Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők,ti hogyan tudtok teljes...

Hívők,ti hogyan tudtok teljes meggyőződéssel hinni Istenben?

Figyelt kérdés

Segített az hogy hívő szülők mellett nőttetek fel,és ilyen nevelést kaptatok?

Esetleg van olyan,aki később tért meg és nem hívő családban nőtt fel? Ő hogyan talált rá Istenre? Mi volt az a dolog ami miatt elkezdtél hinni?

Illetve hogyan képzelitek el a mennyországot? Hol van? Milyen?

2020. júl. 31. 16:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
#9 [link]
2020. júl. 31. 19:03
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
#4 Utólagosan elnézést kérek, nem gondoltam, hogy bármekkora hülyeségnek hitelt szavaznak. Tévedtem.
2020. júl. 31. 19:19
 13/29 anonim ***** válasza:
40%
10# mit nem lehet érteni azon, hogy tagadjátok a pokol létezését és szerintetek halálalvás van?
2020. júl. 31. 20:33
 14/29 anonim ***** válasza:
69%

13

Nincs pokol, abban az értelemben, ahogy elterjedt a világon. A ZSidók is nagyon jól tudták Jézus miről beszél, és nem gondolták, hogy egy kinhelyet hozott létre Isten, ahol a halála után, más formában, élőlényeket fognak kinozni.

Ez több sebből is vérzik Isten személyét tekintve.

Az ember Földi rendeltetésű, nem az égből jött, ezért nem is tér oda vissza. Az ember halála még csak tervben sem volt. Az esetleg bekövetkező hiba következményét pedig Isten a halállal bünteti, az az nem méltó az életre.

Jézus tanitását hazudtolják meg azok akik azt állitják, hogy az ember az égből jött, és angyalként emberi testet kapott.

(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Egyetlen ember mondhatta el magáról, hogy volt Földi élete előtt égi élete. S ez Isten Fia Jézus. Isten pedig azt a büntetést szabta ki, hogy az ember aki a Föld porából vétetett oda tér vissza a halál alkalmával.

A "halálalvás' azt jelenti Jézus szavai szerint, ahogy Lázár esetében meg is mondta, hogy olyan könnyű Istennek egy halottat visszahozni az életbe, feltámasztani, mint egy alvó embert felébreszteni. Ezért hasonlitotta Jézus alváshoz a halált.

A Judaizmusban nagyon jól tudták, hogy a "gyehenna tüze", nem egy létező hely ahol élőlényeket kinoznak a haláluk után. Egy szemétégető telep volt Jeruzsálemen kivül, amit folyamatosan kénnel tápláltak, hogy elégessék a szemetet. A Tűz a teljes megsemmisülést jelenti, az az Jézus ezzel azt a halált szemléltette, amiből valaki nem részesül feltámadásban, hanem örökké nem létező marad.

Isten igazságosságával sem egyezne az ilyen aljasság. Az ember emberként vétkezett, igy emberként kell büntetést kapnia.

Isten személyének és gondolkodásának megcsúfolása, az ilyen kegyetlenség.

2020. júl. 31. 21:02
 15/29 anonim ***** válasza:
#13 Ez meg tök más mint amiről eddig volt szó. Tehát logikai kapcsolat nincs a te kommented és a #10 kommentje között. Egyébként kérdezd azoktól akik nem értik. Ne tőlem.
2020. júl. 31. 22:40
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
#7 Igen ha ostobaságot állítasz, attól hitelesebb lesz ha azt mondod tanútól hangzott el. Hányszor találkoztam már ezzel a való életben...
2020. júl. 31. 22:44
 17/29 anonim ***** válasza:
0%
#16 biztosíthatlak hogy tőlem függetlenül fejezte ki a véleményét és magyarázta el az álláspontját a témában
2020. júl. 31. 22:46
 18/29 anonim ***** válasza:
38%
#17 Lényegtelen, nem felelt meg a valóságnak amit mondott.
2020. júl. 31. 22:50
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
#18 valóság... hitről beszélünk, nincs objektív valóság
2020. júl. 31. 22:55
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
#19 A kérdés az volt mi miben hiszünk vagy sem. Azt azért csak el lehet dönteni. :D
2020. júl. 31. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!