A Hit gyülekezetéről szeretnék kérdezni. Mit tudtok róluk?
Mik a hitelveik?
Miben különböznek a többi felekezettől?
Mit érdemes tudni róluk?
Utálkozó, szidalmazó hozzászólásaitokat inkább tartsátok magatokban. Objektív tények érdekelnek. Köszönöm!
Ennek mi köze a kérdéshez? Csak kíváncsiságból, mert láthatóan nm erről szól. Vagy neked mindegy, csak gyalázkodni tudj?
Na látod kérdező, #19-es a hitgyüli igazi arca. Menekülni kell onnan minden igaz embernek, mint 70-ben Jeruzsálemből a keresztényeknek, hogy túléljék a pusztulást.
Kedves #21!
Valóban nem az eredeti kérdésre válaszolt. Viszont a #15 kérte, hogy mondjunk példákat a pozitív, mégis szektának nevezett csoportokra.
Ránéztem Wikipédián, és megnéztem az alapelveiket. Első közülük: "A Biblia Isten igéje, és szó szerint értendő!"
Én katolikus vagyok (tudom, fúúúj), és ez az "értelmezd szó szerint a Bibliát" tilos, és hatalamas tévedés!
Kérted, hogy utlákozó, szidalmazó kommenteket mellőzzük.
Nem is annak szánom! Csak sajnos az a tapasztalatom, hogy pont a Hit Gyülekezetének tagjai azok, akik minden más vallást hát, "hamisnak" tartanak, pedig valljuk be, a kereszténység több ezer éves, a Gyülekezet meg 40.
24 Ha valaki hivőként nem jutott el oda, hogy a 10 parancsolatot megtartja, az menjen vissza az alapokhoz és kezdje elölről.
II.Mózes:
Mózes II. könyve 20. rész
1.
És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2.
Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3.
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6.
De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.
Ha a 8. parancsolatra gondolsz, én nem hazudtam. Ezt saját, személyes tapasztalatból mondom, nem általánosítok, hogy a Hit Gyülekezetében mindenki ilyen, egyáltalán.
Amúgy meg: inkább hagyjuk a 10 parancsolatot. Te még sosem szegted meg?
Sosem hazudtál; sosem voltál tiszteletlen apukáddal, anyukáddal; sosem kívántad meg más tulajdonát (jaj, de jó neki pl.); sosem mondtad ki hiába az Úr nevét?
A bűnösöket először ne másban, hanem saját magunkban keressük! Egyébként legfőképp itt neked az fájt ebben a kommentben, hogy rá mertem világítani egy dologra a Gyülekezettel kapcsolatban, amivel kapásból nem értek egyet. Tipikus támadó jellegű komment azoktól, akik nem katolikusok. Nagyon sokszor tapasztaltam a katolicizmus elleni hadjáratot. Csak nem értem: miért? Visszafelé ez nem működik.
26 Első parancsolat. Amit belinkeltem.
Ne beszélj mellé.
27 Én is bűnös voltam,mint mindenki aki Ádámtól származik, de megtértem és igyekszem javítani folyamatosan magam.
De a 10 parancsolat alap egy keresztény életében.
Nem beszélek félre. Akkor szerinted mindenki, aki katolikus bálványimádó, eretnek, aki megtagadja Isten 1. parancsát?
Tévedsz: még mindig bűnös vagy. Akárcsak én. És mindenki más. Na, ez is eretnekség akkor, és ezt is tudnia kell minden kereszténynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!