Miért van Magyarországon ilyen meleg?
Állatok ellen ajánlom a szunyoghalot. Sokat segít;)
Engem egyébként nem zavar, nagyon szeretem a meleget. Ami most van, az mégcsak nem is durva, hanem kellemes ( tudom, egy pár száz kilométerrel északabbra születtem a kelleténél....
Tönkrement, szétesett az ózonréteg. Már nem vagy alig szűri ki az UV-t. Azért lett ilyen vakító a Nap, azért izzik fémesen az ég, azért harsányak a színek, azért van a glob. felmelegedés: az egyre dögletesebb hőség, a gleccserek olvadása, az elsivatagosodás - és persze ezért egyre több bőrrákos és szembeteg ember. Az ózon kiszűrte az UV-t, emiatt a Nap sárgának látszott, az ég mélykék volt, a színek, kontrasztok lágyabbak, a hőmérséklet pedig sokkal temperáltabb. Elég megnézni régi (legalább 30-40 évvel ezelőtti), jó minőségű szines fotókat, filmfelvételeket - ezeken nem az emulzió öregedése vagy a korabeli szinestechnika gyengesége miatt tompábbak, pasztellszerűek a színek és körvonalak. Hanem mert ilyenek voltak. A hőség jellege is megváltozott: manapság 30 fok sokkal elviselhetetlenebb, mint 10-20 éve, pláne régebben. Erről a szimpla "hőmérés" nem mond semmit.
Halkan teszem hozzá, hogy csak kevesen essenek pánikba: irtózatos baj van. Erről azonban mélyen hallgat a tudomány és a média.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!