Ha biztosan tudnád, hogy nem lenne következménye, akkor követnél el bűncselekményt?
Miért igen, vagy miért nem?
Ha igen, akkor mit?
Hát én bizony követtem el bűnt, és nem voltam biztos abban, hogy lesz következménye vagy sem, és nem is nagyon törődtem vele. Az egyetlen mentségem csak az hogy nem láttam eléggé tisztán, hogy bűn az amit teszek vagy sem.
De most, hogy ilyen konkrétan kérdezed, természetesen azt mondom, hogy nem követném el.
És most „az vesse rám az első követ...”
Van különbség bűn és bűncselekmény között. Bizonyos földi rendszerek bűncselekményként kezelnek erkölcsileg nek kifogásolható vagy épp helyes cselekedetet is. Attól az még nem lesz bűn.
De ha Raszkolnyikov esetéhez való hasonlatosságot kérded, szeretném azt hinni, hogy nem tennék ilyet. Azért nem mondom biztosra, mert minden ember hibázhat. Péter is esküdözött, hogy ő bizony sosem tagadná meg Jézust, aztán mégis megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!