Lehet sok mindent mondani a cigányságra de az biztos, hogy ők vallásosabbak mint a magyarok?
A cigányságot lehet szeretni és nem szeretni de azt mindenképp érdemes megemlíteni, hogy nagy mértékben vallásos, istenfélő, keresztény emberek, míg a magyarság körében sokkal kisebb ez az arány. Tisztelet persze a kivételnek. Ha megnézzük akkor elmondható, hogy a magyar társdalom általában véve inkább ateista és nem tartja fontosnak a kereszténységet, nem gyakorolja a vallását. A magyar társadalom elöregedik, nem vállalnak gyermeket, hanem inkább hedonista életmódot élnek és csak az élvezetek hajszolása a fontos nekik meg az anyagi javak. A fogyasztói társadalom is felemésztette a magyarságot és csak a pénz, a karrier érdekli az embereket. Még egyszer mondom, hogy nem az összes magyarra gondolok! A cigányság konzervatív, hagyományőrző életvitelt folytatnak. Tisztelik a kereszténységet, a házaikban Jézust és a Szűz Anyát ábrázoló képek vannak, kereszteket hordanak, mernek gyermeket vállalni stb.
Ti hogyan látjátok ezt?
Általánosságban beszélek, tudom hogy vannak kivételek:
Ez inkább csak kirakat. Nagyon babonásak, mintsem keresztények, főleg a szegényebb rétegek. Általában azt hiszik, segít, ha valaki rózsafüzért hord a nyakában meg kereszteket, illetve alvás közben Szűz Mária figyeli őket. Ez hozza a"jó szerencsét" és elüldözi a "prikézsiát"... Tehát nem meggyőződésből keresztények, hanem a saját babonás hitvilágukat kívánják megerősíteni ezekkel, főleg tárgyi jelképekkel, néhanapján templomba járással, miközben a többségük életformájában nem látszik semmiféle igyekezet a keresztényi mivolt megtartására. Nem attól lesz valaki jó keresztény, hogy a szoba falán a létező összes szent ki van akasztva, és aranykereszteket hord a nyakába, hanem attól, hogy valóban olyan életmódot folytat, és abba nem tartozik bele, hogy hordjon kereszteket, legyen otthon minimum 5 Biblia, és vállaljon legalább 8 gyereket, miközben az adócsalás, bűncselekmények elkövetése, tisztességtelen élet és börtönviseltség inkább érdem, mintsem elrettentő példa.
A gyerekvállalásról pedig annyit, hogy a fejlett nyugati társadalmakban kollektíven megfigyelhető a népesség elöregedése, és az egész világ erre tart, nem tudom tanultál-e a népesedési korszakokról, a folyamatábráról. A gyarmatosítás miatt, a fejlődésben visszamaradt országokban, a szegényebb, leszakadóbb néprétegekben (mint a cigányság is), és/vagy az erős vallásosság/babonásság miatti nyomásgyakorlás miatt sokkal elterjedtebb, a gyerekvállalás, akár nagy számú is. A kilátástalan helyzetben, igazából mindegy, hogy egy gyereket nem tudnak eltartani, nevelni, iskolába járatni stb, vagy 20-at...
Ui: Nem minősítettem senkit, és nem is mondtam azt, hogy minden roma ilyen, mielőtt még sivalkodás lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!