Van itt Hindu vallású ember?
Hinduizmus, más néven bráhmanizmus az öt világvallás egyike, az egyik legrégebbi vallás.
Krisna-tudatú Hívők közössége ennek egyik "irányzata".
Ugyanúgy nem azonos vele, mint pl. hit gyülekezet sem azonos a kereszténységgel.
Magyarország lakosságának hány százaléka kb?
0.005 kb.
Tudom, hogy majd esetleg érkeznek olyan hozzászólások is, hogy a hindú vallásba bele kell születni. Az nem térítő vallás és így nem is lehet úgy megtérni, hogy hindú legyen valaki, mint pl. felvenni a keresztény vagy muzulmán vallást.
Ugyanakkor van egy olyan nézet is, amely szerint valóban nincs formális "beavatás" ceremónia amikor valaki hindúvá lesz, ugyanakkor hindú az, aki elfogadja a Védákat és a hindú szent iratokat.
Ez utóbbi nézet alapján én hindúnak vallom. De NEM vagyok krisnás!
Miért tetted fel ezt a kérdést? :)
Ha jobban érdekel, akkor írhatsz privátban is. Az e-maileket gyakrabban olvasom.
22:56
Én nem vallom magam hindunak, de egyetértek a véleményeddel. Egy vallásba az ember nem beleszület, hanem "belehisz". Az istenek nincsenek kisajátítva, mindenki abban hisz, amiben akar:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!