Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet sok mindent mondani a...

Lehet sok mindent mondani a cigányságra de az biztos, hogy ők vallásosabbak mint a magyarok?

Figyelt kérdés

A cigányságot lehet szeretni és nem szeretni de azt mindenképp érdemes megemlíteni, hogy nagy mértékben vallásos, istenfélő, keresztény emberek, míg a magyarság körében sokkal kisebb ez az arány. Tisztelet persze a kivételnek. Ha megnézzük akkor elmondható, hogy a magyar társdalom általában véve inkább ateista és nem tartja fontosnak a kereszténységet, nem gyakorolja a vallását. A magyar társadalom elöregedik, nem vállalnak gyermeket, hanem inkább hedonista életmódot élnek és csak az élvezetek hajszolása a fontos nekik meg az anyagi javak. A fogyasztói társadalom is felemésztette a magyarságot és csak a pénz, a karrier érdekli az embereket. Még egyszer mondom, hogy nem az összes magyarra gondolok! A cigányság konzervatív, hagyományőrző életvitelt folytatnak. Tisztelik a kereszténységet, a házaikban Jézust és a Szűz Anyát ábrázoló képek vannak, kereszteket hordanak, mernek gyermeket vállalni stb.

Ti hogyan látjátok ezt?

2020. júl. 31. 18:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem kell messzire menni, ugye Orbán Viktorban van vonó, hogy finoman fogalmazzak. És nagyon vallásos, kolostorban "lakik", misére jár. De ennek az embernek ugye minden szava hazugság. És ki még ilyen? A hazugság atyjáé ahogy a Biblia írja, vagyis az Antikrisztus. És a Sátán is ismeri jól a Bibliát.
2020. aug. 1. 11:59
 22/27 anonim ***** válasza:
Az benne van a Bibliában, hogy az ősfelmenőik miatt megáldotta az Isten őket, hogy az a nemzetség nem fog kihalni amiért alázatosak voltak az atyáikhoz. Még ha jól tudom Mózes felesége is abba a "roma" nemzetségbe tartozott csak még jóval az áldás előtt
2020. aug. 1. 12:50
 23/27 anonim ***** válasza:
Inkább babonából hisznek. A cigánypasztoráció pont az a terület, ami megpróbálja a cigányságot kiemelni a babona-szintű hitből és valódi, Istenben gyökerező, szeretet alapú (és ne félelem-alapú) hitük legyen. Mert a babonaságot a félelem táplálja. Az Istenhitet a szeretet.
2020. aug. 1. 13:15
 24/27 anonim válasza:
A keresztény hitet? Kiírtani mindenkit!!34
2020. aug. 1. 16:22
 25/27 anonim ***** válasza:
A keresztnyakláncot csak divatból hordják. Egyébként a cigányokra jellemző szokások teljesen szembemennek a keresztény elvekkel.
2020. aug. 1. 20:14
 26/27 anonim ***** válasza:

Általánosságban beszélek, tudom hogy vannak kivételek:

Ez inkább csak kirakat. Nagyon babonásak, mintsem keresztények, főleg a szegényebb rétegek. Általában azt hiszik, segít, ha valaki rózsafüzért hord a nyakában meg kereszteket, illetve alvás közben Szűz Mária figyeli őket. Ez hozza a"jó szerencsét" és elüldözi a "prikézsiát"... Tehát nem meggyőződésből keresztények, hanem a saját babonás hitvilágukat kívánják megerősíteni ezekkel, főleg tárgyi jelképekkel, néhanapján templomba járással, miközben a többségük életformájában nem látszik semmiféle igyekezet a keresztényi mivolt megtartására. Nem attól lesz valaki jó keresztény, hogy a szoba falán a létező összes szent ki van akasztva, és aranykereszteket hord a nyakába, hanem attól, hogy valóban olyan életmódot folytat, és abba nem tartozik bele, hogy hordjon kereszteket, legyen otthon minimum 5 Biblia, és vállaljon legalább 8 gyereket, miközben az adócsalás, bűncselekmények elkövetése, tisztességtelen élet és börtönviseltség inkább érdem, mintsem elrettentő példa.

A gyerekvállalásról pedig annyit, hogy a fejlett nyugati társadalmakban kollektíven megfigyelhető a népesség elöregedése, és az egész világ erre tart, nem tudom tanultál-e a népesedési korszakokról, a folyamatábráról. A gyarmatosítás miatt, a fejlődésben visszamaradt országokban, a szegényebb, leszakadóbb néprétegekben (mint a cigányság is), és/vagy az erős vallásosság/babonásság miatti nyomásgyakorlás miatt sokkal elterjedtebb, a gyerekvállalás, akár nagy számú is. A kilátástalan helyzetben, igazából mindegy, hogy egy gyereket nem tudnak eltartani, nevelni, iskolába járatni stb, vagy 20-at...

Ui: Nem minősítettem senkit, és nem is mondtam azt, hogy minden roma ilyen, mielőtt még sivalkodás lenne...

2020. aug. 14. 00:34
 27/27 anonim ***** válasza:
"fejlődésben visszamaradt országokban". Elfelejtettem mondani, hogy azok az országok ugyanazt a népesetdési folyamatot járják be, mintt a mai elöregedő társadalmak (ahogy Európa népei is), úgy 3-400 évvel ezelőtt, azzal a különbséggel, hogy ott a mai egészségügyi és információtechnológiai körülmények között ez a folyamat sokkal szembetűnőbb. Előző voltam.
2020. aug. 14. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!