Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jób,kinek a kezèben volt?

Jób,kinek a kezèben volt?

Figyelt kérdés

Jób.2:6,7."Jehova erre így szólt Sátánhoz:A kezedbe van.De az èletèt nem veheted el"!

7"Igy aztán Sátán elment Jehova színe elől,ès tetőtől talpig fájdalmas kelèssel sújtotta Jóbot".

Amint látjuk Sátán kikèrte Jóbot Istentől.

Mègis akkor Sátánnak mennyi joga van a föld fölött?

2020. júl. 25. 21:15
1 2
 1/12 anonim válasza:
95%
Ez valami szektás Biblia? Jehovás?
2020. júl. 25. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:

De jó, hogy Jób-ot hoztad, mindjárt nézem is, de addig is a kedvenc mondatom belőle:

Jób 19,25

Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.

2020. júl. 25. 21:21
 3/12 anonim ***** válasza:
6%

Jób 1-

6. Lőn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt; és eljöve a Sátán is közöttök.

7. És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet.

8. És monda az Úr a Sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő, és bűngyűlölő.

9. Felele pedig az Úrnak a Sátán, és monda: Avagy ok nélkül féli-é Jób az Istent?

10. Nem te vetted-é körül őt magát, házát és mindenét, a mije van? Keze munkáját megáldottad, marhája igen elszaporodott e földön.

11. De bocsássad csak rá a te kezedet, verd meg mindazt, a mi az övé, avagy nem átkoz-é meg szemtől-szembe téged?!

12. Az Úr pedig monda a Sátánnak: Ímé, mindazt, a mije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyujtsd ki kezedet. És kiméne a Sátán az Úr elől.

*Mègis akkor Sátánnak mennyi joga van a föld fölött?

Ő uralkodik jelenleg a földön.

Főhadiszállása Európa, azon belül is Berlin és mindig is Berlinben volt a központja.

2020. júl. 25. 21:24
 4/12 anonim ***** válasza:
8%

A Brandenburgi kapu is önmagáért beszél, ha figyelemmel kíséri az ember a szobrokat melyek rajta vannak.

Hitler is innen indult.

2020. júl. 25. 21:25
 5/12 A kérdező kommentje:

1."Ez valami szektás biblia"

Nem!Ez az UVF Biblia.

2020. júl. 25. 21:30
 6/12 anonim ***** válasza:
17%

1 Ez pedig Károli

3-as voltam

2020. júl. 25. 21:31
 7/12 Mojjo ***** válasza:
96%
@5: Azaz szektás Biblia.
2020. júl. 26. 01:21
 8/12 qkker1 ***** válasza:
94%

"Ez valami szektás Biblia? Jehovás?"

Mi más lenne, mint az

új világ ferdítés!

A kérdésből is látszik, hogy tanú a kérdező.

2020. júl. 26. 08:55
 9/12 anonim ***** válasza:
17%
8. Mi a problémád? És mi van ha tanú? Mi van, ha az Új világ fordítás ez? Talán itt Jób nem egy kelésekkel súlytotta ember, hanem egy Pokemon karakter? Túl nagy a gyűlölködés, ahogy veszem észre.
2020. júl. 26. 22:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Nos az van ha az Ú.V.F. használod hogy olyan dolgokat lehet magyarázni ami az Őrtorony szervezet tanításait igyekszik támogatni és ez a fordítás pont azért készült.

Máskülönben nem lett volna rá szükség mert előbb jelentek meg olyan fordítások amelyeket már modernebb nyelvezettel készítettek el. És ezt az érvet szokták felhozni. De aki utána néz az nagyon jól tudja hogy ez nem állja meg a helyét.

2020. júl. 30. 23:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!