Relativ.
Akik kitartottak addig a napig a helytelenségükben, és nem változtattak, és nem hozták összhangba az életüket Isten erkölcsi mértékével, és a tizsta imádattal, azokra nem vonatkozik a kegyelem.
Már most törekedni kell, mert Jézus a Szemléltetésében szűk kapuról beszél, amin bekell menni, vagy is nem besétál valaki egy nyitott ajtón, hanem küzd a szük nyilással, hogy beférjen.
Ezeket a verseket itt hagyom, csak úgy, hogy megtörje a jehovista hazugságot:
Nincsen azért most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak,
Róma 8:1
Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében.
János 3:18
Csak akkor veszíted el, ha te döntesz úgy, de a Biblia világos.
7
(Jakab 2:17) 17 Ugyanígy a hit is, ha nincsenek cselekedetei, halott önmagában.
(Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az megmenekül.
(1Péter 4:18) 18 „És ha az igazságos nehezen részesül megmentésben, mi történik majd az istentelennel és a bűnössel?”
Sajnos nagyon figyelmen kivül hagyod ezeket.
Aki elfogadta a megváltót, az még nem örökre van megmentve, kikell tartania. Jézus elfogadni, vagy a nevében tevékenykedni, Maga Jézus szerint sem jelent semmit.
Ezért javaslom, hogy ne felületesen beszélj, hanem vedd figyelembe a Teljes irást.
9.
"De, örökre van megmentve, addig, ameddig ő azt mondja, hogy Jézusé,"
Valóban?
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Jézus elmondása alapján semmit nem jelent Jézust vallani, vagy a nevében ténykedni. akkor valaki nem mond igazat. Vagy TE, vagy Jézus....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!