Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten okolható a szenvedésért?...

Isten okolható a szenvedésért? Miert, miért nem?

Figyelt kérdés
2020. aug. 16. 18:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

9+

Jel.22-

13.

Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.

14.

Boldogok, a kik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.

15.

De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot.

16.

Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.

2020. aug. 16. 19:16
 12/28 anonim ***** válasza:

9+

Ézs.44-

24.

Így szól az Úr, megváltód és alkotód anyád méhétől fogva: Én vagyok az Úr, a ki mindent cselekszem, a ki az egeket egyedül kifeszítem, és kiszélesítem a földet magamtól;

25.

Ki a hazugok jeleit megrontja, és a varázslókat megbolondítja, a bölcseket megszégyeníti, és tudományukat bolondsággá teszi.

2020. aug. 16. 19:18
 13/28 anonim ***** válasza:
48%
Ámen.
2020. aug. 16. 19:22
 14/28 Demion ***** válasza:

12

Eszem megáll! Föld hívja a 12-es válaszolót! Velünk vagy még? Miért idézgetsz a Bibliából? Csak válaszolj a kérdésre a saját szavaiddal. Már ha képes vagy rá.

Izajás könyvében miért mondja Isten, hogy ő felelős a balsorsért is?

2020. aug. 16. 19:24
 15/28 anonim ***** válasza:
14 Térjen minden gonoszságod, beszéded, okkult praktikád következménye a fejedre, és a társaid fejére, akik veled cselekedték.
2020. aug. 16. 19:25
 16/28 anonim ***** válasza:

14

Ézsaiás 47-

.

Gonoszságodban bíztál, és ezt mondád: Nem lát senki engem! Bölcseséged és tudományod csalt meg téged, és ezt mondád szívedben: Én vagyok és nincs senki több.

11.

Azért jő te reád a gonosz, a melynek keletkezését nem tudod, és romlás sújt le rád, a melyet meg nem engesztelhetsz, és hirtelen jő pusztulás reád, nem is tudod!

12.

No állj elő hát igéző szózatiddal és varázslásodnak sokaságával, a melyekkel ifjúságodtól fogva vesződtél, talán segíthetsz valamit, talán visszariaszthatod a veszedelmet.

13.

Tanácsaid sokaságában megfáradtál; no álljanak elő és tartsanak meg az égnek vizsgálói, a kik a csillagokat nézik, a kik megjelentik az újholdak napján, hogy mi jövend reád.

14.

Ímé, olyanok lettek, mint a polyva, tűz emészté meg őket, nem mentik meg életöket a lángból, még szén sem marad belőlök melegülésre, sem körülülhető parázs!

15.

Így járnak azok, a kikkel vesződtél; és a kik kereskedő társaid voltak ifjúságodtól fogva, futnak, kiki a maga útján; senki nem segít néked!

Részemről a "csevegés" befejeződött

2020. aug. 16. 19:27
 17/28 Demion ***** válasza:
Ez hülye...
2020. aug. 16. 19:29
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

"Pl. ha én naponta több doboz cigit elszívok és kiderül, hogy tüdőrákos lettem, akkor ki a felelős ezért?"

Ha anyád mindenható és egy csettintéssel elintézhetné azt is hogy ne

- ne szokj rá

- ha rászoktál akkor egy pillanat alatt, fájdalommentesen leszokj

- ne legyen tőle tüdőrákod

de nem intézi el akkor anyád egy fsz. Úgyhogy habár te csináltad de ő nem védett meg tőle, pedig megtehette volna, szóval ő is az.

2020. aug. 16. 20:48
 19/28 anonim ***** válasza:
Nem Isten energiát ad,hogy elviselj dolgokat szabad akarat ellen nincs mit tenni.
2020. aug. 16. 21:01
 20/28 A kérdező kommentje:

Mi a véleményetek a Jakab 1/13,14

Jakab 1:13 Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.

Jakab 1:13 Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal.

Jakab 1:13 Amikor kísértések érnek valakit, ne mondja, hogy Isten akarja rávenni a gonoszságra! Mert Isten nem kísérthető semmi gonosszal, és ő maga senkit nem kísért.

Jakab 1:14 Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.

2020. aug. 16. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!