Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek is az utolsó...

Szerintetek is az utolsó időket éljük?

Figyelt kérdés

Akik hisznek Istenben ők hozzájuk szól a kérdésem.

Én is hiszek Istenben. Mit gondoltok arról, hogy az utolsó időket éljük? A biblia szerint nagy járványok leszek, erdőtüzek és földrengések. És ez most többnyire van...

2020. aug. 7. 10:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

Igen, 2000 éve az utolsó időket éljük, azt maga a Szentírás mondja. Hiszen már Pál apostol is a végső időkben élt:

"Mindez előképben történt velük, s a mi okulásunkra írták meg, akik a végső időkben élünk."

Vagy egy másik helyen:

"Sokszor és sokféle módon szólt hajdan Isten az atyákhoz a próféták által, 2ezekben a végső napokban pedig Fia által szólt hozzánk"

Tehát a végső idők Krisztus megtestesülésével kezdődtek.

2020. aug. 7. 10:45
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem hiszek Istenben, akkor én nem is válaszolhatok? És igen, az utolsó időket éljük, csak ezt nem Isten hozta ránk, hanem az emberiség saját magára.
2020. aug. 7. 11:31
 3/18 anonim ***** válasza:
82%

Igen. Isten szava igazságot tartalmaz nem hazugságot.

Jézus a Bibliát igazságnak nevezte:(János 17:17) . . .A te szavad igazság.

2020. aug. 7. 13:10
 4/18 A kérdező kommentje:
Ateisták ne írjanak.
2020. aug. 7. 15:02
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem igen, nagyon úgy tűnik, szerinfem 2020 sorsfordító volt/lesz... Kivánxsi leszek erre az évtizedre, mert sztem gyökeresen más lesz, bármelyik, mint amennyit az emberiség átélt...
2020. aug. 7. 16:00
 6/18 KZitus ***** válasza:
50%

Szia

Miért?, miből gondolod azt, hogy utolsó időket éljük? Az eseményekből amelyek történnek ma a világban? A bibliai jövendölések nagy része valóban napjainkban teljesednek. Azok, amelyekről Krisztus beszélt a tanítványainak a Máté 24 fejezetében, egy része beteljesedett a zsidó rendszeren, amikor i.sz 70-ben lerombolták a jeruzsálemi templomot. Ettől az időtől véget ért a zsidó vallásgyakorlat, mivel a templom szerves része volt a Törvény betartásának, mint helyszín. Itt mutatták be (többek között) az állatáldozatokat is, amit már nem tehettek meg a templom nélkül.

De a Krisztus által mondott jelek nagy része ma teljesedik, pl. a 14. versben írottak is.

Ha részletesebben érdekel, akkor itt olvashatsz róla bővebben: [link]

2020. aug. 7. 18:31
 7/18 anonim ***** válasza:
73%

Igen az utolsó időket éljük és a bekövetkező események még nagyon sok embert meg fognak lepni! Előreláthatólag az emberek többsége úgy gondolja (mit sem törődve a jelekkel) hogy a földi élet és jólét még hosszú ideig biztososított de Isten egy ponton elmetszi a történelem fonalát: "Mert a dolgot bevégezi és rövidre metszi igazságban; mivel rövidesen végez az Úr a földön." Róm. 9,28

Üdv: Gábor

2020. aug. 7. 19:37
 8/18 anonim ***** válasza:
56%

"Szerintem igen, nagyon úgy tűnik, szerinfem 2020 sorsfordító volt/lesz..."

"Igen az utolsó időket éljük és a bekövetkező események még nagyon sok embert meg fognak lepni!"

Csak kíváncsiságból, ha ezek a nagy dolgok még sem következnek be mostanában, akokr ezek kijelentőit nevezhetjük hamis prófétáknak? Ezekkel hamis próféta elődeik nyomdokába lépnek, mint Miller, Russel, E G White asszony, stb...? Ezek a hamis próféták is mind azt várták, hogy éveken, esetleg néhány évtizeden belül itt a vég, s lám egyiknek se lett igaza, jóslataik hamisak voltak, hamisságuk leleplezte őket, hogy nem Istentől valók.

2020. aug. 7. 20:32
 9/18 anonim ***** válasza:
21%

8

"Csak kíváncsiságból, ha ezek a nagy dolgok még sem következnek be mostanában, akokr ezek kijelentőit nevezhetjük hamis prófétáknak? Ezekkel hamis próféta elődeik nyomdokába lépnek, mint Miller, Russel, E G White asszony, stb...? Ezek a hamis próféták is mind azt várták, hogy éveken, esetleg néhány évtizeden belül itt a vég, s lám egyiknek se lett igaza, jóslataik hamisak voltak, hamisságuk leleplezte őket, hogy nem Istentől valók."

Tárd Isten elé a csodálatos kéréseidet kérd hogy tegyen igazságot közted és azok között akiket te hamis prófétának tartasz! Ne aggódj csak akkor sül el visszafelé ha esetleg te vagy az! De hát ilyen biztos nem lehet...

Üdv: Gábor

2020. aug. 7. 22:34
 10/18 anonim ***** válasza:
56%

"Tárd Isten elé a csodálatos kéréseidet kérd hogy tegyen igazságot közted és azok között akiket te hamis prófétának tartasz!"

Ez felesleges lenne, hiszen Isten egyértelmű ezzel kapcsolatban, a hamis próféták sorsa a Jelenések könyvében szerepel. Igazságtevésre pedig nincs szükség, az idő maga tett igazságot, hogy mi itt beszélgetünk, ez már rámutatott az igazságra, hogy a felsorolt egyének mind hamis próféták voltak. Hogy világos legyen számodra is, mind a három felsorolt személy egy vagy több konkrét dátumot, rövidebb időszakot adott meg a világ végére vonatkozóan. Mind a három személy jósolgatása alapján már réges-régen be kellett volna ennek következni. Mi vagyunk rá az élő bizonyíték, hogy hamisan szóltak.

"Ne aggódj csak akkor sül el visszafelé ha esetleg te vagy az!"

Soha az életben nem prófétáltam ilyen értelemben semmit, szóval nehezen sülhetne el visszafelé. Még egy világvége dátumot se jósoltam, ellentétben a megnevezett emberekkel, vagy az itt hozzászólókkal.

Viszont a kérdésemre nem kaptam választ, pedig örültem volna neki.

2020. aug. 7. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!