Mi lett volna ha Ádám és Éva meg sem születik?
Szia,
Ádám és Éva a Biblia szerint nem "született", hanem Isten "formálta" őket:
"megformálta az Úristen az embert a föld porából, és az élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élőlény...mély álmot bocsátott azért az Úristen az emberre, és az elaludt. Akkor kivette az egyik oldalbordáját, és húst tett a helyére. Az emberből kivett oldalbordát az Úristen asszonnyá formálta, és odavezette az emberhez." (I.Móz. 2:7,21).
Üdv. Péter
18Senki meg ne csalja önmagát! Ha valaki bölcsnek gondolja magát közöttetek ebben a világban, legyen bolonddá, hogy bölccsé lehessen. 19E világ bölcsessége ugyanis bolondság az Isten előtt. Mert meg van írva: „Megfogja a bölcseket ravaszságukban”, 20aztán ez is: „Az Úr tudja, hogy a bölcsek gondolatai hiábavalók.”
1Kor 1,18-20
Kedves kérdező!
Nagyon ajánlom neked, hogy tanulmányozd a vallásos teológiát, én még nem találkoztam olyan pappal, aki azt mondta volna, hogy evolúció nem létezik, pedig biztos, hogy 50 fölött van az atyák száma, akikkel beszéltem már valaha. (bár nem tudom, milyen vallású vagy, rabbikat és imámokat nem ismerek, így az ő nevükben nem mondhatom)
Az Istenről szóló tanítások arra adnak választ, hogy a világ MIÉRT lett (mert Isten akarta), a tudomány pedig a hogyanra ad választ, így a kettő nem zárja ki egymást, ez jelenleg a katolikus egyház hivatalos álláspontja.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!