek ismertetőjele kellene hogy legyen.

2010. aug. 5. 20:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Bocsánatot kérek minden vallásos embertől. Egyszerűen engem feldűhít ez, mert nem vagyok vallásos.
2010. aug. 5. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!