Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek is az utolsó...

Szerintetek is az utolsó időket éljük?

Figyelt kérdés

Akik hisznek Istenben ők hozzájuk szól a kérdésem.

Én is hiszek Istenben. Mit gondoltok arról, hogy az utolsó időket éljük? A biblia szerint nagy járványok leszek, erdőtüzek és földrengések. És ez most többnyire van...

2020. aug. 7. 10:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%

10

"Ez felesleges lenne, hiszen Isten egyértelmű ezzel kapcsolatban, a hamis próféták sorsa a Jelenések könyvében szerepel. Igazságtevésre pedig nincs szükség, az idő maga tett igazságot, hogy mi itt beszélgetünk, ez már rámutatott az igazságra, hogy a felsorolt egyének mind hamis próféták voltak. Hogy világos legyen számodra is, mind a három felsorolt személy egy vagy több konkrét dátumot, rövidebb időszakot adott meg a világ végére vonatkozóan. Mind a három személy jósolgatása alapján már réges-régen be kellett volna ennek következni. Mi vagyunk rá az élő bizonyíték, hogy hamisan szóltak."

Miller a számításaiban tévedett mert azt hitte a szentély a földön van. A próféciák egy részét megértette a másikat nem. Az apostolok akik kutatták a próféciákat egy részüket felismerték de mégis tévedtek mert Millerhez hasonlóan a korabeli közhiedelmet hitték el hogy a Messiás a római iga alól fogja felszabadítani őket! Az apostolok nem jósoltak világvégét de egészen mást vártak mint ami bekövetkezett! Az apostolokat is tévedéseik miatt hamis prófétának tartod? A Szentírás utal Jelenések könyvében arra a csalódásra amely Miller idején bekövetkezett. (Jel. 10 fej.)

Az E. G. White írásai túlmutatnak az 1888-as esztendőn ha elkészült volna valóban Isten népe akkor már lezáródhatott volna az emberi történelem. Az időmeghatározás híve én sem vagyok de a Biblia egyértelműen beszél jelekről Krisztus 2. eljövetelével kapcsolatban!

Az E. White prófétált olyan időkről is ami még nem következett be! Próféciái valójában Biblia magyarázatok és olyan részeket érintenek a Szentírásból aminek teljesedését ma is lehet látni! Már ha valaki akarja de kétlem hogy az te lennél! Az időre hivatkoztál az idő fogja eldönteni de az még folyik...és a végkifejlet még nem következett be!

"Soha az életben nem prófétáltam ilyen értelemben semmit, szóval nehezen sülhetne el visszafelé. Még egy világvége dátumot se jósoltam, ellentétben a megnevezett emberekkel, vagy az itt hozzászólókkal."

Akkor nincs mitől félned gondolom, hacsak nem valóban az igazságnak állsz ellent!

"Viszont a kérdésemre nem kaptam választ, pedig örültem volna neki."

Akkor most kaptál, remélem örülsz neki!

Üdv: Gábor

2020. aug. 8. 00:59
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

1

"Igen, 2000 éve az utolsó időket éljük, azt maga a Szentírás mondja. Hiszen már Pál apostol is a végső időkben élt:

"Mindez előképben történt velük, s a mi okulásunkra írták meg, akik a végső időkben élünk."

Vagy egy másik helyen:

"Sokszor és sokféle módon szólt hajdan Isten az atyákhoz a próféták által, 2ezekben a végső napokban pedig Fia által szólt hozzánk"

Tehát a végső idők Krisztus megtestesülésével kezdődtek."

Nem 2000 éve éljük az utolsó időket (végidőket), csak a zsidó népnek is volt egy - végideje - amelyet a Szentírás párhuzamba állít az emberi történelem végső eseményeivel! A zsidó nép mint nép Jézus elvetésével és megölésével követői üldözésével illetve meggyilkolásával visszautasította Isten kegyelmét a Kr. u. 70-ben bekövetkezett katasztrófa után fogságba került jelentéktelenné, bujdosóvá vált és szétszóródott a világban. Pál még Jeruzsálem pusztulása előtt járt Korinthusban. Jeruzsálem pusztulása és a hozzá vezető események (úgymint az igazság általános elvetése és Isten kegyelmének visszautasítása) előképei az emberi történelem végső eseményeinek!

2020. aug. 8. 10:54
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

"Akkor nincs mitől félned gondolom, hacsak nem valóban az igazságnak állsz ellent!"

Mivel a felsorolt hamis próféták jóslatai egytől egyig hamisnak bizonyultak, ezért nehezen tudnék az igazságnak ellent állni. A hamis próféta White asszony is elég konkrétan meghatározta, hogy mikor történik a világ vége, nem jött be neki.

Az apostolokat ne hasonlítsd hozzá, mert ők bár hamar várták Krisztust, még sem adtak meg dátumokat ehhez. Más valaminek a közeli jövetelében reménykedni és más ezzel kapcsolatban hamis, istentelen jóslatokba bocsátkozni.

Egyébként a hamis próféta Miller és White asszony védésével elárultad magad, mert eddig hiába kérdeztem, hogy melyik szektához tartozol, így már elég világos lett. Nem véletlenül soroltam pont őket. Érdekes, hogy Russelt nem vetted védelmedbe, pedig ő is pont azt csinálta, mint a másik kettő.

"Miller a számításaiban tévedett"

Ha csak Isten tudja a napját, akkor hogy lehetne kiszámolni egyáltalán?

2020. aug. 8. 15:30
 14/18 anonim ***** válasza:
22%

13

"Mivel a felsorolt hamis próféták jóslatai egytől egyig hamisnak bizonyultak, ezért nehezen tudnék az igazságnak ellent állni. A hamis próféta White asszony is elég konkrétan meghatározta, hogy mikor történik a világ vége, nem jött be neki."

Millerrel kapcsolatban elmondtam a véleményemet és az az eset mivel a Szentírásban is előre megvolt írva az ő tévedése mégis amellett szól hogy Isten embere volt de tévedett. Isten megengedte ezt a tévedést és ez akkor sok ember hitét megpróbálta. Voltak akik minden odáig elért eredményt elvetettek, mások pedig kutatni kezdték a tévedés okát és amit viszont odáig helyesen értettek meg azokat meg akarták tartani. Isten jónak látta minden korban hogy megpróbáltatásokon keresztül és nehézségeken keresztül vezesse a népét! Ez mind a mai napig így van! Azok akik átélték Miller korában ezt a csalódást de mégsem adtak fel mindent, kijavítva Miller tévedését tovább kellett haladniuk, új küldetést kaptak Istentől (Jel. 10, 10).

"A hamis próféta White asszony is elég konkrétan meghatározta, hogy mikor történik a világ vége, nem jött be neki."

Nem tudom egyébként hogy te itt mire gondolsz az 1888-as üzenetre?

Arra hogy vége lehetett volna már a világnak? Kánaánba Izrael is bemehetett volna korábban de hitetlenség miatt nem ment be csak 40 év műlva! A nagy küzdelem című könyv amelyet E. G. White írt nem számol be konkrét időpontról a világvégét illetően olyan eseményeket is rögzít a Szentírás alapján amelyek még nem történtek meg. Az idő még tart a végkifejlet egyre közelít amikor azok meglesznek akkor majd nyilvánvaló lesz hogy igazak e vagy sem! Ugyanakkor persze egy részét már ma is lehet látni! Elismerem tehát Miller tévedését de hamis prófétának nem tartom, E. G. White-ot sem. Az üzenetén van a hangsúly nem annyira a személyén. A Szentíráshoz való hozzáállása a fő műveiből megismerhető!

"Az apostolokat ne hasonlítsd hozzá, mert ők bár hamar várták Krisztust, még sem adtak meg dátumokat ehhez. Más valaminek a közeli jövetelében reménykedni és más ezzel kapcsolatban hamis, istentelen jóslatokba bocsátkozni."

Igen én is azt írtam hogy dátumokat nem adtak meg de abban hittek ami nem következett be és ezen az alapon nagyon is összehasonlítható Millerrel mert ők is egy közhiedelem miatt tévedtek! Ezért abban hittek ami nem következett be! Teljesen igazad van abban hogy a hamis jóslat helytelen! Csakhogy az hogy a zsidó nép azt várta hogy a Messiás fogja őket megszabadítani a római iga alól legalább olyan hamis jóslatnak és elképzelésnek bizonyult!

"Egyébként a hamis próféta Miller és White asszony védésével elárultad magad, mert eddig hiába kérdeztem, hogy melyik szektához tartozol, így már elég világos lett. Nem véletlenül soroltam pont őket. Érdekes, hogy Russelt nem vetted védelmedbe, pedig ő is pont azt csinálta, mint a másik kettő."

Én eddig sem takargattam hogy adventista vagyok már korábban is írtam róla itt a gyakorin! Viszont nem szoktam kiszolgálni azokat akik vallásfelekezeti alapon akarnak valamit megítélni! Mert az nem igazságos! Ha te azt hiszed hogy az üdvösséghez elég egy nagy egyház tagjának lenni akkor te nagyon tévedsz! Azok szoktak általában szektázgatni másokat akik egy üdvözítő egyházban hisznek! Nos olyan meg nincs! Az adventista sem az! Ilyen egyház ugyanis nem létezik!

Csak Krisztus tud üdvözíteni bárkit is! Nem mellesleg az őskeresztényeket is kezdetben szektának tartották! A történelem folyamán sok keresztény volt akiket a hatalmi egyház üldözött és meggyilkolt! Azt hiszem nagy meglepetés lesz az ítéletkor hogy Isten kiket vall majd magáénak!

Russelt nem vettem védelembe mert nem tudom kire gondolsz és nem ismerem.

"Miller a számításaiban tévedett"

"Ha csak Isten tudja a napját, akkor hogy lehetne kiszámolni egyáltalán?"

Nem lehet pontosan kiszámolni és szerintem nem is kell. Korábban is ezt írtam:

"Az időmeghatározás híve én sem vagyok de a Biblia egyértelműen beszél jelekről Krisztus 2. eljövetelével kapcsolatban!"

Ugyanakkor ahogy mondtam is az idők jeleire viszont figyelni kell!

2020. aug. 8. 18:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Már 2015 óta az utolsó időket éljük.
2020. aug. 10. 17:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Miért 2015? :)
2020. aug. 10. 17:54
 17/18 anonim válasza:
0%
Szerintem ez lesz a világ vége,ezen meg sem lepődök a hamis isten elvárja hogy mindenki őt szolgálja,mindenki úgy éljen ahogy ő kéri,de ha mi kérünk valamit semmit se kapunk,undoritó mocsok az isten,szívemből gyűlölöm,a sátán egyszer sem hozott szenvedést,mégis ő a gonosz 🤦🏼‍♂️
2020. aug. 31. 17:08
 18/18 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, hát a sátán igen jól csinálja: elhiteti, hogy Isten a felelős mindenért, közben ő meg jól elbújik, s röhög, hogy sokerült téged átvernie, s a csapdájába rohansz. Isten a szeretet, aki a Fiát adra, hogy újra megnyíljon a menny, hogy örök életed legyen, nem értelek...
2020. aug. 31. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!