Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érdekelne, hogy az evangéliumo...

Enkidu kérdése:

Érdekelne, hogy az evangéliumok hitelessége mivel igazolható? Gondolok itt arra, hogy érdekes módon, mindenféle fel van jegyezve, hogy Jézus mit tett, mit mondott.

Figyelt kérdés
Van olyan részlet is, amelyben nincs ott senki, csak ő, mégis le van írva, hogy mit tett és mit mondott. Pl. a János 4:8-ban egyértelműen le van írva, hogy csak Ő volt ott és egy nő. Na már most, akkor ezt ki jegyezte le? János sem volt ott, hiszen ő is a "tanítványokkal együtt bement a városba". Akkor ki volt ott, aki lejegyezte? Ez csak egy példa, van sok ilyen.

2020. aug. 9. 10:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%

"#6 elég felületes ismerettel rendelkezik. Valószínűleg nem olvasta az Újszövetséget, se a keletkezésének nem olvasott utána."

- ööö de, nagyon sokat olvastam az újszövetséget és a keletkezésének is utánanéztem.

"A Biblia isteni ihletettségét igazolják a Jézus által beteljesített próféciák. Ha tényleg érdekel az igazság olvasd el a Próféciák a Messiásról c. könyvet."

- kösz nem. De te olvasd el a Mohammed beteljesedett próficái könyvet ha érdekel.

"Mohamed szintén azt állította, látomásai, tanítása az Istentől van. De mi igazolja őt, és az egyszerzős művet a Koránt?"

- ööö... persze nem olvastad a koránt. Csak visszaböfögöd a keresztény propagandát.

"- Jézus erkölcsi tanítása sokkal magasabb, mint Mohamedé (nem szólít erőszakra)"

- ööö... viszont az ószövetség üzenete (gyerekek megerőszakolása, rabszolgaság, fajtalanság, gyilkosság, népírtás) az egy NAGYON MAGAS erkölcsi tanítás :)

- Jézus élete, magaviselete kiemelkedően erkölcsös, míg Mohamedé nem (utóbbi erőszakkal, karddal terjesztette a hitét, a fogoly nők megerőszakolását engedélyezte, stb.)

- vissza tudod mondani a leckét amit elhitettek veled. De persze sosem olvastad a Koránt.

- Jézus feltámadt, Mohamed egyszerű halandó volt

- Jézusról azt hazudják, hogy feltámadt

- Jézus csodákat tett, Mohamed nem

- ööö... de... csak te nem olvastad a koránt csak mások szavait visszamondod.

- Jézus próféciákat teljesített be, Mohamed nem

- ő is beteljeseített próficéciákat, pont annyira mint Jézus.

Mi igazolja tehát Mohamedet, hogy tanítása az Istentől származik? Semmi.

2020. aug. 9. 17:18
 12/18 KZitus ***** válasza:

Szia

Például Lukács elmondja neked:" Már sokan vállalkoztak arra, hogy beszámolót állítsanak össze azokról a tényekről, amelyek teljesen hitelesek számunkra, úgy, ahogy ezeket továbbadták nekünk azok, akik kezdettől fogva szemtanúk és az üzenet szolgái voltak. Ezért én is eltökéltem – mivel mindennek pontosan utánajártam az elejétől kezdve –, hogy leírom neked a történteket logikus sorrendben, igen nagyra becsült Teofilusz,.." Lukács 1:1-3

Lukács írta az Apostolok Cselekedeteit is.

Ezen kívűl Pál apostol azt írta a 2Timóteusz 3:16-ban:"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos." - nos vagy elhiszed ezt, vagy sem!

Ha igen, akkor a teljes Biblia minden könyvét Isten szavaként tekinted. Hanem, akkor bármit belelehet magyarázni! De van értelme?

2020. aug. 9. 20:32
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
Ööö... Nem, hiszem el. Pont ez volt a kérdés, hogy mi bizonyítja. És habár ez sok kereszténynek sokkoló lehet az hogy valaki azt mondja hogy igaza van még nem jelenti azt, hogy igaza van.
2020. aug. 9. 20:54
 14/18 anonim ***** válasza:

Bart D. Ehrman amerikai Új Testamentum szakértő, a north carolinai vallástudományi egyetem professzora szerint az Új Testamentum megbízhatatlan.

# 6 Ha ennyire képen vagy légyszíves írj le néhány konkrét példát az összes többi vallásból.

2020. aug. 9. 22:36
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

"#6 Ha ennyire képen vagy légyszíves írj le néhány konkrét példát az összes többi vallásból."

Persze, majd idezanzásítom neked a világvallásokat. Sajnos azzal nem lehet mit csinálni ha valaki elolvas egy könyvet aztán kikiáltja, hogy csak és kizárólag az az igaz anélkül, hogy a többit elolvasná. Sajnos úgy tűnik ez minden vallásra igaz. A sajátját bújja éjjel nappal a többit pedig kicsúfolja, kiröhögi, megveti anélkül, hogy amúgy egy betűt olvasott volna róla.

2020. aug. 10. 08:32
 16/18 uyscuti ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Épp 3 hete annak , hogy másvalaki kiírt egy , a tiédhez hasonló kérdést.

A 63 komment némelyike választ adhat a kérdésedre

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2020. aug. 10. 15:08
 17/18 anonim ***** válasza:

"Persze, majd idezanzásítom neked a világvallásokat. Sajnos azzal nem lehet mit csinálni ha valaki elolvas egy könyvet aztán kikiáltja, hogy csak és kizárólag az az igaz anélkül, hogy a többit elolvasná. Sajnos úgy tűnik ez minden vallásra igaz. A sajátját bújja éjjel nappal a többit pedig kicsúfolja, kiröhögi, megveti anélkül, hogy amúgy egy betűt olvasott volna róla."

De gondolom te az összes világvallás szentkönyvét elolvastad, részletesen át tanulányoztad őket, és arra a következtetésre jutottál, hogy mind ugyan azt mondják.

2020. aug. 10. 19:28
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Nem szerettem volna itt vallási vitákat generálni, csak nem értettem, hogy ha nem volt ott senki, akkor aki leírta (János), mégis honnan tudhatta. Uyscuti válasza volt számomra, amelyből megértettem, tényleg ez a logikus. Amúgy meg abszolút hiszek Jézusban, szóval ez nem egy provokatív kérdés akart lenni, de a megértés nélkül hit sem lehetséges.
2020. aug. 11. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!