Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor lesz ez? I Kor. 15:26...

Mikor lesz ez? I Kor. 15:26 Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.

Figyelt kérdés

2020. júl. 29. 13:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
73%

10

"Kicsit magas lovon ülsz öreg a szektás értelmezéseddel együtt. De azt nem válaszoltad meg, hogy melyik szekta tanítja ezt a hülyeséget."

Nem tudsz olvasni? Ott áll a Bibliában! Vagy talán nem tudod értelmezni? Amúgy nem vagyok a haverod úgyhogy ne személyeskedjél!

Máskülönben én is kérdeztem valamit arra viszont nem válaszoltál!

Üdv: Gábor

2020. júl. 29. 18:56
 12/23 anonim ***** válasza:

Minek válaszoljak, ha a korábban feltett kérdésemre se vagy képes felelni?

Egyébként tőlem ezt az egyet kérdezted:

"A második eljövetelkor Jézus az Olajfák hegyére fog visszatérni?"

Mivel nem értem, ezért nem tudok rá mit mondani. Fogalmam sincs, hogy miért kéne az Olajfák hegyére visszatérni, ilyen nem ír a Biblia. Amit idéztél, csak annyit ír le, hogy az apostolok az Olajfák hegyéről mentek vissza Jeruzsálembe.

Ugye az értő olvasás, már itt elbuktál.

2020. júl. 29. 19:04
 13/23 anonim ***** válasza:
73%

7-esnek

MBbpg jól gondolod a végső ítélet az 1000 év után lesz! Akkor lesz Jézus 3. eljövetele is. És akkor fog alászállni a mennyei Jeruzsálem is arra a helyre amit Zakariás könyve elmond. (Ezt idéztem az előbb)

2020. júl. 29. 19:11
 14/23 anonim ***** válasza:
24%

"Minek válaszoljak, ha a korábban feltett kérdésemre se vagy képes felelni?

Egyébként tőlem ezt az egyet kérdezted:

"A második eljövetelkor Jézus az Olajfák hegyére fog visszatérni?"

Mivel nem értem, ezért nem tudok rá mit mondani. Fogalmam sincs, hogy miért kéne az Olajfák hegyére visszatérni, ilyen nem ír a Biblia. Amit idéztél, csak annyit ír le, hogy az apostolok az Olajfák hegyéről mentek vissza Jeruzsálembe.

Ugye az értő olvasás, már itt elbuktál."

Visszaidézem neked hogy mit mond a Biblia ha már ilyen nehezen megy neked az olvasás! Amikor Jézus felment a mennybe az Olajfák hegyéről az angyalok a következőt mondták az apostoloknak:

"És a mint szemeiket az égre függesztették, mikor ő elméne, ímé két férfiú állott meg mellettük fehér ruhában,

Csel. 1,11

Kik szóltak is: Galileabeli férfiak, mit állotok nézve a mennybe? Ez a Jézus, a ki felviteték tőletek a mennybe, akképen jő el, a miképen láttátok őt felmenni a mennybe.

Lefordítva úgy jön el ahogyan elment és oda érkezik vissza ahonnét elment!

Szintén ezzel összhangban mondja Zakariás:

Zak. 14,3

Mert eljön az Úr, [Ésa. 42,13. 2 Móz. 14,19-27.] és harczol azok ellen a népek ellen, a mint harczolt vala ama napon, a harcznak napján.

Zak. 14,4

És azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, a mely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felől, és az Olajfák hegye közepén ketté válik, kelet felé és nyugot felé, igen nagy völgygyé, és a hegynek fele észak felé, fele pedig dél felé szakad.

Zak. 14,5

És az én hegyem völgyébe futtok, mert a hegyközi völgy Azálig nyúlik, és úgy futtok, a mint futottatok a földindulás elől Uzziásnak, Júda királyának napjaiban. Bizony eljő az Úr, az én Istenem, és minden szent vele.

Gyanítom ezt a részt az előbb el sem olvastad!

2020. júl. 29. 19:27
 15/23 MBbpg ***** válasza:
100%

A kronológia, amiről én beszélek, az a Jelenések 19-20.

(Ez értelemszerűen a csapások, a "nyomorúság" végén lesz)

Jézus Krisztus dicsőségben visszatér a szentekkel együtt, véget vet a Földön lévő gonosz hatalmi rendszernek. A Sátánt 1000 évre megkötözik. Ez alatt az 1000 év alatt a szentek uralkodnak Krisztussal. Az 1000 év leteltével a Sátánt eloldják, aki akkor utoljára még sokakat megtéveszt, és hadakozni kezd. Ennek Isten véget vet, és ekkor lesz az Ítélet, amikor (a fő kérdésre válaszolva) a Halál is bevettetik a tűz tavába.

Most összefoglaltam a Jelenések 19-20-at, remélem érthető. Ha találsz benne valamit, ami esetleg ellentétben van a Bibliával, szólj nyugodtan, én is tévedhetek.

2020. júl. 29. 19:42
 16/23 anonim ***** válasza:
49%

Nem írtam, hogy ellentétben áll, csak nem fogadom el ezt a modern értelmezést, mert szerintem hülyeség. Sőt a keresztények sose vallottak még csak hasonlót sem.

A korai keresztények azt a nézetet vallották, hogy Krisztus 1000 éves uralkodása már elkezdődött megtestesülésekor (vagy megdicsőülésekor). Én inkább velük értek egyet. Nem véletlenül emelkedik Krisztus királyi méltóságba mennybemenetele után, s már előtte is királyként beszél magáról.

Természetesen az 1000 év ebben az esetben képletes, ahogy a Bibliában nagyon sok másik szám is.

Amikor letelik ez az időszak, akkor valóban a sátán tombolni fog majd egy ideig, s ezt követi Jézus visszatérése, amikor megítél mindent.

2020. júl. 29. 20:13
 17/23 MBbpg ***** válasza:
68%

Azt nem értem, akkor mi van a Jelenések első felével? A hét pecsét, a hét trombitaszó, a hét pohár? A két tanúbizonyság, akik feltámadnak? A Bárány haragja? Az Antikrisztus és a hamis próféta? Ezek szerintem kizárt hogy már megtörténtek volna. És akkor már a Sátánnak is megkötözve kéne lennie, hogy ne hitesse el a népeket (Jel 20:3). Azonban rengetegen vannak, akik nem keresztények...

2020. júl. 29. 21:23
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

16

Mi? Na hát ez aztán tényleg értelmetlen amit te itt mondasz!

A Bibliából világosan kiderül hogy az 1000 esztendő Krisztus 2. eljövetelével kezdődik meg. (Jel. 20. fej.) Mindazok pedig akik Krisztust követték tehát az igazi hívők Vele együtt uralkodnak 1000 esztendeig! Jézus Krisztus földi szolgálata előtt is uralkodott és utána is uralkodik de a Szentírás arról beszél hogy azokat akiket 2. eljövetelekor feltámaszt igazakat azok vele együtt uralkodnak ezer évig. A Biblia olyat hogy Jézus első eljövetelétől kellene számítani az 1000 esztendőt ilyet biztosan nem ír! De egyébként ez értelmetlen is! Ez aztán tényleg Zagyvaság! Ez azt jelentené hogy i. u. Sátán már meg lett volna fosztva a hatalmától és 1000 évvel később pedig el lenne pusztítva! Hát nem tudom te hol élsz de én nem ezt látom az biztos!

"Amikor letelik ez az időszak, akkor valóban a sátán tombolni fog majd egy ideig, s ezt követi Jézus visszatérése, amikor megítél mindent."

Tombol az már egy pár ezer éve! De egyébként szerinted mikor telik le ez az időszak? Mert úgy látom nálad az 1000 év sem ezer év! Hát akkor mennyi? Ha szerinted jelképes akkor mennyit jelképez és miért?

Ugyanakkor ehhez az 1000 évhez különösen utána a Bibliában számos esemény kapcsolódik ezeket nem lehet csak úgy önkényesen ide - oda tologatni mert akkor aztán tényleg semmi sem fog stimmelni a Biblia szerint! És olyan magyarázat kerekedik ki belőle aminek aztán tényleg semmi értelme nem lesz és sehol nem is stimmel a Szentírás belső tartalmával!

2020. júl. 29. 22:00
 19/23 MBbpg ***** válasza:
Jé, azt tényleg kihagytam, hogy azalatt az 1000 (vagy ha szimbolikus a szám, akkor több) éves időszak elején feltámadnak az elhunyt szentek -ez szintén tuti, hogy még nem történt meg. Főleg, hogy ők annak a korszaknak a végéig élnek és uralkodnak Krisztussal...
2020. júl. 29. 22:18
 20/23 anonim ***** válasza:
41%

#16,19

Nem fogok tudni mindenre reagálni, mert egyrészt rengeteg idő lenne, hiszen nagyon sok dologra kérdeztél rá, másrészt nem is tudnék mindenre, nem vagyok teológus.

Viszont én úgy látom, hogy a Jelenések könyve nem egy kronológiai beszámoló az előttünk álló időkre, hanem az üdvtörténet bemutatása látomásokon keresztül. S így bizony, ebbe már nagyon sok dolog megtörtént, van ami még folyamatban van, s van ami még hátra van.

Mivel ez utóbbi hozzászólásodban érdekesebb a felvetés, ezt picit jobban kifejtem. Írod, hogy feltámadnak az elhunyt szentek, vesd össze Krisztus kereszthalálával, amikor sok elhunyt szent feltámadt. Ez már nem olyan feltámadás volt, mint Lázár, hanem a valódi, örök életre szóló. S hiszem, hogy az azóta elhunyt szentek is örök életre támadtak Krisztusban, így vele együtt uralkodnak, ők a szentek közössége. Sőt ha azt vesszük, hogy Krisztus szerint Isten országa már itt a földön kezd megvalósulni, akkor ez még az itt élő keresztényekre is vonatkozik. A keresztség által a bűnből új életre támadunk, ez is egyfajta feltámadás.

"vagy ha szimbolikus a szám, akkor több"

Ezek szerint talán te se zárod ki, hogy szimbolikus legyen. De miért ne lehetne? Például ti a 144 ezret a zsidókra vonatkoztatjátok, de a 12 törzset nektek is szimbolikusnak kell venni, másként nem jönne ki, hiszen a Jelenésekben felsorolt 12 törzs nem felel meg pontosan a 12 zsidó törzsnek (pl Dán kimaradt). Illetve még rengeteg példát lehetne hozni, amit szimbolikusan értelmeztek, nem szó szerint vesztek. Ha gondolod kereshetek, de szerintem megértetted már.

Egyébként szerintem még a historikus értelmezés is sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a futurista, aminek semmi teológiai alapja nincs a múltban, csak a milleristák összetákolt koholmánya.

2020. júl. 29. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!