Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A magyarországi Evangélikus...

A magyarországi Evangélikus Egyház ad össze meleg párokat is?

Figyelt kérdés

Vagy érdemes pl a svéd vagy holland evangélikusoktól segítséget kérni?

Vallásos meleg párról lenne szó.

2020. júl. 30. 10:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
"Nem hiszem, hogy az állam megszabhatja bármelyik felekezetnek, hogy kiket ad össze. Akkor súlyosan sérülne a vallásszabadság" Cseszhetik a vallásszabadságot ha az adott állam nem ismeri el a melegek házasságát. Attól hogy összeadták őket, ez az elmaradott kormány semmiféle jogot nem fog nekik biztosítani ami a házassággal járna.
2020. aug. 1. 09:16
 22/24 anonim ***** válasza:

Az teljesen mindegy ilyen szempontból, hogy az állam ezek után milyen jogokat ad szerintem. Mármint aki ebben a helyzetben van, annak nyilván nem mindegy, de vallási oldalról közelítve igen. Engem keresztényként elsősorban nem az állam érdekel, hanem az Egyház. Nekem teljesen mindegy, hogy az állam mit fogad el és mit nem. Szerintem egy állam se állhat az Egyház felett. S ha megnézzük, a keresztények a legszörnyűbb üldözések idején is így gondolták, mert inkább vállalták a kínhalált, minthogy elismerjék a császárt istennek.

A polgári jogot meg szerintem meg kéne adni minden embernek, hogy azzal éljen, akivel szeretne (nyilván épeszű keretek közt gondolom), pont olyan jogokat kapva, amiket bárki más.

2020. aug. 1. 12:22
 23/24 A kérdező kommentje:

A kérdés CSAK az egyházi házasságra vonatkozott.

1-2 éven belül Amerikába költözünk a párommal. Ott nyitottabbak az emberek.

2020. aug. 1. 13:11
 24/24 anonim ***** válasza:
56%
Akkor majd Amerikában megszerzitek az egyház áldását-hisz nagyon fontos egy melegekkel szemben erőszakos, kirekesztő vallás áldása egy meleg párnak.
2020. aug. 1. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!