Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sok Hèber nevet nem vonnak...

Sok Hèber nevet nem vonnak kètsègbe egyesek így Sárát,Ábrahámot,Dánielt,Jákobot,Jèzust stb.De ezzel szembe Jehova nevèt mièrt?

Figyelt kérdés

2020. aug. 1. 10:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%

"Úgy èrtem,hogy a règi Hèberben JHVH ès azután=Jehova."

Nem. Isten soha nem mondta, hogy őt jehovázni kell. Ez egy kitalált szó és nem Isten neve. A tetragrammaton pedig nem azonos a jehova szóval.

2020. aug. 1. 12:47
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Mert fogalmunk sincs eredetileg hogyan ejtették ki.
2020. aug. 1. 13:18
 13/20 szp72 ***** válasza:
100%

Egyetértek veled kérdező, Istent szikrát nem érdekli, hogy miként ejtik ki a nevét. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy Jehova vagy Jahve, ahogy Jézus, Jesua vagy az angol Dzsízösz kiejtés is teljesen lényegtelen, ez pusztán csak szokás és hagyomány kérdése.

De mivel teljesen mindegy a kiejtés, ezért éppenséggel akár Úrnak is ejtheted. Istent ez sem fogja zavarni, feltéve persze ha egyébként az Úr szó alatt ugyanarra a személyre gondolunk, mint akit a Biblia JHVH-nak ír.

2020. aug. 1. 21:54
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Mert próféia szól arról, hogy elakarják majd némelyek feledtetni Isten személyes nevét."

Tényleg van ilyen prófécia? Nem inkább csak belemagyarázás az egész?

- Tudod kik kezdték el elfelejtetni Isten nevét?

- A zsidók! Ugyan is nem ejtették babonaságból ,innét ered ez az egész.

Egyébként pedig nem arról van szó hogy sokan elakarnák felejtetni Isten nevét.

Arról van szó amit már írtak is. Hogy pontatlan ismeret alapján összevontak két szót és ebből lett a Jehova. Ezt a szót csak és kizárólag fordításokban fogod megtalálni mivel pont Biblia fordítók alkották meg.

- Tehát ez egy emberi alkotás és biztos vagyok benne hogy Isten nem olyan nevet választ magának amit emberek találtak ki ,ráadásul hiányos ismeretre alapozva!

"Ha Isten nem akarná, hogy ismerjük és használjuk a nevét, akkor nem iratta volna le, és nem kérné Jézus az Atyja nevének megszentelését, amikor a név megszentelésére buzditotta a tanitványait."

Egy nevet nem azzal szentelsz meg hogy használod. Jézus sem azzal szentelte meg Isten nevét hogy használta.

Mivel szentelte meg a nevét? Tudod-e vajon?

Ha nem akkor elmagyarázom neked hogy pontosan tudjad és ne terjesz hamis információkat!

"Amikor valakinek kérdőre vonják a személyét, abban a személy Neve is érintve van, mert azzal azonositható."

Ha hiszel abban hogy egy teremtő Isten van akkor az is név hogy Isten. Mivel csak egy van belőle és másra nem használod így egyedivé teszi.

- És még egy kis adalék. Nem egy olyan személy van a Bibliában akik nem ismerték Isten nevét. Ezt mivel magyarázod?

2020. aug. 2. 09:09
 15/20 A kérdező kommentje:

"Ha hiszel abban hogy egy teremtő Isten van akkor az is nèv,hogy Isten"

Ekkora baromság nincs.

A földőn volt/van több mint tízmillió hamis isten ès mindeniknek neve van.

Ès akkor imádkozol istenhez, melyikhez?

A hamis istenek neked ki èrdemeltèk a neveket,de a Teremtő nem èrdemli meg azt az egy nevet,amit ő szerzett magának.

"Akkor az is nèv,hogy Isten"

Isten neked nèv vagy cím.Csak úgy kèrdezem,amúgy tudod jól.

A cèlod tagadni az Atya nevèt.

Micsoda beteges csavar?Min keresztül külöbözteted meg a sok isten nèv közül a teremtőt,ha nem mondod a nevèt.Külömben neked mindegy melyikhez imádkozol.

Malakiás.1:6."A fiú tiszteli az apját,a szolga is az urát.Ha tehát èn Atya vagyok,hol a nekem járó tisztelet?Ha úr vagyok hol a nekem járó fèlelem?-Kèrdezi a seregek Jehovája tőletek,ti papok,akik megvetitek a nevemet.

Ès ti ezt kèrdezitek:Hogyan vetjük meg a nevedet.

2020. aug. 2. 13:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkora butaság amiket mondasz, hogy a fal adja a másikat.

Hagyjuk. Trollkodásban nem veszek részt.

2020. aug. 2. 13:25
 17/20 szp72 ***** válasza:
100%

Minden név, amit névként használunk.

"Öltözetén a csípő körül ez a név volt felírva: Királyok Királya és Urak Ura." (Jel 19,16)

@ "Micsoda beteges csavar?Min keresztül külöbözteted meg a sok isten nèv közül a teremtőt,ha nem mondod a nevèt.Külömben neked mindegy melyikhez imádkozol."

Ha az Isten szó alatt az egyetlen létező igaz teremtő Istenre gondolsz, akkor nem szükséges más név az azonosításra, mert Isten tudja, hogy kire gondolsz. Ha pedig te magad nem tudod, hogy melyik istenre gondolsz ima közben, az tényleg betegség, méghozzá súlyos.

@ "Ès ti ezt kèrdezitek:Hogyan vetjük meg a nevedet."

Én nem vetem meg Isten egyik nevét sem, de valóban nem minden nevét használom egyforma gyakorisággal. A Jehova nevet valóban nem sokat használom, ahogy Jézus sem.

2020. aug. 2. 13:40
 18/20 A kérdező kommentje:

17.Mostanig egyrèszèt hittem amit írtál,de vissza kell vonjam az egészet ami a szp72.alatt van irva.

Mièrt?

Azèrt mert a Jelenèsek.19:16 Jèzusra utal ès az egèsz bejegyzèsed pontatl.Igy nem kèrek a válaszodbol.Továbbá a Teremtő nevèt úgy kèrdőjelezed meg,hogy más hamis istenek nevèt nem,pedig azt emberek adtak nekik.

2020. aug. 2. 15:07
 19/20 szp72 ***** válasza:
100%

@ "Azèrt mert a Jelenèsek.19:16 Jèzusra utal"

Természetesen Jézusra utal. De én csak azért idéztem, hogy lássad, hogy például a király vagy úr szavak, amelyek eredendően címek, azok is lehetnek nevek, ha annak használjuk. Márpedig akkor nevek, hiszen maga a Biblia nevezi annak. Ha Jézusnak a neve lehet Királyok Királya, akkor Isten neve is lehet Isten.

@ "Továbbá a Teremtő nevèt úgy kèrdőjelezed meg,"

Valamit nagyon félre értettél. Én nem kérdőjeleztem meg Isten semelyik nevét.

@ "Igy nem kèrek a válaszodbol."

Szomorúvá tettél, de hátha más azért értékeli.

2020. aug. 2. 15:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Ekkora baromság nincs. A földőn volt/van több mint tízmillió hamis isten ès mindeniknek neve van."

Hát de még is van úgy néz ki! Olvasd már el még egyszer hogy mit is írtam és értelmezd azt amit írtam! Gondolkozz el azon hogy hogyan is fogalmaztam én meg íz írásomat!

És egy kis Biblia óra!

Ábrám Ur városából származott. Mezopotámiai ez a város. Ha azt írom hogy babiloni vallás akkor gondolom van némi elképzelésed arról hogy ez mit jelent!

Tehát erről a területről vándorolt el Ábrahám! És még is mit olvashatunk róla a Bibliában?

2Mózes 6:3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes.

- Nem ismerte Isten nevét. Sem Ábrahám sem Izsák sem Jákob! Na vajon mit mondtak ha megkérdezték tőlük ki az Istenük?

"Ès akkor imádkozol istenhez, melyikhez?"

Szerinted ez a három ember kihez imádkozott ha nem ismerték a nevét?

"A hamis istenek neked ki èrdemeltèk a neveket,de a Teremtő nem èrdemli meg azt az egy nevet,amit ő szerzett magának."

Az nem név hogy Jehova. Az egy emberi hiba! Egyébként meg Isten nem gondoskodott arról hogy fent maradjon a neve! Hiszen csak 4 betűt ismerünk a nevéből! Ez a 4 betű ez biztos ,JHVH!

Tudod érdekes módon a külföldiek igyekeznek megtanítani azt hogy hogyan kell kiejteni a nevüket!

"Micsoda beteges csavar?Min keresztül külöbözteted meg a sok isten nèv közül a teremtőt,ha nem mondod a nevèt.Külömben neked mindegy melyikhez imádkozol."

Látom igen csak hiányos a Biblia ismereted. Úgy ahogyan azt Jézus Krisztus tanította a tanítványainak.

Megtalálod az adott részt a Bibliában vagy segítség kell hozzá? Szívesen segítek amennyiben szükséges ,barátom!

"Malakiás.1:6."A fiú tiszteli az apját,a szolga is az urát.Ha tehát èn Atya vagyok,hol a nekem járó tisztelet?Ha úr vagyok hol a nekem járó fèlelem?-Kèrdezi a seregek Jehovája tőletek,ti papok,akik megvetitek a nevemet.

Ès ti ezt kèrdezitek:Hogyan vetjük meg a nevedet."

Nem vagyok pap és nem szoktam égőáldozatot bemutatni Istennek!

Jézus Krisztus bemutatta a tökéletes áldozatot amelyet elvárt Isten. Az égőáldozatok erre nem voltak képesek!

2020. aug. 2. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!