Érdekelne, hogy az evangéliumok hitelessége mivel igazolható? Gondolok itt arra, hogy érdekes módon, mindenféle fel van jegyezve, hogy Jézus mit tett, mit mondott.
"#6 elég felületes ismerettel rendelkezik. Valószínűleg nem olvasta az Újszövetséget, se a keletkezésének nem olvasott utána."
- ööö de, nagyon sokat olvastam az újszövetséget és a keletkezésének is utánanéztem.
"A Biblia isteni ihletettségét igazolják a Jézus által beteljesített próféciák. Ha tényleg érdekel az igazság olvasd el a Próféciák a Messiásról c. könyvet."
- kösz nem. De te olvasd el a Mohammed beteljesedett próficái könyvet ha érdekel.
"Mohamed szintén azt állította, látomásai, tanítása az Istentől van. De mi igazolja őt, és az egyszerzős művet a Koránt?"
- ööö... persze nem olvastad a koránt. Csak visszaböfögöd a keresztény propagandát.
"- Jézus erkölcsi tanítása sokkal magasabb, mint Mohamedé (nem szólít erőszakra)"
- ööö... viszont az ószövetség üzenete (gyerekek megerőszakolása, rabszolgaság, fajtalanság, gyilkosság, népírtás) az egy NAGYON MAGAS erkölcsi tanítás :)
- Jézus élete, magaviselete kiemelkedően erkölcsös, míg Mohamedé nem (utóbbi erőszakkal, karddal terjesztette a hitét, a fogoly nők megerőszakolását engedélyezte, stb.)
- vissza tudod mondani a leckét amit elhitettek veled. De persze sosem olvastad a Koránt.
- Jézus feltámadt, Mohamed egyszerű halandó volt
- Jézusról azt hazudják, hogy feltámadt
- Jézus csodákat tett, Mohamed nem
- ööö... de... csak te nem olvastad a koránt csak mások szavait visszamondod.
- Jézus próféciákat teljesített be, Mohamed nem
- ő is beteljeseített próficéciákat, pont annyira mint Jézus.
Mi igazolja tehát Mohamedet, hogy tanítása az Istentől származik? Semmi.
Szia
Például Lukács elmondja neked:" Már sokan vállalkoztak arra, hogy beszámolót állítsanak össze azokról a tényekről, amelyek teljesen hitelesek számunkra, úgy, ahogy ezeket továbbadták nekünk azok, akik kezdettől fogva szemtanúk és az üzenet szolgái voltak. Ezért én is eltökéltem – mivel mindennek pontosan utánajártam az elejétől kezdve –, hogy leírom neked a történteket logikus sorrendben, igen nagyra becsült Teofilusz,.." Lukács 1:1-3
Lukács írta az Apostolok Cselekedeteit is.
Ezen kívűl Pál apostol azt írta a 2Timóteusz 3:16-ban:"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos." - nos vagy elhiszed ezt, vagy sem!
Ha igen, akkor a teljes Biblia minden könyvét Isten szavaként tekinted. Hanem, akkor bármit belelehet magyarázni! De van értelme?
Bart D. Ehrman amerikai Új Testamentum szakértő, a north carolinai vallástudományi egyetem professzora szerint az Új Testamentum megbízhatatlan.
# 6 Ha ennyire képen vagy légyszíves írj le néhány konkrét példát az összes többi vallásból.
"#6 Ha ennyire képen vagy légyszíves írj le néhány konkrét példát az összes többi vallásból."
Persze, majd idezanzásítom neked a világvallásokat. Sajnos azzal nem lehet mit csinálni ha valaki elolvas egy könyvet aztán kikiáltja, hogy csak és kizárólag az az igaz anélkül, hogy a többit elolvasná. Sajnos úgy tűnik ez minden vallásra igaz. A sajátját bújja éjjel nappal a többit pedig kicsúfolja, kiröhögi, megveti anélkül, hogy amúgy egy betűt olvasott volna róla.
Kedves Kérdező,
Épp 3 hete annak , hogy másvalaki kiírt egy , a tiédhez hasonló kérdést.
A 63 komment némelyike választ adhat a kérdésedre
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
"Persze, majd idezanzásítom neked a világvallásokat. Sajnos azzal nem lehet mit csinálni ha valaki elolvas egy könyvet aztán kikiáltja, hogy csak és kizárólag az az igaz anélkül, hogy a többit elolvasná. Sajnos úgy tűnik ez minden vallásra igaz. A sajátját bújja éjjel nappal a többit pedig kicsúfolja, kiröhögi, megveti anélkül, hogy amúgy egy betűt olvasott volna róla."
De gondolom te az összes világvallás szentkönyvét elolvastad, részletesen át tanulányoztad őket, és arra a következtetésre jutottál, hogy mind ugyan azt mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!