Isten szereti-e Lucifert, a saját teremtményét?
10
Nekem mindegy hogy minek fogod fel a dolgokon ez nem változtat!
Nem az a bizonyíték amit te elfogadsz az csak a viszonyulás a bizonyítékhoz! A tiéd ilyen!
Üdv: Gábor
12
Ezt a témát már korábban megbeszéltük. Mindketten elmondtuk az álláspontunkat. Az hogy te amit mondtam nem fogadod el azt én el tudtam fogadni, de ettől még nem értek veled egyet! Meg lehet érteni a Bibliából azt a részt is ha valaki akarja! Itt azonban most nem az a kérdés! Hanem ez: "Isten szereti-e Lucifert, a saját teremtményét? " A kérdezővel szemben is tiszteletlenség volna ha egy korábbi kérdésről folytatnánk itt vitát! Ráadásul ezt a kérdést már akkor lezártuk csak te próbáltad meg ide hozni! Szóval szerintem koncentrálj arra a kérdésre ami ide tartozik ha válaszolni akarsz!
Üdv: Gábor
"ez csak ilyen szokásos keresztény vádaskodás"
Nem, ezt kikérem pl magamnak és sok száz milliós másik keresztény nevében. Azért mert vannak hozzá hasonlók, még nem minden keresztény ilyen, sőt...
4: "A szeretet röviden azt jelenti, hogy jót kell akarni mindenkinek, még az ellenségeinknek is, mindig mindenkinek megbocsátani, és segíteni őt úgy ahogyan tudom."
Jó, akkor én kihasznállak téged, te meg minden alkalommal megbocsátasz szeretetből!
A játékelmélet logikai-matematikai szabályai szerint akkor jössz ki egálba, ha ugyanúgy cselekszel, ahogy a másik fél. Hosszú távon mindig veszíteni fog, aki a rosszat jóval viszonozza.
Csak látszatra, valójában az nyer aki az örök életét megnyeri!
Jézus játékelmélete szerint:
"Mert valaki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; valaki pedig elveszti az ő életét én érettem és az evangyéliomért, az megtalálja azt." Mrk. 8.35
A mulandó élet föláldozása az örök élet oltárán, ez az amit az értelmes emberek megcselekszenek!
"Nehezen értitek meg, hogy az önzés csak rövidtávon élvezet, hosszú távon sok szenvedést eredményez. Míg a szeretet csak rövidtávon áldozat, s hosszú távon soha el nem múló élvezetet eredményez.
Az Én erőm birtoklása nem az erők küzdelmét jelenti. Az erők küzdelmének mindig, kivétel nélkül mindig, temetés a vége. Az Én erőm, szeretetem, valóban életet fakaszt. Az az Istenember-vér, mely e földre hullott, ERŐM győzelmét jelentette a ti erőtök felett. Ismerem szeretetem végtelen erejét. Ezért bízom. Nem a ti nagyszerűségetekben, hanem abban, hogy azzá tudlak tenni benneteket szeretetem erejével, amivé szeretnélek."
Jézus; A HANG - könyv 9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!