Isten miért "rendelte" el az embernek, hogy szaporodjon és sokasodjon - mi volt a célja ezzel?
Olvasd el itt a Bibliához a lábjegyzeteket, az majd segít megérteni:
Szia LastOne.Left!
Nos az alapvető különbség a kettőnk gondolkodásában már a bűn fogalmánál eltér. A Biblia ugyanis a bűnt úgy definiálja, hogy az Isten törvényének áthágása. Vagyis amikor Isten rendelkezésével ellentétben cselekedtek az ősszülők, akkor bűnt követtek el, és ennek következményeit rögtön meg is tapasztalták (lásd. félelem, Istentől való elszakadás...stb.)
A bűn, és a rossz nem szükségszerűség, és a Biblia azt tanítja, hogy el is fogja Isten törölni, amint minden teremtett lény számára nyilvánvalóvá válik, hogy hova vezet, mi a következménye, és minden megmenthető ember üdvössége biztosítva lesz.
Üdv. Péter
Kedves Péter.
Ha alapvetően ellenkeztek Isten akaratával...akkor szükségszerű volt...mert ugye Isten tudta előre ezt...még sem úgy intézte a dolgot. Szerintem ez logikus. :)
Tehát mihelyst belátja az ember, hogy a bűn rossz, vagyis felesleges, akkor az egyénben rejlő Isten(ami bennünk él, és nem elkülönülve tőlünk) fogja eltörölni azt folyamatosan, úgy, hogy az ember szépen apránként átadja magát az Atyának, vagyis a tiszta szeretet eszméjének. :)
És ezzel ugyanazt mondtam el, mint te magad. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"ἄρα ἡ πίστις ἐξ ἀκοῆς, ἡ δὲ ἀκοὴ διὰ ῥήματος Χριστοῦ." (ad Romanos 10:17)
"Quinto: certissime teneo ac sincere profiteor, fidem non esse caecum sensum religionis e latrebis subconscientiae erumpentem, sub pressione cordis et inflesione voluntatis maraliter informatae, sed verum assensum intellectus veritati extrinsecus acceptae "ex auditu", quo nempe, quae a Deo personali, creatore ac Domino nostro dicta, testata et revelata sunt, vera esse credimus, propter Dei auctoritatem summe veracis." (Jusjurandum conra errores modernismi)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!